Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Bijnkershoe Locatie Serviceapp ingang

Serviceappartementen De Bijnkershoek

Naast woonzorgcentrum De Bijnkershoek staat een complex met 80 serviceappartementen. Hier wonen senioren geheel zelfstandig en kunnen, als dat nodig is, gebruik maken van wijkverpleging (thuiszorg) van AxionContinu. De appartementen beschikken over alarmopvolging vanuit het woonzorgcentrum.

De appartementen

De sociale huurappartementen zijn bedoeld voor senioren van 65 jaar en ouder. Er zijn 80 woningen. Deze zijn verschillend in grootte, maar zijn allemaal zo opgezet dat ouderen er zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Er zijn studio’s en appartementen met twee kamers. Alle woningen zijn gelijkvloers en hebben een open keuken en een badkamer. De tweekamerappartementen hebben een aparte slaapkamer en een berging. Elk appartement beschikt over een balkon. De woningen op de begane grond hebben een tuin. De tweekamerwoningen zijn ook geschikt voor samenwonende paren.

Bijnkershoek - Locatie - Interieur Restaurant

Voorzieningen

Bewoners van de serviceappartementen kunnen gebruik maken van voorzieningen in het woonzorgcentrum. Zoals de kapsalon, winkel en het restaurant. Daar kunt u de warme maaltijd gebruiken. Of gewoon gezellig een kopje koffie of thee drinken. Elke donderdag is er een weekmarkt waar bijvoorbeeld fruit en bloemen te koop zijn.

Actief bezig zijn

In het woonzorgcentrum en het dagactiviteitencentrum worden incidenteel activiteiten georganiseerd waar bewoners van de serviceappartementen aan kunnen deelnemen.

Sfeerbeelden

Hier vindt u sfeerbeelden van de serviceappartementen.

Plattegronden

Klik hier voor een plattegrond van appartement type 1.
Klik hier voor een plattegrond van appartement type 2.

Aan deze plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.

Informatie over huren

Inschrijven en kosten De Bijnkershoek

Wilt u graag in een serviceappartement in De Bijnkershoek wonen? U kunt zich dan inschrijven via dit inschrijfformulier. U komt dan op de wachtlijst. Zodra u aan de beurt bent, nemen wij contact met u op.

Inschrijfkosten
De inschrijfkosten bedragen éénmalig €25,-. Het verlengen van de inschrijving kost €10,-* per jaar. Via de machtiging op het inschrijfformulier verleent u ons toestemming om de kosten te incasseren van uw bankrekening, na deze betaling is uw inschrijving geldig.

Invullen en opsturen
U kunt het ingevulde en ondertekende inschrijfformulier, machtiging en eventuele zorgindicatie (lees meer onder Toewijzing Utrecht) per mail sturen naar verhuuradministratie@axioncontinu.nl

Liever per post? Dat kan naar:
AxionContinu
T.a.v. Verhuuradministratie
Antwoordnummer 52257
3502 WB Utrecht

*Indien noodzakelijk wordt dit bedrag jaarlijks geïndexeerd.

Toewijzing en inschrijving WoningNet

De minimale leeftijd bij inschrijving is 65 jaar. Als u bent ingeschreven voor een serviceappartement nemen wij telefonisch of schriftelijk contact met u op zodra u aan de beurt bent.

Inschrijving WoningNet verplicht
In de gemeente Utrecht is een geldige betaalde inschrijving bij WoningNet Regio Utrecht verplicht. U kunt zich daarvoor via de website van WoningNet inschrijven.

Geen zorgindicatie nodig
Om in aanmerking te komen voor een serviceappartement, heeft u geen zorgindicatie nodig.

Een zorgindicatie, WMO-beschikking of een ‘indicatie servicewoning’ (www.hetvierdehuis.nl) geeft wel voorrang bij toewijzing. Stuur hiervoor een kopie van de indicatie mee met het inschrijfformulier (zie Inschrijving en kosten).

Wachtlijst
Als u bent ingeschreven voor een serviceappartement nemen wij telefonisch contact met u op zodra u aan de beurt bent. Wij kunnen echter geen informatie geven over uw plek op de wachtlijst.

Inkomen

Wij zijn verplicht om sociale huurwoningen passend toe te wijzen. De Rijksoverheid heeft hiervoor regels opgesteld. Dit houdt in dat wij u geen sociale huur woning mogen aanbieden als uw inkomen hoger is dan € 47.699,- voor een alleenstaande en € 52.671,- voor een meerpersoonshuishouden sociale huur (2024)

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor huurtoeslag?
Kijk dan voor meer informatie en een proefberekening op www.toeslagen.nl.

Huishoudelijke hulp

Wordt het lastiger voor u om uw huis schoon te houden? U kunt een aanvraag doen voor huishoudelijke zorg bij het Wmo-loket van de gemeente waar uw woont.

IJsselstein of Lopik
In IJsselstein of Lopik kunt u met een Wlz-indicatie huishoudelijke zorg bij AxionContinu aanvragen. Wij helpen u bijvoorbeeld met stofzuigen, het sanitair schoonmaken of de was ophangen. Wij leveren geen huishoudelijk hulp aan mensen met een Wmo-beschikking. De gemeente informeert u waar u met een Wmo-beschikking huishoudelijke hulp kunt aanvragen.

Utrecht
In Utrecht leveren wij geen huishoudelijke zorg. U regelt huishoudelijke hulp via het Wmo-loket van de gemeente Utrecht.

Zorg thuis nodig?

Als u thuis zorg nodig heeft, kan AxionContinu dat bieden. Denk daarbij aan hulp bij het douchen of het innemen van medicatie tot verzorging of intensieve verpleging.

Zorg regelen
U kunt hiervoor contact opnemen met het Servicebureau. De wijkverpleegkundige neemt contact met u op of komt bij u langs om uw aanvraag te bespreken en afspraken te maken.

Meer informatie over de serviceappartementen

Heeft u vragen over de verhuur van de serviceappartementen? Of de administratie rondom de verhuur? Neem contact op met onze verhuuradministratie.

Vragen over de wachtlijst? De verhuuradministratie geeft geen informatie over de wachtlijst. Kandidaten krijgen bericht als zij aan de beurt zijn.

Bijnkershoek - Locatie - Exterieur

Meer weten over woonzorgcentrum
De Bijnkershoek?

Lees het hier