Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Steunpunten

U woont thuis en u kunt wel wat hulp of ondersteuning gebruiken, dan kunt u terecht bij een van de steunpunten van AxionContinu. Ook kunt u deelnemen aan gezellige of leerzame activiteiten die we organiseren in de ontmoetingsruimten van onze locaties. U heeft geen indicatie nodig.

Waar kunt u voor terecht bij een steunpunt?

Onze mensen van de steunpunten koppelen uw hulpvraag aan vrijwilligers of bewoners in de buurt. We zijn daarbij altijd op zoek naar een goede match. Vanuit het steunpunt werken we ook samen andere organisaties in de buurt. Voorbeelden van activiteiten zijn:  

  • Samen koffiedrinken of koken.
  • Hulp bij klusjes in of om het huis.
  • Samen wandelen, fietsen of sporten.
  • Vervoer naar het ziekenhuis of een familielid.
  • Samen naar de markt of de winkel.
  • Digitale ondersteuning, bijvoorbeeld voor hulp met de telefoon/tablet of het aansluiten van de televisie. Maar ook hulp bij beeldbellen met kinderen of kleinkinderen.

Voor wie zijn de steunpunten bedoeld?

U bent van harte welkom als u als oudere in de wijk of het dorp woont, waar AxionContinu steunpunten en locaties heeft. Ook mantelzorgers zijn welkom.

Waarom deze steunpunten?

Zelf bepalen wat u wilt, en (blijven) doen waar u blij van wordt. Waar nodig met een beetje hulp. Zodat u op een prettige manier, zelfstandig thuis kunt blijven wonen. AxionContinu draagt met de steunpunten en de wijkactiviteiten in ontmoetingsruimten graag een steentje bij om het gemeenschapsgevoel in de wijken en dorpen te versterken.

Waar zitten steunpunten?

In Lopik zit het Steunpunt De Waard op onze locatie De Schutse. In IJsselstein zit het steunpunt BuurSaam op onze locatie Mariënstein.