Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Wonen Een fijne dag Voetjes van de vloer Festival 2019 header

Voetjes van de vloer Festival

Het project ‘Voetjes van de Vloer Festival’ is onze eigen variant op het bekende Amsterdam Dance Event. Een week lang worden dans- en muziekactiviteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een Silent Disco, een dansoptreden, een muziekbingo, samen een musical op dvd bekijken, een verzoekplatenprogramma of bewegen op muziek.

Muziek en dans roepen positieve emoties op

AxionContinu kiest voor een dansfestival als vervolg op een college dat neuropsycholoog Erik Scherder in 2018 aan ruim 400 medewerkers van AxionContinu gaf. Zijn boodschap: Muziek en dans roepen positieve emoties op, stimuleren het brein en dragen bij aan iemands persoonlijke veerkracht. Bovendien zorgen muziek en dans voor veel plezier en verbondenheid.

Wonen Een fijne dag Voetjes van de vloer Dansoptreden

Het Voetjes van de Vloer Festival is in de eerste plaats bedoeld om plezier te maken. Wie kan en wil, danst en zingt mee. Als dat niet meer mogelijk is, is luisteren en kijken een andere vorm van meedoen. Daarnaast krijgen medewerkers en mantelzorgers een online training van Miracles of Music. In deze training krijgen zij handvatten om tijdens het werk of bezoek muziek en bewegen in te zetten.

Voetjes van de Vloer flyers 2019 2020 2021

De editie van 2021 is mogelijk gemaakt door de Vriendenstichting van AxionContinu en het Fonds OAMW.

De editie van 2020 is mede mogelijk gemaakt door een Fonds van het ZonMw. De eerste editie Voetjes van de Vloer in 2019 is mede mogelijk gemaakt door het K.F. Hein Fonds en het Fonds Sluyterman van Loo.