Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Parkgraaf

Optimaal herstellen op een plek die van alle gemakken is voorzien en waar u de beste zorg en therapie ontvangt. Daarvoor kunt u terecht in De Parkgraaf, centrum voor revalidatie en herstel. De Parkgraaf ligt aan het mooie park Transwijk in Utrecht en biedt een comfortabel en prettig verblijf aan iedereen die herstelt of revalideert na een operatie, ziekte of ongeval.

Is de Parkgraaf iets voor u?

AxionContinu is gespecialiseerd in revalidatie bij onder meer longproblemen (COPD), CVA (hersenbloeding/beroerte), hartproblemen, oncologie en orthopedie (nieuwe heup). Hier ziet u waarvoor u bij ons terecht kunt.

"Het is een uitkomst dat ik hier in alle rust kan herstellen"
- Mevrouw Hoogendoorn
Revalideren ergotherapie met ergotherapeute

Verblijf

De Parkgraaf heeft comfortabele kamers, sfeervol ingericht en geheel aangepast aan de behoeften van revalidanten. Uw bed is volledig verstelbaar en er is een oproepsysteem waarmee u 24 uur per dag de hulp van het zorgteam kunt inschakelen.
Alle kamers zijn voorzien van een wastafel, voldoende kastruimte, een kluisje, een tafel, een comfortabele stoel en een flat-screentelevisie. In het hele gebouw is een gratis wifi beschikbaar. U kunt uw eigen mobiele telefoon gebruiken. Vanuit uw kamer loopt u direct de badkamer met toilet en een douche in. Deze deelt u met één andere revalidant.

De Parkgraaf kamer


Eten en drinken

Voor ontbijt en lunch bent u welkom in de bistro op uw afdeling. Voor de warme maaltijd kunt u terecht in de bistro of in ons restaurant 't Atrium op de begane grond. Restaurant NUL30 in Domstate is de gehele week voor u en uw bezoek geopend voor een drankje of een hapje. Hier kunt u genieten van onze smakelijk en gevarieerde dagmenu’s.

Lees meer Lees minder

Tegen een meerprijs kunt u ook gerechten van de kleine kaart bestellen. Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen. Heeft u zin in een vers kopje koffie, een gezellige high tea of een goed glas wijn bij het eten? Ook uw familie en vrienden zijn van harte welkom. Schuif gezellig aan en laat u verrassen! Ontbijt en lunch gebruikt u in de bistro op de afdeling waar u verblijft. Er is een buffet zodat u zelf kiest wat u eet. Het diner gebruikt u in de bistro of in ons restaurant 't Atrium, net wat u wenst.

De Parkgraaf restaurant Het Atrium
Park Transwijk

Voorzieningen

  • Restaurant Het Atrium
  • Binnentuin met terras
  • Behandel- en fitnessruimtes
  • Oefentuin voor revalidatie
  • Pedicure
  • Kapper
  • Wasvoorziening
  • Park met stadsboerderij

Therapie en zorg

AxionContinu heeft jarenlange expertise op het gebied van revalidatie van onder andere orthopedie, oncologie, CVA, COPD en algemene revalidatie.
De Parkgraaf beschikt over een eigen therapieteam. Het team bestaat uit artsen, fysiotherapeuten en een ergotherapeut, allen gespecialiseerd in revalidatie. Daarnaast kan een psycholoog, diëtiste of logopediste ingezet worden. Vanzelfsprekend werken zij nauw samen met de behandelend specialist uit het ziekenhuis die u behandeld heeft.
Ook het zorgteam, dat bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden, is gespecialiseerd in revalidatie. Zij spreken met u af welke zorg en begeleiding zij u bieden. Uw zorgindicatie en persoonlijke doelstellingen zijn daarin leidend.

Alles is revalidatie

Niet alleen de net u afgesproken therapieën maken deel uit van het behandelprogramma. Ook dagelijkse handelingen als wassen en aankleden vallen er onder, of wel ‘alles is revalidatie’.

Revalideren fietstraining met rolstoel

Zorg & zorgprofielen

  • Zorgprofiel VV9b / revalidatie GRZ
  • Eerstelijns zorg: fysiotherapie, ergotherapie en logopedie

Samenwerking met Domstate

Pal naast De Parkgraaf staat Domstate, beide gebouwen zijn met een gang verbonden. Waarvoor u bij ons behandeld wordt, bepaalt de locatie waar u verblijft. Zo heeft u altijd het juiste team van experts op het gebied van uw aandoening om u heen.

Ook in De Parkgraaf

Kunt u niet terug naar huis? SRA (Schakel revalidatie afdeling)
Is het niet mogelijk om na uw revalidatieperiode terug te keren naar huis? En wacht u tot u kunt verhuizen in het woonzorgcentrum van uw keuze? Dan kunt u tot uw verhuizing verblijven op deze afdeling in De Parkgraaf. Dat is mogelijk als u een Wlz-indicatie heeft. Ons uitgangspunt dat u tijdens uw tijdelijke verblijf zoveel mogelijk uw leven op uw eigen manier moet kunnen leiden, in een zo prettig mogelijk leefklimaat.

Woonzorgcentrum De Gildenborgh

Woonzorgcentrum De Gildenborgh
voor mensen met dementie is gehuisvest op de eerste verdieping.

Vergoedingen en kosten

Het verblijf in een centrum voor revalidatie en herstel of in een zorghotel is in de regel heel betaalbaar. U leest hier alles over vergoedingen en kosten.

Een fijne dag

Naast een comfortabel en prettig verblijf doen wij ons best om u ook een fijne dag te bezorgen tijdens uw revalidatie of herstel. Samen bekijken we hoe u de dag wilt besteden en wat aansluit bij uw belangstelling. Ook halen we geregeld kunst en cultuur in huis, zoals:

Meer informatie over De Parkgraaf

Wilt u meer weten over revalideren en herstellen in De Parkgraaf? Het Servicebureau helpt. Neem contact op met hen via: