Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Mariënstein

Mariënstein is een middelgroot en veelzijdig woonzorgcentrum aan de rand van het stadshart van IJsselstein. Het ligt rustig en is omgeven door een mooie tuin.

Woonvormen

Het woonzorgcentrum heeft verschillende woonvormen. Er zijn appartementen voor bewoners die zorg en ondersteuning nodig hebben. Er zijn ook enkele kamers voor echtparen.

Mensen met dementie die intensieve zorg nodig hebben wonen in De Klaproos. Dit is een beschermde omgeving voor kleinschalig wonen. Er zijn 12 appartementen.

"Ook voor familie is het hier een warm nest"
- Maria (65)
Marienstein Een fijne dag Neutraal Kaarten

Een fijne dag

We doen ons best u als bewoner een fijne dag te bezorgen. Samen kijken we hoe u het liefst uw leven wilt leiden en stemmen daar de begeleiding en ondersteuning op af. Daarbij is ook aandacht voor een prettige daginvulling. Er zijn welzijnsactiviteiten in de woningen, soms een-op-een, maar ook zijn er bijvoorbeeld optredens voor alle bewoners. Verder heeft AxionContinu een uitgebreid kunstprogramma met onder meer:

Een indruk krijgen van één van de welzijnsactiviteiten? Lees het artikel uit ContACt lente 2022 over Mariënstein poffertjesfestijn.

Zorg in verhalen Poffertjesfestijn Marienstein meneer

Eten en drinken

Maaltijden zijn belangrijke momenten van de dag, waar we veel aandacht aan besteden. In De Klaproos, de beschermde eenheid voor mensen met dementie, wordt gekookt en aan een gedekte tafel gegeten. Ook in het restaurant wordt gekookt en worden maaltijden geserveerd.

Marienstein Locatie Interieur restaurant

Voorzieningen

  • Restaurant
  • Winkeltje
  • Tuin
  • Kapel
  • Gemeenschapsruimte De Tamboerijn

Wilt u bij ons wonen?

Heeft u belangstelling om in het woonzorgcentrum te komen wonen? Neem dan contact op met één van onze zorgbemiddelaars via het Servicebureau. Zij informeren u over de mogelijkheden die er zijn en begeleiden u bij het regelwerk. Zij nemen ook contact met u op als er voor u een plek is in het woonzorgcentrum.

Zorg & zorgprofielen

  • Zorgprofiel VV5 / PG
  • Zorgprofiel VV7
  • Kortdurend verblijf
  • Eerstelijnsverblijf (Elv laag)
  • Eerstelijnszorg (fysiotherapie, logopedie, ergotherapie)

Contact met de zorgbemiddelaars

Ook in Mariënstein

Kortdurend verblijf
Heeft u tijdelijk hulp nodig bij de dagelijkse verzorging? Bijvoorbeeld na opname in het ziekenhuis of om uw mantelzorgers te ontlasten. Dan is een kortdurende opname in Mariënstein een mogelijkheid. De zorgbemiddelaar kan u informeren. U kunt contact opnemen via het Servicebureau.

Serviceappartementen
Naast het woonzorgcentrum staat De Hooghe Camp met 165 serviceappartementen, dat ook bij Mariënstein hoort. In deze serviceappartementen huren senioren zelfstandig een appartement en kunnen gebruik maken van algemene voorzieningen in Mariënstein. AxionContinu kan hier ook wijkverpleging en huishoudelijke zorg leveren.

Hospice

In een vleugel van Mariënstein is Hospice IJsselstein gevestigd.

Regelen voor opname

De zorgbemiddelaar kan u helpen bij het regelwerk dat komt kijken bij een verhuizing naar een woonzorgcentrum. Voor opname in een woonzorgcentrum heeft u een indicatie nodig van het CIZ (Centrum voor Indicatiestelling). Een indicatie is een soort toestemming om opgenomen te kunnen worden in een verpleeghuis. U krijgt van het CIZ een Zorgprofiel, dat aangeeft hoeveel zorg u nodig heeft. U kunt bij AxionContinu wonen met een Zorgprofiel VV4 en hoger. Voorheen werden de letters ZZP gebruikt (Zorgzwaarte Pakket).De zorgbemiddelaar informeert u ook over financiële zaken als de eigen bijdrage.

Meer weten? Het Servicebureau helpt

Wilt u meer weten over het woonzorgcentrum? Neem dan contact op met het Servicebureau van AxionContinu. Ook voor vragen over de wachtlijst of andere zorg en dienstverlening kunt u hier terecht.

Veelgestelde vragen

Wat is kleinschalig wonen?

Hier leest u alles over kleinschalig wonen.

Kan ik een rondleiding krijgen?

Bekijk voor een eerste indruk eens de virtuele rondleiding (bovenaan deze pagina bij de afbeelding). Met de zorgbemiddelaar kunt u de mogelijkheden voor een rondleiding bespreken. We zijn daar wel terughoudend in om de rust voor de bewoners te bewaren. Voor u verhuist, kunt u uiteraard het woonzorgcentrum bezoeken.