Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Kosten en vergoedingen

Het verblijf in een centrum voor revalidatie en herstel of in een zorghotel is in de regel heel betaalbaar. Hieronder geven we een overzicht van een aantal mogelijkheden.

Revalidatiezorg

Als u bij ons verblijft op basis van een DBC Geriatrische Revalidatiezorg, worden verblijf, zorg én therapie vergoed. U heeft dan recht op:

  • een eigen kamer met badkamer,
  • drie maaltijden per dag,
  • zorg volgens afspraak en ongepland, volgens zorgplan
  • therapie volgens indicatie en zorgplan, ter beoordeling door de specialist ouderengeneeskunde.

Particulier verblijf

Als u bij ons verblijft op basis van Particulier verblijf (desgewenst met zorg en/of therapie), bieden wij u keuze uit (deze tarieven gelden vanaf 1 januari 2020):

  • € 150,- eenpersoonskamer met ontbijt,
  • € 175,- eenpersoonskamer met volpension (drie maaltijden per dag, exclusief drankjes bij diner).

In beide arrangementen is inbegrepen:

  • fruit bij ontbijt en lunch,
  • koffie en theevoorzieningen op uw kamer.

Als u met uw partner op een tweepersoonskamer wilt verblijven, maken wij graag een offerte voor u. Bij particulier verblijf worden de aan u verleende zorg en therapie vergoed als 'thuiszorg' of 'eerstelijns behandelingen'.

Indicatie op basis van Wlz of ELV

Als u bij ons verblijft op basis van een indicatie Wlz (Wet langdurige zorg) of ELV (Eerstelijns verblijf), worden verblijf, zorg en therapie vergoed, met inachtneming van een toeslag van € 72,- per nacht voor de faciliteiten en services. Deze wordt rechtstreeks bij u in rekening gebracht en krijgt u niet vergoed van uw zorgverzekeraar.

Wij maken u erop attent dat u ook Wlz- of ELV-zorg zonder toeslag kunt verkrijgen bij AxionContinu, in een aantal woonzorglocaties. De zorgbemiddelaar kan u informeren.
Bij ELV valt de medicatie altijd buiten de vergoeding, dit verloopt apart via de zorgverzekeraar.

Herstelzorg

Indien u een aanvullende verzekering heeft afgesloten, komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten van verblijf in Domstate of Zorghotel De Wartburg, als herstellingsoord. U kunt hier eenvoudig zelf berekenen hoeveel u moet bijbetalen wanneer u bij ons verblijft op basis van herstelzorg. Ook kunt u onze zorgbemiddelaar vragen voor meer informatie.

Kosten extra faciliteiten

Voor het gebruik van extra faciliteiten, zoals de huur van een tablet of extra drankjes brengen wij kosten in rekening. Bij de receptie is informatie te verkrijgen over ons actuele aanbod en tarieven.

Tarieven Paramedische behandeling 2022

Voor paramedische behandelingen als fysiotherapie, logopedie, ergotherapie of een afspraak met de diëtiste geldt een eigen bijdrage. De tarieven vindt u hier.

Meer weten? Het Servicebureau helpt!

Wilt u meer informatie of staat uw situatie hierboven niet beschreven? Neem contact op met ons Servicebureau.