Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Wonen Een fijne dag Kunst cultuur welzijn Schilderen tekenen kwasten waterverf

Kunst en muziek als therapie

Vindt u het moeilijk om uw gedachten of gevoelens te uiten? Of is het lastig om de situatie waarin u verkeert te accepteren. Wat de oorzaak en aanleiding ook is, vaktherapie kan helpen een begin te maken om weer anders in het leven te staan. Met kunst of muziek, net wat bij u past.

Wat is therapie met kunst of muziek?

Het gebruik van verschillende creatieve materialen of muziek kan ervoor zorgen dat u gedachten en gevoelens kunt uiten, dat hoeft niet in woorden te zijn. Bezig zijn met kunst kan ook ontspannend werken of helpen met het verwerken van wat u heeft meegemaakt in uw leven. De beeldend therapeut of de muziektherapeut kijkt samen met wat bij u past en wat u nodig heeft. Ervaring met bijvoorbeeld schilderen, boetseren of muziek maken is niet nodig. Het maken van een kunstwerk of van muziek is niet het doel van de therapie, maar kan natuurlijk wel al u dat wilt.

Hoe gaat het?
De therapie wordt zowel individueel als in groepen gegeven. In een groep deelt u ervaringen met andere groepsleden en is de uitwisseling belangrijk.

Aanmelden
De specialist ouderengeneeskunde verwijst u door voor vaktherapie.

Wie zijn de vaktherapeuten?

Wonen Een fijne dag Neutraal tekenen

Hoe werken de vaktherapeuten?

Lees de verhalen van kunstzinnige therapeut Janneke Steentjes en muziektherapeut Sherida Obimi-Pinas.