Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Revalideren krachtoefeningen

Revalidatie en herstel

Moet u revalideren en herstellen na een operatie, ziekte of ongeval, dan kunt u terecht bij AxionContinu. In een van onze drie revalidatielocaties kunt u gericht en comfortabel revalideren en werken aan uw herstel. Wij leveren topcare en zijn gespecialiseerd in verschillende aandoeningen zodat u altijd op de juiste plek bent.

Alles is revalidatie

Onder het motto ‘alles is revalidatie’ bent u dagelijks actief bezig om zo veel als mogelijk is uw zelfstandigheid stap voor stap terug te winnen. Natuurlijk heeft u één of meer therapiemomenten per dag, bijvoorbeeld met de fysiotherapeut. Maar ook alledaagse handelingen zoals wassen, aankleden en traplopen maken, afhankelijk van uw mogelijkheden, deel uit van ‘alles is revalidatie’.

Lees meer Lees minder

Natuurlijk kunt u tussendoor zelfstandig oefenen. Met uw therapeut kunt u bespreken welke oefeningen u kunt doen. Om uw mobiliteit te stimuleren, serveren we bijvoorbeeld het ontbijt en de lunch in buffetvorm. Als het nodig is, begeleiden onze medewerkers u hierbij. Met behulp van de deskundige begeleiding van het zorg- en behandelteam komt u ver. Misschien wel verder dan u denkt!

Domstate locatie client bij buffet

Tijdelijk verblijf en logeren

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een tijdelijk verblijf. Een kortdurende opname is erop gericht u na een ziekenhuisopname binnen enkele maanden terug te laten keren naar uw eigen woning. Een langdurige opname heeft hetzelfde doel, maar strekt zich uit over een langere periode. In beide gevallen krijgt u bij ons therapie en training om zo snel mogelijk naar uw eigen huis terug te kunnen keren. Ook logeren in Zorghotel De Wartburg is een mogelijkheid.

"Ik wil zo snel mogelijk in een goede conditie zijn om weer een rondje golf te kunnen spelen."
- Meneer Van Maat

Hoe kom ik in aanmerking?

Om voor revalidatietherapie of tijdelijk verblijf in aanmerking te komen, heeft u een indicatie nodig. Onze arts geeft deze indicatie, eventueel in overleg met uw behandelend specialist. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Servicebureau. Als u geen indicatie voor revalidatietherapie krijgt, kunt u mogelijk wel in een van de onze revalidatielocaties op basis van 'herstelzorg'. Hieraan zijn in de regel extra kosten verbonden. Ook hier kan het Servicebureau u over informeren.

Behandeling en ondersteuning ná uw verblijf

Gaat u terug naar huis, maar kunt u nog wat ondersteuning gebruiken? Wij adviseren u graag over onze mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld uw behandeling bij uw vertrouwde behandelaar voorzetten. U komt vanuit huis naar ons toe. Dat noemen we poliklinische behandeling.
Heeft u zorg en ondersteuning in de vorm van wijkverpleging? Of andere ondersteuning thuis. Hier vindt u de mogelijkheden. Ons Servicebureau informeert u graag.

Revalideren loopband

Samenwerking

AxionContinu heeft met diverse ziekenhuizen uit de regio een nauwe samenwerking rondom revalidatie van patiënten. Dit zorgt voor een heldere overdracht en een snelle informatie-uitwisseling waardoor uw therapie en behandeling bij ons naadloos aansluit op die van het ziekenhuis.

Overbruggingsafdeling

Is het niet mogelijk om na revalidatieperiode terug te keren naar huis? En wacht u tot u kunt verhuizen in het woonzorgcentrum van uw keuze. Is het niet mogelijk om na revalidatieperiode terug te keren naar huis? Dan bieden wij de mogelijkheid om voor maximale termijn van 3 maanden bij ons te verblijven op zogenaamde schakel afdeling op de Parkgraaf. Dat is mogelijk als u een Wlz-indicatie heeft. Ons uitgangspunt dat u tijdens uw tijdelijke verblijf uw leven zoveel mogelijk op uw eigen manier moet kunnen leiden, in een zo prettig mogelijk leefklimaat.

Meer weten?

Als uw meer wilt weten over revalidatie en herstel neem dan contact op met ons Servicebureau.

Waar kunt u terecht?

Revalidatie en herstel heeft drie locaties. Afhankelijk van uw aandoening en behandeling kunt u bij een van de drie locaties terecht. De zorgbemiddelaar bespreekt welke mogelijkheden er voor u zijn.