Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Parkgraaf

Welkom bij revalidatiecentrum De Parkgraaf, dé plek voor revalidatie na ziekte, ongeval of operatie. Hier werkt u onder begeleiding van ons revalidatieteam aan uw herstel. Met onze én uw eigen inzet, zorgen we ervoor dat u zo goed mogelijk en verantwoord herstelt. Gelegen nabij het prachtige park Transwijk in Utrecht, biedt Domstate een comfortabel en aangenaam verblijf tijdens uw revalidatietraject.

Is de Parkgraaf iets voor u?

De Parkgraaf biedt gespecialiseerde (geriatrische) revalidatiezorg voor verschillende aandoeningen, zoals CVA’s (beroerte) en andere neurologische aandoeningen. Ook is De Parkgraaf al jarenlang gespecialiseerd in revalidatie voor mensen die kampen met bijkomende cognitieve aandoeningen, zoals verwardheid en angst. Als thuis revalideren geen optie is, dan bent u bij De Parkgraaf op de goede plek.

"Alle mensen hielpen me niet alleen mijn kracht terug te krijgen na het ongeval, maar ook mijn zelfstandigheid. Nu ga ik weer vol vertrouwen mijn eigen weg.""
- Mevrouw Hoogendoorn
Revalideren ergotherapie met ergotherapeute

Verblijf

De Parkgraaf heeft 60 comfortabele kamers, sfeervol ingericht en geheel aangepast aan de behoeften van revalidanten. Uw bed is volledig verstelbaar en er is een oproepsysteem waarmee u 24 uur per dag de hulp van het zorgteam kunt inschakelen.
Alle kamers zijn voorzien van een wastafel, voldoende kastruimte, een kluisje, een tafel, een comfortabele stoel en een televisie. Vanuit uw kamer loopt u direct de badkamer met toilet en een douche in. Deze deelt u met één andere revalidant. U kunt tegen een kleine vergoeding gebruik maken van televisie. In het hele gebouw is een gratis wifi beschikbaar.

De Parkgraaf kamer


Eten en drinken

Voor ontbijt en lunch bent u welkom in de bistro op uw afdeling. Voor de warme maaltijd kunt u terecht in de bistro of in ons restaurant NUL30 op de begane grond in Domstate. Het restaurant is de gehele week voor u en uw bezoek geopend voor een drankje of een hapje. Hier kunt u genieten van onze smakelijk en gevarieerde dagmenu’s.

Lees meer Lees minder

Tegen een meerprijs kunt u ook gerechten van de kleine kaart bestellen. Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen. Ook uw familie en vrienden zijn van harte welkom. Schuif gezellig aan en laat u verrassen!

De Parkgraaf restaurant Het Atrium
De Parkgraaf locatie gebouw

Virtuele rondleiding

Wilt u alvast een kijkje nemen op onze locatie? Bekijk dan hier de virtuele rondleiding.

Klik hier
Park Transwijk

Voorzieningen

  • Restaurant Nul30
  • Binnentuin met terras
  • Behandel- en fitnessruimtes
  • Oefentuin voor revalidatie
  • Kapper
  • Wasvoorziening
  • Park met stadsboerderij
  • Gratis parkeren
  • Openbaar vervoer stopt voor de deur
  • Gratis wifi

Therapie en zorg

De Parkgraaf beschikt over een eigen therapieteam. Het team bestaat uit artsen, fysiotherapeuten en een ergotherapeut, allen gespecialiseerd in revalidatie. Daarnaast kan een psycholoog, diëtiste of logopediste ingezet worden. Vanzelfsprekend werken zij nauw samen met de behandelend specialist uit het ziekenhuis die u behandeld heeft.
Ook het zorgteam, dat bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden, is gespecialiseerd in revalidatie. Zij spreken met u af welke zorg en begeleiding zij u bieden. Uw zorgindicatie en persoonlijke doelstellingen zijn daarin leidend.

Lees meer Lees minder

Zelf actief aan de slag
Niet alleen de met u afgesproken therapieën maken deel uit van het behandelprogramma. Ook dagelijkse handelingen als wassen en aankleden vallen er onder. Wij moedigen u daarnaast ook aan om zelfstandig tussendoor te oefenen. Natuurlijk binnen uw mogelijkheden. Met onze én uw eigen inzet zorgen we ervoor dat u zo goed mogelijk en verantwoord hersteld.

Revalideren fietstraining met rolstoel

Samenwerking met Domstate

Pal naast De Parkgraaf staat Domstate, beide gebouwen zijn met een gang verbonden. Waarvoor u bij ons behandeld wordt, bepaalt de locatie waar u verblijft. Zo heeft u altijd het juiste team van experts op het gebied van uw aandoening om u heen.

Ook in De Parkgraaf

Kunt u niet terug naar huis? SRA (Schakel revalidatie afdeling)
Is het niet mogelijk om na uw revalidatieperiode terug te keren naar huis? En wacht u tot u kunt verhuizen in het woonzorgcentrum van uw keuze? Dan kunt u tot uw verhuizing verblijven op deze afdeling in De Parkgraaf. Dat is mogelijk als u een Wlz-indicatie heeft. Ons uitgangspunt dat u tijdens uw tijdelijke verblijf zoveel mogelijk uw leven op uw eigen manier moet kunnen leiden, in een zo prettig mogelijk leefklimaat.

Woonzorgcentrum De Gildenborgh

Woonzorgcentrum De Gildenborgh
voor mensen met dementie is gehuisvest op de eerste verdieping.

Vergoedingen en kosten

Het verblijf in een revalidatiecentrum is in de regel heel betaalbaar. U leest hier alles over vergoedingen en kosten.

Meer informatie over De Parkgraaf

Wilt u meer weten over revalideren en herstellen in De Parkgraaf? Het Servicebureau helpt. Neem contact op met hen via: