Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Hospice IJsselstein

In Hospice IJsselstein krijgen mensen die het laatste stukje van hun leven niet thuis verzorgd kunnen of willen worden zorgondersteuning in een huiselijke en comfortabele omgeving tot zij sterven. Het hospice is gevestigd in een vleugel van woonzorgcentrum Mariënstein, vlakbij het oude centrum van IJsselstein.

Wat biedt het hospice?

Het hospice is klein van opzet. Er zijn 5 eenpersoonskamers met elk een keukentje en badkamer. De woonkamer is voor algemeen gebruik.

Onze gasten zijn vrij om de kamer aan te vullen met eigen spulletjes en kunnen eventueel in overleg een huisdier meenemen. Naasten kunnen in de laatste fase dag en nacht bij hun dierbare op de kamer verblijven. Het hospice heeft een eigen ingang en een terras dat uitkijkt op een prachtige tuin.

Verpleegkundigen, verzorgenden en de specialist ouderengeneeskunde (arts) doen er alles aan om met intensieve, persoonlijke zorg de laatste levensfase zo comfortabel en waardig mogelijk te laten verlopen.

Het gaat niet alleen om medische zorg. Er is ook aandacht voor zingeving en voor gevoelens en emoties rondom afscheid. Zowel voor de gast als voor de naasten. Zij staan centraal en bepalen welke zorg en ondersteuning nodig zijn.

"Liefdevolle zorg in de laatste dagen van het leven, met aandacht voor de naasten"
- Meneer Steentjes
Hospice Ijsselstein sfeerbeeld neutraal handen

Tijdelijke opname

Een tijdelijk opname voor mensen in hun laatste levensfase is mogelijk. Bijvoorbeeld om de familie te ontlasten of om pijn onder controle te krijgen. De zorgbemiddelaar kan u informeren. U bereikt de zorgbemiddelaar via ons Servicebureau.

Verblijf in het hospice

Hoe kom ik in aanmerking?

Wilt u weten of u of uw naaste Hospice IJsselstein kan verblijven? Neem dan contact op met de zorgbemiddelaar via het Servicebureau.
t 030 - 282 22 77
e servicebureau@axioncontinu.nl

Zorgindicatie en kosten

Voor verblijf in het hospice is een indicatie (Palliatieve Terminale Zorg (PTZ) VV10/ Hospice) vanuit een ELV (Eerstelijns Verblijf) palliatieve zorg nodig. De zorgbemiddelaar van AxionContinu regelt dit, in samenspraak met u en uw huisarts. Een ELV wordt vergoed vanuit uw zorgverzekering. U betaalt hier uw eigen risico voor vanuit uw zorgverzekering. Ook met een indicatie vanuit de Wlz (Wet langdurige zorg) kunt u terecht bij het hospice. U betaalt dan een eigen bijdrage vanuit het CAK.

Inloopmiddag

Elke laatste zaterdag van de maand is er een inloopmiddag van 13.30 tot 15.30 uur.

Vergoeding

Klik hiervoor meer informatie over de vergoeding. Dit is een verwijzing naar een pagina van Zorgwijzer. Aan deze link/pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer weten? Het Servicebureau helpt

Voor vragen kunt u contact opnemen met ons Servicebureau.
t 030 - 282 22 77
e servicebureau@axioncontinu.nl

Zorg in verhalen Hospice Ijsselstein

Al twintig jaar de dagen kwaliteit geven

In 2021 bestond hospice IJsselstein twintig jaar. In het magazine ContACt van winter 2021 vertelde Geraliza Luijendijk over haar werk als specialist ouderengeneeskunde in het hospice.

Lees het artikel

Sfeerbeelden

Zo ziet Hospice IJsselstein eruit.

Vrijwilligers

In Hospice IJsselstein werkt een grote groep vrijwilligers. Zij bieden gasten en hun naasten een luisterend oor, verzorgen maaltijden, werken in de tuin of ondersteunden de zorgmedewerkers.

Vrijwilliger worden in Hospice IJsselstein?

Lees meer Lees minder

Bent u geïnteresseerd in een van de vrijwilligerstaken? Werkt u graag in een gemengd team van professionals en goed opgeleide vrijwilligers? Dan nodigen wij u uit contact op te nemen met de vrijwilligerscoördinator, te bereiken via de receptie (030 - 688 17 14). De coördinator maakt graag een afspraak om u te vertellen over het vrijwilligerswerk in Hospice IJsselstein.

Ervaring in de zorg is niet noodzakelijk
Een evenwichtige persoonlijkheid, levenservaring, een luisterend oor, aandacht voor anderen en het vermogen tot aanpassen zijn de voornaamste kwaliteiten voor het bieden van terminale zorg. Als vrijwilliger bent u per week voor minimaal één of twee dagdelen van vier uur beschikbaar.

Hopsice Ijsselstein Vrienden Hospice Logo

Vrienden Hospice IJsselstein

De Stichting Vrienden Hospice IJsselstein maakt vele extra’s mogelijk. Dankzij giften konden onder meer kamers worden gemoderniseerd en televisies en comfortabele rolstoelen worden aangeschaft.

Meer informatie en donateur worden