Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Zorg in verhalen Hospice Demeter

Hospice Demeter

Academisch Hospice Demeter in De Bilt is op 1 januari 2022 samengegaan met AxionContinu. Mensen kunnen hier het laatste stukje van hun leven verblijven in een huiselijke en comfortabele omgeving tot zij sterven.

Academisch hospice

Demeter is een academisch hospice. Dat betekent dat er veel kennis is rondom zorg in de laatste levensfase. Dat heet ook wel palliatieve zorg (Palliatieve Terminale Zorg (PTZ) VV10/ Hospice). Zo er is kennis in zorg aan stervenden met complexe aandoeningen. Ook wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan. Niet alleen op het gebied van palliatieve zorg, maar ook voor zorg aan naasten en rouwverwerking. Demeter werkt daarvoor onder meer samen met de Universiteit Utrecht.

"In Demeter werkt een zorgzaam, geduldig en liefdevol team van professionals en vrijwilligers."
- Peter (43)
Hospice Ijsselstein sfeerbeeld neutraal handen

Meer informatie

Informatie over verblijf in Hospice Demeter of over wetenschappelijk onderzoek vindt u op de website.

Zorg in verhalen Hospice Demeter Tuinkamer

Waardige en respectvolle zorg

Wat betekent dat bij Demeter? Krijg een indruk van dit bijzondere huis en lees het artikel uit ContACt lente 2022.

Bij Demeter spat de liefde van de muren

15 jaar Academisch Hospice Demeter!

In juni 2022 bestaat Academisch Hospice Demeter 15 jaar. Het 15-jarig bestaan is niet de reden, maar wel een mooie aanleiding om ervaringen in het hospice te delen door de publicatie van een boek. Klik hier om het boek te bestellen.

Leve het hospice