Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Wonen woonzorgcentrum mevrouw in rolstoel planten-liggend beeld

Bij ons wonen

Als zelfstandig thuis wonen lastiger wordt, kan verhuizen naar een woonzorgcentrum onvermijdelijk zijn. Wij bieden verschillende vormen van verpleeghuiszorg. Of u geheugenproblemen (bijvoorbeeld dementie) heeft of alleen lichamelijke beperkingen. Er is een woonvorm die bij u past. AxionContinu heeft woonzorgcentra in Utrecht, IJsselstein en Lopik.

Wonen in een woonzorgcentrum

Het woonzorgcentrum is uw nieuwe thuis. Daarom vinden wij het belangrijk om u zo goed mogelijk te leren kennen. Daar stemmen wij de zorg en ondersteuning op af, natuurlijk in samenspraak met u en uw naasten. Zo kunt u binnen uw mogelijkheden het leven (blijven) leiden dat uw wenst. Anders gezegd, u behoudt zoveel als mogelijk zelf de regie. Bij ons vindt u veiligheid, geborgenheid en gezelligheid. Ons uitgangspunt is u een fijne dag bezorgen.

Zorgappartementen
In het woonzorgcentrum kunt u verzorgd wonen in de zorgappartementen. Er wordt 24 uur per dag de zorg gegeven die nodig is. Er zijn enkele appartementen geschikt voor samenwonende paren.

Kleinschalig wonen
Voor mensen die meer intensieve zorg nodig hebben, bieden wij in de meeste locaties kleinschalig wonen. Met ‘woongroepen’ van zes tot tien bewoners. Elke bewoner heeft een eigen kamer en er is een gemeenschappelijke woonkamer met keuken. Hier wordt samen gekookt en gegeten en de dag doorgebracht. De bewoners vormen samen een huishouden.

Wonen woonzorgcentrum mevrouw schilderen

Een fijne dag

Wij doen ons best u een fijne dag te bezorgen. Er is veel aandacht voor prettige dagbesteding. Zo zijn er welzijnsactiviteiten voor kleine groepen of individueel en op maat. Maar ook zijn er gezamenlijke activiteiten als optredens. Feestdagen worden samen gevierd. AxionContinu heeft verder een uitgebreid kunst- en cultuuraanbod.

Samen alles regelen

Onze zorgbemiddelaar kijkt met u welke mogelijkheden er zijn en helpt u bij het regelwerk voor u kunt verhuizen naar het woonzorgcentrum. Lees meer over Hoe u in aanmerking komt.

U betaalt geen huur, maar alleen eigen bijdrage die inkomensafhankelijk is. Eventuele huurtoeslag (van uw eerdere woning) dient u of uw vertegenwoordiger, zelf stop te zetten.

Locaties en expertises

Wij kijken op basis van uw CIZ-indicatie in welke locatie u het beste kunt wonen. Lees meer over onze Locaties en mogelijkheden.