Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Bijnkershoek - Voorzieningen - Dagactcentrum

Alles over dagbesteding

Woont u zelfstandig, maar kunt u wel en steuntje in de rug gebruiken? Bijvoorbeeld omdat u zich alleen voelt en gezelligheid zoekt. Of omdat u de diagnose dementie heeft gekregen? Dan is het bezoeken van een van onze dagactiviteitencentra misschien iets voor u. Ook als uw mantelzorger moet worden ontlast, kan dit een mogelijkheid zijn.

Een kijkje binnen

Wat krijgt u aangeboden in het dagactiviteitencentrum

Wat u aangeboden krijgt in het dagactiviteitencentrum hangt af uw persoonlijke situatie. Dat is voor iedere bezoeker anders. U krijgt een verwijzing die bij u past. Bijvoorbeeld, de ene bezoeker heeft vooral behoefte aan gezelligheid en een dagstructuur. Een ander heeft geheugentraining nodig en gesprekken met een psycholoog. Activiteiten zijn zoveel mogelijk in groepsverband. Denk aan samen koffiedrinken, bewegen, de krant lezen of een spelletje doen.

Hoe komt u in aanmerking?

U kunt op verschillende manieren een verwijzing krijgen voor een dagactiviteitencentrum. Wat voor u geldt, hangt af van uw situatie.

Via de huisarts

De huisarts kan u verwijzen naar een dagactiviteitencentrum. Dat wordt dan betaald via uw zorgverzekering (de GZSP-regeling).

Via de Wmo

Het buurtteam, sociaal team of het breed sociaal loket heeft u bijvoorbeeld doorwezen naar het dagactiviteitencentrum. Dan wordt het betaald door de Wmo.

U heeft al een indicatie

Het is ook mogelijk dat u al een indicatie van het CIZ heeft, maar nog niet verhuist naar een woonzorgcentrum. Of u krijgt veel zorg thuis. Naar het dagactiviteitencentrum gaan, kan bij uw behandeling horen. Dan wordt het betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Hulp nodig bij het regelen?

Onze zorgbemiddelaar helpt u. Neem contact op met onze zorgbemiddelaars via het Servicebureau.

Vervoer

Vervoer naar het dagactiviteitencentrum krijgt u mogelijk vergoed. De zorgbemiddelaar informeert u daar over. U komt in contact met de zorgbemiddelaar via ons Servicebureau.