Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Bijnkershoek

De Bijnkershoek is een groot en veelzijdig woonzorgcentrum aan de rand van Transwijk. Het ligt aan een klein park en kijkt uit op sportvelden. Aan de achterzijde is een mooie tuin voor de bewoners.

Woonvormen

Het woonzorgcentrum heeft verschillende woonvormen. Er zijn 96 een- en tweekamerappartementen voor mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben. Er zijn twee driekamerappartementen voor echtparen.

In De Bijnkershoek zijn 64 ‘verpleeghuisplaatsen’ voor bewoners die intensieve zorg nodig hebben. Het zijn 32 plaatsen voor mensen met dementie en 32 plaatsen voor mensen met lichamelijke problemen. Zij wonen in kleinschalige woningen. Elke woning heeft 8 bewoners.

"Er zijn veel activiteiten die de dag voor mijn moeder gezellig laten verlopen"
- Elselien
Bijnkershoek - Een fijne dag - Neutraal Handen

Een fijne dag

We doen ons best u als bewoner een fijne dag te bezorgen. Samen kijken we hoe u het liefst uw leven wilt leiden en stemmen daar de begeleiding en ondersteuning op af. Daarbij is ook aandacht voor een prettige daginvulling. Er zijn welzijnsactiviteiten in de woningen, soms een-op-een, maar ook zijn er bijvoorbeeld optredens voor alle bewoners. Verder heeft AxionContinu een uitgebreid kunstprogramma met onder meer:

Eten en drinken

Maaltijden zijn belangrijke momenten van de dag, waar we veel aandacht aan besteden. In de kleinschalige woningen wordt gekookt en aan een gedekte tafel gegeten. Ook in het restaurant worden maaltijden geserveerd.

Bijnkershoek - Locatie - Interieur Restaurant

Voorzieningen

  • Restaurant
  • Kapper
  • Winkeltje
  • Tuin

Meer informatie over voorzieningen en activiteiten leest u op deze pagina.

Wilt u bij ons wonen?

Heeft u belangstelling om in het woonzorgcentrum te komen wonen? Neem dan contact op met één van onze zorgbemiddelaars via ons Servicebureau. Zij informeren u over de mogelijkheden die er zijn en begeleiden u bij het regelwerk. Zij nemen ook contact met u op als er voor u een plek is in het woonzorgcentrum.

Zorg & zorgprofielen

  • Zorgprofiel VV5 / PG
  • Zorgprofiel VV6 / somatiek
  • Zorgprofiel VV7 / PG
  • Zorgprofiel VV8/ somatiek
  • kortdurend verblijf
  • dagbehandeling / dagverzorging

Contact met de zorgbemiddelaars

Ook in De Bijnkershoek

Kortdurend verblijf
Heeft u tijdelijk hulp nodig bij de dagelijkse verzorging? Bijvoorbeeld na opname in het ziekenhuis of om uw mantelzorgers te ontlasten. Dan is een kortdurende opname in De Bijnkershoek een mogelijkheid. De zorgbemiddelaar kan u informeren. U kunt contact opnemen via het Servicebureau.

Serviceappartementen

Naast het woonzorgcentrum staat de ‘aanleunflat’ met 80 serviceappartementen. Senioren huren zelfstandig een appartement en kunnen gebruik maken van algemene voorzieningen. AxionContinu kan ook wijkverpleging leveren.

Dagactiviteitencentrum
Op de begane grond is het Dagactiviteitencentrum, waar mensen die nog thuis wonen een of meer dagdelen of dagen naartoe gaan.

Meer weten? Het Servicebureau helpt

Wilt u meer weten over het woonzorgcentrum? Neem dan contact op met het Servicebureau van AxionContinu. Ook voor vragen over de wachtlijst of andere zorg en dienstverlening kunt u hier terecht.

Veelgestelde vragen

Wat is kleinschalig wonen?

Hier leest u alles over kleinschalig wonen.

Kan ik een rondleiding krijgen?

Bekijk voor een eerste indruk eens de virtuele rondleiding (bovenaan deze pagina bij de afbeelding). Met de zorgbemiddelaar kunt u de mogelijkheden voor een rondleiding bespreken. We zijn daar wel terughoudend in om de rust voor de bewoners te bewaren. Voor u verhuist, kunt u uiteraard het woonzorgcentrum bezoeken.