Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

IMG 5960

Mantelzorgers bij AxionContinu

Als mantelzorger zorgt u langdurig voor uw naaste. U kent uw naaste het best en bent van onschatbare waarde. Uw betrokkenheid en nabijheid dragen bij aan zijn of haar kwaliteit van leven. Wij werken samen met mantelzorgers om bewoners en cliënten een mooie dag te bezorgen.

Mantelzorg bij AxionContinu

Mantelzorgers worden steeds belangrijker voor AxionContinu. We weten allemaal dat het aantal zorgmedewerkers afneemt. Daarom gaan wij meer met mantelzorgers samenwerken. Zo zorgen wij er samen voor dat bewoners en cliënten een mooie dag hebben.

Uw naaste woont bij AxionContinu

U blijft als mantelzorger belangrijk als uw naaste is verhuisd naar een woonzorgcentrum van AxionContinu. Uw rol verandert. AxionContinu neemt de zorg over die u niet (meer) kunt doen. U doet dingen die u gewend was te doen, denk bijvoorbeeld aan wandelen of persoonlijke verzorging. Zo zorgen wij er samen voor dat uw naaste een zo goed mogelijke kwaliteit van leven heeft.

Wat kunt u doen als mantelzorger
Er zijn voor u als mantelzorger veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld buiten wandelen, samen zingen of koken. Of de persoonlijke verzorging van uw naaste. Als begeleider meegaan naar activiteiten of met uitstapjes kan ook. Wij bespreken graag met u wat bij u past. Uiteraard binnen uw mogelijkheden.

Verhalen van mantelzorger

Hoe is het om mantelzorger te zijn bij AxionContinu?

Lees hier de verhalen van mantelzorgers in Voorveldse Hof, De Bijnkershoek en De Componist.

Uw naaste woont thuis

Het is mooi om mantelzorger te zijn voor iemand die je heel nabij is. Maar het kan ook zwaar zijn, als u voor uw gevoel te weinig tijd en aandacht heeft voor uw eigen leven. AxionContinu kan u op verschillende manier ondersteunen om uw mantelzorgtaak te kunnen blijven uitvoeren. Bijvoorbeeld:

• Als uw naaste wijkverpleging ontvangt of van het Langer Thuis-pakket gebruik maakt, biedt de wijkverpleegkundige ook u een luisterend oor en denkt mee met het zoeken naar oplossingen.
• Uw naaste kan een of meer dagen per week naar dagbesteding in een dagactiviteitencentrum van AxionContinu. U wordt dan even ontlast en kunt op adem komen.
• Heeft uw naaste dementie? Dan kan de casemanager dementie u ondersteunen.

Uw naaste heeft zorg van AxionContinu
Als uw naaste zorg krijgt van AxionContinu, voeren we met u een eerlijk gesprek over de zorg die wij kunnen bieden en wat u als mantelzorger kunt doen. Ook kijken we samen wat er mogelijk is om ervoor te zorgen dat u zich samen weer zelf kunt redden. Denk aan het gebruik van hulpmiddelen.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Heeft u ondersteuning nodig? Dan kunt u dat bespreken met uw contactpersoon bij AxionContinu.

Ook buiten AxionContinu zijn er mogelijkheden voor ondersteuning.
• De Rijksoverheid geeft informatie voor mantelzorgers.
MantelzorgNL is een landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die voor een naaste zorgt.
• In Utrecht kunt u terecht bij Mantelzorg Utrecht. In IJsselstein bij het Steunpunt mantelzorg. En in Lopik bij de gemeente.