Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Marienstein Hooghe Camp Exterieur

Serviceappartementen De Hooghe Camp

Naast woonzorgcentrum Mariënstein in IJsselstein staat een complex met 165 serviceappartementen: De Hooghe Camp. Hier wonen senioren geheel zelfstandig maar kunnen, als dat nodig is, thuiszorg of huishoudelijke hulp ontvangen van AxionContinu.

De appartementen

De appartementen zijn bedoeld voor senioren van 65 jaar en ouder en geschikt voor zowel alleenstaanden als paren. De woningen zijn zo opgezet dat bewoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Alle appartementen zijn gelijkvloers en hebben een open keuken, een badkamer en een slaapkamer. Sommige appartementen hebben een balkon of een tuin.

De Hooghe Camp I en II
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen oud- en nieuwbouw. De oudbouw wordt De Hooghe Camp I genoemd. De nieuwbouw, die uit 1998 stamt, De Hooghe Camp II. De appartementen in De Hooghe Camp I variëren in grootte. In de Hooghe Camp II zijn twee types.

Marienstein Locatie Interieur restaurant

Voorzieningen

Bewoners van De Hooghe Camp kunnen gebruik maken van de voorzieningen van Mariënstein. In het woonzorgcentrum zijn bijvoorbeeld een winkel en een kapsalon. Een kopje koffie drinken of de maaltijd gebruiken kan in het restaurant.

Actief bezig zijn

Als bewoner van De Hooghe Camp bent u van harte welkom om deel te nemen aan de activiteiten die worden georganiseerd door steunpunt BuurSaam. Dit steunpunt zit in Mariënstein. U kunt er terecht voor hulpvragen en u kunt meedoen aan activiteiten, bijvoorbeeld de bingo of een spelletjesmiddag. Meer informatie over dit initiatief lees op op de webpagina Steunpunt BuurSaam IJsselstein.

Marienstein Hooghe Camp Locatie Exterieur vijver

Meer weten over woonzorgcentrum
Mariënstein?

Lees het hier

Sfeerbeelden

Hier vindt u sfeerbeelden van de serviceappartementen.

Plattegronden

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de oud- en nieuwbouw, waarbij de nieuwbouw uit 2001 stamt. De oudbouw wordt de Hooghe Camp I genoemd, de nieuwbouw de Hooghe Camp II. In de Hooghe Camp I zijn appartementen met een variatie aan indeling beschikbaar. In de Hooghe Camp twee zijn er twee types.

Klik hier voor een voorbeeld van een appartement in de Hooghe Camp I.
Klik hier voor een plattegrond van appartement type A in de Hooghe Camp II.
Klik hier voor een plattegrond van appartement type B in de Hooghe Camp II.

Aan deze plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.

Informatie over huren

Inschrijven en kosten De Hooghe Camp

Wilt u graag in een serviceappartement in De Hooghe Camp wonen? U kunt zich dan inschrijven via dit inschrijfformulier. U komt dan op de wachtlijst. Zodra u aan de beurt bent, nemen wij contact met u op.

Inschrijfkosten

De inschrijfkosten bedragen éénmalig €25,-. Het verlengen van de inschrijving kost €10,-* per jaar. Via de machtiging op het inschrijfformulier verleent u ons toestemming om de kosten te incasseren van uw bankrekening, na deze betaling is uw inschrijving geldig.

Invullen en opsturen

U kunt het ingevulde en ondertekende inschrijfformulier en de machtiging per mail sturen naar verhuuradministratie@axioncontinu.nl

Liever per post? Dat kan naar:
AxionContinu
T.a.v. Verhuuradministratie
Antwoordnummer 52257
3502 WB Utrecht

*Indien noodzakelijk wordt dit bedrag jaarlijks geïndexeerd.

Toewijzing

De minimale leeftijd bij inschrijving is 65 jaar. Als u bent ingeschreven voor een serviceappartement nemen wij telefonisch of schriftelijk contact met u op zodra u aan de beurt bent.

Geen zorgindicatie nodig
Om in aanmerking te komen voor een serviceappartement, heeft u geen zorgindicatie nodig.

Inkomen

Wij zijn verplicht om sociale huurwoningen passend toe te wijzen. De Rijksoverheid heeft hiervoor regels opgesteld. Dit houdt in dat wij u geen sociale huur woning mogen aanbieden als uw inkomen hoger is dan € 47.699,- voor een alleenstaande en € 52.671,- voor een meerpersoonshuishouden sociale huur (2024)

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor huurtoeslag?
Kijk dan voor meer informatie en een proefberekening op www.toeslagen.nl.

Huishoudelijke hulp

Wordt het lastiger voor u om uw huis schoon te houden? U kunt een aanvraag doen voor huishoudelijke zorg bij het Wmo-loket van de gemeente waar uw woont.

IJsselstein of Lopik
In IJsselstein of Lopik kunt u met een Wlz-indicatie huishoudelijke zorg bij AxionContinu aanvragen. Wij helpen u bijvoorbeeld met stofzuigen, het sanitair schoonmaken of de was ophangen. Wij leveren geen huishoudelijk hulp aan mensen met een Wmo-beschikking. De gemeente informeert u waar u met een Wmo-beschikking huishoudelijke hulp kunt aanvragen.

Utrecht
In Utrecht leveren wij geen huishoudelijke zorg. U regelt huishoudelijke hulp via het Wmo-loket van de gemeente Utrecht.

Zorg thuis nodig?

Als u thuis zorg nodig heeft, kan AxionContinu dat bieden. Denk daarbij aan hulp bij het douchen of het innemen van medicatie tot verzorging of intensieve verpleging.

Zorg regelen
U kunt hiervoor contact opnemen met het Servicebureau. De wijkverpleegkundige neemt contact met u op of komt bij u langs om uw aanvraag te bespreken en afspraken te maken.

Meer informatie over de serviceappartementen

Heeft u vragen over de verhuur van de serviceappartementen? Of de administratie rondom de verhuur? Neem contact op met onze verhuuradministratie.

Vragen over wachtlijst? De verhuuradministratie geeft geen informatie over de wachtlijst. Kandidaten krijgen bericht als zij aan de beurt zijn.