Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Thuis personenalarmering

Personenalarmering

Zo lang mogelijke zelfstandig wonen met een veilig gevoel. Personenalarmering maakt dit mogelijk. Als u in een acute noodsituatie hulp nodig heeft, is dat met één druk op de knop geregeld, 24 uur per dag.

Wat is personenalarmering

Personenalarmering is een systeem waarmee u in geval van acute nood met één druk op de knop hulp kunt inschakelen. Bijvoorbeeld als u onwel bent geworden of gevallen bent. Via de zender die u om uw hand of pols draagt, hebt u direct na de alarmoproep contact met een deskundige medewerker van de centrale meldkamer. Deze medewerker vraagt wat er is gebeurd en zorgt vervolgens dat er snel gepaste hulp wordt geboden.

Hoe werkt personenalarmering

U neemt een abonnement op personenalarmering bij FocusCura. Aan FocusCura betaalt u de eenmalige aansluitkosten en het maandelijkse abonnementsgeld. Een installateur van FocusCura komt de apparatuur voor de personenalarmering bij u aansluiten en geeft u duidelijke uitleg over de werking van de zender. Als u kiest voor een sleutelkluis van FocusCura wordt deze ook geïnstalleerd.

De zender is een knop die u om uw hals of pols kunt dragen. Met deze knop kunt u overal in uw eigen huis een alarmoproep geven.

Lees meer Lees minder

Hulp na een alarmoproep
Na een alarmoproep moet er snel hulp naar uw huis komen. Samen met u maken we van tevoren afspraken wie dit gaat doen. Er zijn twee abonnementen.

U kunt kiezen voor de inzet van een professionele hulpverlener (professionele alarmopvolging), die na een alarmoproep naar u toe komt. De medewerker van de centrale meldkamer, die zeven dagen per week dag en nacht bereikbaar is, bepaalt welke professionele hulp er komt in acute situaties. Dat is doorgaans een medewerker van AxionContinu. Als het niet acuut is, dan gaat uw contactpersoon naar u toe. U moet dus miminaal één contactpersoon opgeven.

U kunt ook kiezen voor hulpverleners uit uw eigen omgeving (sociale alarmopvolging). Dit kunnen uw kinderen zijn, maar u kunt bijvoorbeeld ook uw buren of andere mantelzorgers vragen. Van hen wordt verwacht dat ze na een telefonische oproep van de centrale meldkamer bereid zijn naar u toe te gaan en hulp te verlenen. Deze bekenden van u moeten daarom in het bezit zijn van uw huissleutel. Om zo zeker mogelijk te zijn van hulp moet u meerdere contactpersonen opgeven. Voor een snelle reactie is het belangrijk dat zij dicht bij u in de buurt wonen.

Vergoeding via zorgverzekering

Vaak vergoedt de zorgverzekering (een deel van de) kosten van personenalarmering. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

Wie komt in aanmerking?

Iedereen kan zich abonneren op personenalarmering.

Kosten en aanmelden

Kosten
De kosten van de professionele alarmopvolging en de sociale alarmopvolging vindt u op de website van FocusCura.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden bij FocusCura voor de personenalarmering.
U kunt zich hier aanmelden bij FocusCura wanneer u een alleen een sleutelkluis wilt zonder personenalarmering