Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Bijnkershoek - Locatie - Exterieur

Dagactiviteitencentrum De Bijnkershoek (Utrecht)

Woont u zelfstandig en heeft u behoefte aan andere mensen ontmoeten en gezelligheid? Of kunt u wel wat hulp gebruiken om u de diagnose dementie hebt gekregen? Dan is het bezoeken van dagactiviteitencentrum De Bijnkershoek misschien iets voor u.

Het dagactiviteitencentrum heeft eigen ruimtes op de begane grond van het woonzorgcentrum. Bezoekers kunnen gebruik maken van voorzieningen als het restaurant.

Wat biedt het dagactiviteitencentrum

Het dagactiviteitencentrum biedt in een dagstructuur verschillende activiteiten aan. Zoals koffiedrinken, beweegactiviteiten, tekenen en schilderen, wandelen, spelletjes doen, zingen en geheugentraining. U kunt meedoen aan de activiteiten die bij u passen. Onze medewerkers kijken samen met u wat voor u zinvol en prettig is.

Dagactiviteiten marhaban

Op maat én samen

U krijgt een programma op maat dat bij u past. Zoveel mogelijk activiteiten vinden in een groep plaats. Is bewegen bijvoorbeeld goed voor u, dan is het wel zo leuk om met anderen een beweegactiviteit te doen. Samen schilderen aan een grote tafel is veel gezelliger dan alleen. Onze medewerkers kijken steeds wat u als bezoeker prettig vindt.

Verschillende culturen

Dagactiviteitencentrum De Bijnkershoek heeft een aantal groepen speciaal voor ouderen van Turkse of Marokkaanse afkomst. Er is een groep voor Turkse vrouwen en een voor Turkse en Marokkaanse mannen. Daarnaast is er op de Beneluxlaan 924 een dagactiviteitencentrum gevestigd voor Marokkaanse vrouwen, Marhaban.

De belegleiders van deze groepen hebben dezelfde culturele afkomst als de bezoekers en ook de ruimte is geheel ingericht naar eigen specifieke culturele en religieuze waarden. Het programma wordt afgestemd op de wensen en behoeften van deze ouderen en bevat activiteiten als koken, voorlichting, geheugenspel, gymnastiek, handwerken. In overleg met de ouderen wordt het contact met de familie en de huisarts onderhouden. Er wordt ook aandacht besteed aan individuele vragen. Verder kunnen de bezoekers gebruik maken van een lunch, afgestemd op islamitische culturele en religieuze voorschriften.

Meer informatie over dagactiviteiten

Ontlasten mantelzorger

U kunt ook naar het dagactiviteitencentrum komen om uw mantelzorger (tijdelijk) te ontlasten.

Hoe vaak kan ik naar het dagactiviteitencentrum?

U kunt een of meerdere dagdelen per week naar het dagactiviteitencentrum. Hoe vaak u kunt komen, hangt van uw persoonlijke situatie af.