Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Innovatie en expertise

Bij AxionContinu zien wij het als een mooie uitdaging om het leven van onze bewoners en cliënten extra glans te geven. Juist ook in een tijd van groeiende vraag om zorg en een krimpende beroepsbevolking. Laagdrempelig aanpakken wat beter en anders kan. Wij doen dit samen.

Innovatie

Innovatie is geen zaak van knappe koppen. Innoveren is het zoeken naar nieuwe manieren van werken en het gebruiken van nieuwe technieken. De juiste innovaties maken de geleverde zorg eenvoudiger en beter. Denk bijvoorbeeld eens aan de tijd vóórdat er tilliften waren óf voordat er computers waren. Andere innovaties maken cliënten zelfstandiger zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen. Zo helpen innovaties ons in de voorbereiding op de toekomst. Voor ons is innovatie meer dan alleen techniek. We vinden sociale en technologische vernieuwingen beide belangrijk. Lees onze visie op innovatie.

Wilt u weten wat wij doen op het gebied van innovatie om het leven van cliënten én medewerkers mooier en gemakkelijker te maken? Bekijk de video.

Of lees verhalen over onze vernieuwingen en sociale innovatie:

Leren van anderen

Hoe verklein je de afstand tussen verpleeghuis en samenleving? Daar wordt veel over gezegd en geschreven. Teun Toebes zoekt het antwoord op unieke wijze: als bewoner van woonzorgcentrum Voorhoeve.

Teun is verpleegkundige en student humanistiek en organiseert met de Stichting sTeun geluksmomenten voor mensen met dementie. Het was zijn wens om samen met mensen met dementie in één huis te wonen. Wij zien de komst van Teun als een unieke ervaring. Hij kan met een andere frisse blik van buiten naar binnen kijken. En geeft mensen met dementie een stem. Van Teuns ervaringen kunnen wij leren, gesprekken met elkaar voeren en bekijken waar onze waardevolle zorg voor mensen met dementie beter kan.

Expertise

AxionContinu heeft veel kennis en expertise in huis. Bijvoorbeeld op het gebied van langdurige zorg voor mensen met dementie of over revalidatie voor specifieke doelgroepen. Om de rol van expert te vergroten werken we samen met kennisinstituten en partners en doen we wetenschappelijk onderzoek.

Technologie en digitalisering

Om de leefkwaliteit van cliënten te behouden en het werkplezier van collega’s te vergroten, benutten we de mogelijkheden van warme technologie. We ondersteunen cliënten in hun eigen regie en leefkwaliteit door slimme technologie en ‘zorg op afstand’ (monitoring) in te zetten. Zo zijn zij minder tijd kwijt aan zorg en voelen zij zich veiliger.

Onderzoek en wetenschap

Zelf onderzoek doen of deelnemen aan wetenschappelijke projecten van externe instituten is belangrijke manier om de zorg van morgen te verbeteren. Hierbij focussen we op het stimuleren van een onderzoekende en nieuwsgierige houding bij onze zorgprofessionals. Medewerkers kunnen zelf praktijkgerichte onderzoeken uitvoeren onder begeleiding van de Wetenschapscommissie-leden.

Kunst, cultuur en welzijn

Kunst en cultuur: onmisbaar in het leven
AxionContinu heeft een uitgebreid programma op het gebied van kunst, cultuur en welzijn. Met Utrecht Museumdag bijvoorbeeld, kunnen bewoners op vrijdag volledig verzorgd naar een Utrechts museum. Vaak halen we ook de kunst en cultuur gewoon het woonzorgcentrum binnen. Zo zijn er Appeltaartconcerten en houden we het jaarlijks het Voetjes van de Vloer Festival. Op deze manier kunnen onze bewoners en cliënten blijven genieten van kunst en cultuur.