Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

AC Iconen Basis WEB4

Na mijn verblijf

Uw revalidatie bij AxionContinu zit er (bijna) op. U gaat binnenkort naar weer huis of naar een andere geschikte woonplek. Op deze pagina leest u alles wat u moet weten voor uw vertrek.

Waaraan moet u denken voor uw vertrek?

Enkele dagen voor het einde van uw verblijf, bespreken wij met u welke dag en hoe laat u precies vertrekt. In de regel is dit vóór 9.30 uur.
Dit zijn de aandachtspunten:

  • Check bij vertrek alle laden of kasten of u al uw persoonlijke bezittingen heeft ingepakt. Voor het vervoer van spullen kunt u een bagagekar lenen bij de receptie.
  • Laat alle aan u beschikbaar gestelde hulpmiddelen achter op de kamer. Denk hierbij aan: rollator, rolstoel, zuurstofflessen of andere medische voorzieningen.
  • Als u klaar bent voor vertrek, dan vragen wij u om zich te melden bij de zorg. U krijgt dan de ontslagpapieren en de medicatie mee.
  • Wij vragen u ook om op de dag van vertrek de laatste rekening te betalen via een pinbetaling bij de receptie.
  • U kunt eventueel in de bistro of het restaurant verblijven totdat u wordt opgehaald. Het ontbijt op de dag van vertrek is inbegrepen.
Lees meer Lees minder

Voor vertrek levert u een aantal zaken in bij de receptie van uw locatie. Revalidanten van de Parkgraaf leveren dit in bij receptie van Domstate.

Het gaat om de volgende zaken:
- Sleutelbos met hanger en:
- Tag(s) en/ of bezoekerspas(sen)
- Kamersleutel en kluissleutel (De Parkgraaf)
- Sleutel van de kledingkast van uw kamer (Domstate)
- Afstandsbediening van de tv
- Hals alarm/ pols alarm

Axion Continu revalidatie Het Creatiehuis 1433

Hoe ziet de behandeling en ondersteuning eruit ná mijn verblijf?

Tijdens uw revalidatietraject bespreken wij met u welke zorg u thuis eventueel nodig heeft. AxionContinu biedt thuiszorg in Utrecht en de directe omgeving. Vervolgbehandelingen kunnen poliklinisch door onze behandelaars geboden worden. Wij dragen altijd zorg voor een goede overdracht, zodat uw zorg en behandeling naadloos doorlopen.

Wat als ik na mijn revalidatietraject niet (meer) naar huis kan?

Is het niet mogelijk om na revalidatieperiode terug te keren naar huis? Dan kan een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) aangevraagd worden. Die geeft recht op een verblijf in een woonzorgcentrum. Deze indicatie wordt gesteld door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Voor WLZ betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage, die bij u geïnd wordt door het CAK, het Centraal Administratiekantoor. Onze zorgbemiddelaar vraagt de indicatie voor u aan, en ondersteunt u desgewenst bij het vinden van een passend woonzorgcentrum.

Kan ik langer blijven als ik nog niet naar huis kan of als er nog geen plek is in het woonzorgcentrum?

U kunt na revalidatieperiode niet terug naar huis. U wacht tot u kunt verhuizen in het woonzorgcentrum van uw keuze. Dan bieden wij de mogelijkheid om voor maximale termijn van 3 maanden bij ons te verblijven op zogenaamde schakel afdeling op De Parkgraaf. Dat is mogelijk als u een Wlz-indicatie heeft op zeer korte termijn gaat krijgen. Ons uitgangspunt dat u tijdens uw tijdelijke verblijf uw leven zoveel mogelijk op uw eigen manier moet kunnen leiden, in een zo prettig mogelijk leefklimaat.

Bij ons wonen

Als zelfstandig thuis wonen lastiger wordt, kan verhuizen naar een woonzorgcentrum onvermijdelijk zijn. Wij bieden verschillende vormen van verpleeghuiszorg. Of u geheugenproblemen (bijvoorbeeld dementie) heeft of alleen lichamelijke beperkingen. Er is een woonvorm die bij u past. AxionContinu heeft woonzorgcentra in Utrecht, IJsselstein en Lopik. Lees hier verder over de mogelijkheden.