Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Thuiszorg huishoudelijke hulp met client

Huishoudelijke hulp

Woont u in IJsselstein of Lopik en wordt het lastiger voor u om uw huis schoon te houden? Dan kunt u huishoudelijke zorg van AxionContinu inschakelen. Wij helpen u bijvoorbeeld met stofzuigen, het sanitair schoonmaken of de was ophangen.

Hoe vraag ik huishoudelijke hulp aan?

Als u huishoudelijke zorg nodig heeft, kunt u daarvoor een aanvraag doen bij het Wmo-loket van de gemeente waar u woont. Als uw aanvraag positief wordt beoordeeld, krijgt u een gemeentelijke beschikking thuisgestuurd. Met deze beschikking kunt u bij AxionContinu huishoudelijke zorg aanvragen.

Wat doet de hulp?
Samen met u bespreken wij vervolgens wat uw wensen zijn en wat u belangrijk vindt. Wij kijken wat de mogelijkheden zijn in de uren die voor u beschikbaar zijn. Met u maken wij een ‘schoonmaakplan’, dat dus is afgestemd op uw individuele situatie.

Huishoudelijke zorg in Utrecht
In Utrecht leveren wij geen huishoudelijke zorg. Heeft u toch hulp in de huishouding nodig? Neem dan contact op met het Wmo-loket van de gemeente Utrecht.

Huishoudelijke hulp regelen in IJsselstein en Lopik

Heeft u een gemeentelijke beschikking voor huishoudelijke zorg ontvangen? Neem dan contact met ons op om de huishoudelijke zorg te regelen.

Aanvullende zorg en ondersteuning

Onze medewerkers zijn professionals en komen regelmatig bij u over de vloer. Als u naast hulp in de huishouding ook andere, aanvullende zorg nodig heeft, kunnen zij dat tijdig signaleren. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld fysiotherapie, verpleegkundige zorg of personenalarmering. AxionContinu heeft veel deskundigheid in huis en wij kunnen deze aanvullende diensten leveren. Samen met u zoeken we de beste oplossing.

Veelgestelde vragen

Ik kan de deur niet open doen, hoe komen jullie bij mij binnen?

Als u zelf de deur niet kunt openen, geeft het u misschien een prettig gevoel dat de mensen die voor u zorgen altijd bij u naar binnen kunnen als dat nodig is. Maar u wilt liever niet iedereen een sleutel geven, of uw sleutel ergens buiten verstoppen. Met cKey kunnen zorgmedewerkers en mantelzorgers ook naar binnen als u zelf even niet naar de deur kunt of wilt komen. Klik hier voor meer informatie over dit veilige sleutelkastje.

Wat is het verschil tussen huishoudelijke hulp en huishoudelijke zorg?

Dat is hetzelfde. Maar omdat onze medewerkers zien u geregeld en kunnen signaleren of aanvullende zorg en ondersteuning is, daarom spreken wij van huishoudelijke zorg.

Waarom geven jullie geen huishoudelijke zorg in Utrecht?

De gemeentes bepalen welke organisaties huishoudelijke hulp mogen geven. Utrecht is met andere aanbieders in zee gegaan. Woont u in de gemeente Utrecht en heeft u huishoudelijk hulp nodig? Neem dan contact op met het Wmo-loket van de gemeente Utrecht.