Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Axion Continu thuiszorg 6240

Langer Thuis

U wilt zo zelfstandig mogelijk blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving. U wilt uw leven voortzetten zoals u dat graag wilt, ook als u merkt dat u daar steeds meer hulp bij nodig heeft. Dan is Langer Thuis-pakket van AxionContinu misschien een uitkomst voor u.

Zorg en begeleiding

In overleg met u stellen we een pakket aan zorg, begeleiding en diensten samen, passend bij uw situatie, wensen en behoefte. We kijken hierbij naar wat ú nodig heeft om zo zelfstandig mogelijk te blijven wonen.

Prettige dag

U kunt hierbij denken aan praktische ondersteuning, zoals persoonlijke verzorging, hulp bij het huishouden, verzorgen van de maaltijden en ondersteuning bij dagelijkse dingen. Maar juist ook de dingen die u een fijne dag bezorgen, dragen bij aan uw zelfstandigheid. Zoals samen een wandeling maken, familie bezoeken, naar een hobbyclub gaan, of gezellig samen koken en eten. Wij vinden het belangrijk dat u zich prettig voelt en zo lang mogelijk kunt blijven doen wat u gewend bent. Ook de mantelzorger kan op ondersteuning rekenen.

Wanneer u beperkingen krijgt, is het voor uw eigen mentale en fysieke gezondheid belangrijk dat u zo lang mogelijk zelf blijft doen wat u nog wel kunt. Ook daar begeleiden we u in zodat u zo zelfredzaam mogelijk blijft.

Vaste kleine teams

We werken met vaste teams van cliëntondersteuners die de tijd voor u nemen op de momenten die voor u belangrijk zijn. U ziet dus altijd vertrouwde gezichten. We werken altijd nauw samen met u en de mensen om u heen, zoals uw partner, familie, vrienden of buren. Wil jij onze vaste teams versterken? Bekijk dan onze vacatures.

Voor wie?

Langer Thuis is er voor mensen met een indicatie voor intensieve zorg met verblijf (Wlz indicatie). Deze kunt u aanvragen bij het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Wij kunnen u ook helpen bij het aanvragen.

Kosten

Wanneer u een Wlz-indicatie heeft, worden de kosten vergoed vanuit de Wet langdurige zorg. U betaalt zelf een inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Als u op dit moment al zorg ontvangt, waarvan de kosten worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg, kan de eigen bijdrage omhoog gaan bij de start van Langer Thuis. Bereken daarom de hoogte van uw eigen bijdrage via de website van het CAK.

Inhoud Langer Thuis-pakket

Wat kan zoal deel uitmaken van het Langer Thuis-pakket?

 • Ondersteuning bij de dagelijkse verzorging, zoals wassen, aankleden, medicijnen aanreiken.
 • (Samen) boodschappen doen, koken en eten of maaltijden leveren.
 • U kunt ook eten bij het AxionContinu-woonzorgcentrum bij u in de buurt.
 • Aanbrengen van structuur bij dagelijkse bezigheden.
 • Dagelijkse activiteiten zoals het maken van uitstapjes, een wandeling, samen een kop koffie drinken, de krant lezen of een familiebezoek.
 • Het huishouden doen.
 • Het organiseren van een zinvolle dagbesteding passend bij hobby’s en talenten.
 • Persoonlijk contact, luisterend oor, ook voor uw mantelzorger.
 • In de woonzorgcentra van AxionContinu kunt u, tegen betaling, deelnemen aan verschillende activiteiten. Op de woonzorglocatie ziet u een overzicht van de activiteiten.

Heeft u andere wensen, bespreek deze dan met ons en samen kijken we naar de mogelijkheden en wat er in uw indicatie past.

Video Langer Thuis in de praktijk

Waar bieden we Langer Thuis aan?

AxionContinu heeft de ambitie ouderen nog beter te ondersteunen zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Daarom zijn wij volop in ontwikkeling en breiden onze dienstverlening uit. Op dit moment bieden we het Langer Thuis-pakker aan in deze gebieden:

 • Oog in Al in Utrecht (postcode 3533)
 • Kanaleneiland in Utrecht (postcode 3527)
 • IJsselstein (postcode 3401, 3402, 3403, 3404, 3405 AZ)
 • Leidsche Rijn (postcode 3541 en 3544)

Aanmelden Langer Thuis

Bent u geïnteresseerd in Langer Thuis en wilt u graag weten wat het voor u kan betekenen? Neem dan contact op met het servicebureau van AxionContinu om een telefonische afspraak in te plannen.