Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Wonen Een fijne dag Voetjes van de vloer Festival 2019 header

Kunst, cultuur en welzijn

Luisteren naar je eigen muziek, samen een potje kaarten, een workshop schilderen volgen of naar een museum gaan. Het leven is meer dan opstaan, eten en weer gaan slapen. Kunst, cultuur en welzijn maken het leven compleet, in elke fase. Dat gaat door als u bij AxionContinu woont of verblijft. Er is altijd iets dat bij u past.

Welzijn

Een fijne invulling van de dag draagt bij aan een goed gevoel. Samen bekijken we hoe u de dag wilt besteden en wat aansluit bij uw belangstelling. In woonzorgcentra zijn medewerkers welzijn om geregeld activiteiten aan te bieden. Individueel, in kleine groepen of voor alle bewoners of revalidanten. Denk aan een puzzel maken, zingen, samen iets bakken, gym, schilderen, concerten of optredens.

Wonen Een fijne dag Neutraal tekenen

Kunst en cultuur

Wij hebben een uitgebreid creatief programma dat we aanbieden in al onze locaties en dagactiviteitencentra. Met Utrecht Museumdag bijvoorbeeld, kunt u op vrijdag volledig verzorgd naar een Utrechts museum. Vaak halen we kunst en cultuur ook in huis. Zo zijn er Appeltaartconcerten en houden we het jaarlijks het Voetjes van de Vloer Festival. En hebben we diverse ateliers en creatieve ruimtes in een aantal locaties.

Wonen Kunst en cultuur Kennisreeks Kunst en cultuur Onmisbaar in het leven

Over kunst en cultuur bij AxionContinu is een boekje uitgebracht: Kunst en cultuur - Onmisbaar in het leven.

Bekijk de Kennisreeks
Wonen Kunst en cultuur Publicatie Kunst in de zorg

AxionContinu heeft meegedaan aan wetenschappelijk onderzoek naar het belang van kunst in de zorg. Conclusie: Kunst is goud waard.

Bekijk de publicatie

Voorloper

AxionContinu is voorloper op het gebied van kunst en cultuur in zorgorganisaties. Wij hebben geregeld kunstenaars in huis voor grote en kleine projecten, de ene keer in één locatie dan weer in meerdere. Ook ontwikkelen we zelf kunst en cultuur-activiteiten voor bewoners van de woonzorgcentra en cliënten van de revalidatielocaties. We doen ook mee aan wetenschappelijk onderzoek over belang van kunst, cultuur en welzijn in de (ouderen)zorg.

Fondsen en sponsoren

Dankzij bijdragen van fondsen en sponsoren kunnen we projecten realiseren. Dit zijn onder andere de Van Baaren Stichting, het K.F. Heinfonds, het Richard Hoogland Fonds en de Vriendenstichting AxionContinu.

Vaktherapie

Naar kunst kun je kijken of je kunt het zelf maken. Óf je gebruikt het als therapiemiddel om bij je gevoel te komen en te verwerken wat je hebt meegemaakt. Ook muziek kan deuren openen die anders gesloten blijven. Bij AxionContinu zetten we deze therapieën in onder de naam Vaktherapie.

Visual Thinking Strategies

Visual Thinking Strategies (VTS) is een succesvolle methode die in Amerika al jarenlang wordt gebruikt om naar kunst te kijken waarbij de kijker centraal staat. Het gaat om open en zonder oordeel kijken naar kunstwerken, waarbij er geen sprake is van goed of fout. Een beproefde leermethode die op verschillende kan bijdragen in onze zorg.

Meer weten?

Wilt u meer weten over kunst, cultuur en welzijn bij AxionContinu, neem dan contact op met: