Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Wartburg Serviceappartementen Exterieur

Serviceappartementen De Wartburg

Bij woonzorgzorgcentrum De Wartburg hoort een groot aantal serviceappartementen, zowel in de vrije sector als sociale huur. Hier wonen senioren geheel zelfstandig en kunnen, als dat vroeg of laat nodig is, wijkverpleging (thuiszorg) ontvangen. Ook wonen met 24-uurs zorg is mogelijk. U kunt gebruik maken van een noodoproepsysteem (alarmering).

De appartementen

Er zijn appartementen in diverse prijsklassen voor zelfstandig wonende senioren. Inschrijven kan vanaf 65 jaar. U kunt, als dat nodig is, wijkverpleging (thuiszorg) ontvangen.

Vrije sector huurappartementen
In de nieuwbouw zijn 74 gelijkvloerse appartementen in de vrije sector, in drie types. Er zijn 63 tweekamerwoningen met onderling kleine verschillen. De oppervlaktes variëren van 63 tot 67 m2. Vijf driekamerappartementen hebben een oppervlakte van 98 m2. Zes driekamerwoningen zijn tussen de 91 en 104 m2.
Alle appartementen hebben een balkon of tuin. De woningen hebben een hoog afwerkingsniveau en beschikken over onder meer een keukeninrichting met apparatuur.

Sociale huurappartementen

De 32 sociale huurappartementen bevinden die zich in de lichte gebouwen naast De Wartburg. De appartementen verschillen in grootte en zijn geschikt voor zowel alleenstaanden als paren. De woningen zijn gelijkvloers en hebben een open keuken, een badkamer en een slaapkamer. Sommigen beschikken over een balkon of een tuin.

De Wartburg Locatie Interieur Palas

Voorzieningen

De bewoners van de serviceappartementen kunnen gebruik maken van voorzieningen in het woonzorgcentrum. Zoals bijvoorbeeld het restaurant ‘De Palas’, de kapsalon en de bibliotheek. U kunt ook extra diensten afnemen, zoals de wasservice. Voor service en diensten wordt soms een kleine bijdrage gevraagd, voor andere rekenen wij marktconforme prijzen.

Actief bezig zijn

Woonzorgcentrum De Wartburg biedt incidenteel activiteiten aan op het gebied van bewegen, cultuur en creatief bezig zijn, waar ook bewoners van de serviceappartementen aan kunnen deelnemen als er plaats is. Op zondag is er een dienst in de kapel. Tegenover De Wartburg ligt zwembad Den Hommel, waar ook voor senioren zwemactiviteiten worden georganiseerd.

Zorg in verhalen Joke en Anneke Serviceappartementen 2

Joke en Anneke: besties in De Wartburg

Anneke en Joke wonen in een serviceappartement in De Wartburg in Utrecht. Hoe zij dat ervaren? Anneke: “We wonen hier naar ons zin. Er zijn ook haken en ogen, maar dat is overal.”

Lees hun verhaal

Sfeerbeelden

Hier vindt u sfeerbeelden van de serviceappartementen.

Plattegronden

Sociale huur appartementen
Klik hier voor een plattegrond van appartement type 100/110/120.
Klik hier voor een plattegrond van appartement type 102/112/122.
Klik hier voor een plattegrond van appartement type 200-serie.

Vrije sector appartementen

Klik hier voor een plattegrond van appartement type 1
Klik hier voor een plattegrond van appartement type 2
Klik hier voor een plattegrond van appartement type 3

Aan deze plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.

Informatie over huren

Inschrijven en kosten De Wartburg

Wilt u graag in een serviceappartement in De Wartburg wonen? U kunt zich dan inschrijven via het inschrijfformulier. U komt dan op de wachtlijst. Zodra u aan de beurt bent, nemen wij contact met u op.

Inschrijfkosten
De inschrijfkosten bedragen éénmalig €25,-. Het verlengen van de inschrijving kost €10,-* per jaar. Via de machtiging op het inschrijfformulier verleent u ons toestemming om de kosten te incasseren van uw bankrekening, na deze betaling is uw inschrijving geldig.

Invullen en opsturen

U kunt het ingevulde en ondertekende inschrijfformulier, machtiging en eventuele zorgindicatie (lees meer onder Toewijzing Utrecht) per mail sturen naar verhuuradministratie@axioncontinu.nl

Liever per post? Dat kan naar:
AxionContinu
T.a.v. Verhuuradministratie
Antwoordnummer 52257
3502 WB Utrecht

*Indien noodzakelijk wordt dit bedrag jaarlijks geïndexeerd.

Toewijzing en inschrijving WoningNet

De minimale leeftijd bij inschrijving is 65 jaar. Als u bent ingeschreven voor een serviceappartement nemen wij telefonisch of schriftelijk contact met u op zodra u aan de beurt bent.

Inschrijving WoningNet verplicht
In de gemeente Utrecht is een geldige betaalde inschrijving bij WoningNet Regio Utrecht verplicht. U kunt zich daarvoor via de website van WoningNet inschrijven.

Geen zorgindicatie nodig
Om in aanmerking te komen voor een serviceappartement, heeft u geen zorgindicatie nodig.

Een zorgindicatie, WMO-beschikking of een ‘indicatie servicewoning’ (www.hetvierdehuis.nl) geeft wel voorrang bij toewijzing. Stuur hiervoor een kopie van de indicatie mee met het inschrijfformulier (zie Inschrijving en kosten).

Wachtlijst
Als u bent ingeschreven voor een serviceappartement nemen wij telefonisch contact met u op zodra u aan de beurt bent. Wij kunnen echter geen informatie geven over uw plek op de wachtlijst.

Inkomen vrije sector en sociale huurappartementen

Sociale huurappartementen
Wij zijn verplicht om sociale huurwoningen passend toe te wijzen. De Rijksoverheid heeft hiervoor regels opgesteld. Dit houdt in dat wij u geen sociale huur woning mogen aanbieden als uw inkomen hoger is dan € 47.699,- voor een alleenstaande en € 52.671,- voor een meerpersoonshuishouden sociale huur (2024)

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor huurtoeslag?
Kijk dan voor meer informatie en een proefberekening op www.toeslagen.nl.

Vrije sector huurappartementen
Om in aanmerking te komen voor een vrije sector woning moet uw jaarinkomen hoger zijn dan €50.000

Huishoudelijke hulp

Wordt het lastiger voor u om uw huis schoon te houden? U kunt een aanvraag doen voor huishoudelijke zorg bij het Wmo-loket van de gemeente waar uw woont.

IJsselstein of Lopik
In IJsselstein of Lopik kunt u met een Wlz-indicatie huishoudelijke zorg bij AxionContinu aanvragen. Wij helpen u bijvoorbeeld met stofzuigen, het sanitair schoonmaken of de was ophangen. Wij leveren geen huishoudelijk hulp aan mensen met een Wmo-beschikking. De gemeente informeert u waar u met een Wmo-beschikking huishoudelijke hulp kunt aanvragen.

Utrecht
In Utrecht leveren wij geen huishoudelijke zorg. U regelt huishoudelijke hulp via het Wmo-loket van de gemeente Utrecht.

Zorg thuis nodig?

Als u thuis zorg nodig heeft, kan AxionContinu dat bieden. Denk daarbij aan hulp bij het douchen of het innemen van medicatie tot verzorging of intensieve verpleging.

Zorg regelen
U kunt hiervoor contact opnemen met het Servicebureau. De wijkverpleegkundige neemt contact met u op of komt bij u langs om uw aanvraag te bespreken en afspraken te maken.

Meer informatie over de serviceappartementen

Heeft u vragen over de verhuur van de serviceappartementen? Of de administratie rondom de verhuur? Neem contact op met onze verhuuradministratie.

Vragen over wachtlijst? De verhuuradministratie geeft geen informatie over de wachtlijst. Kandidaten krijgen bericht als zij aan de beurt zijn.