Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Thuiszorg behandel bloeddruk

Langer thuis

U wilt zo zelfstandig mogelijk blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving. U wilt uw leven voortzetten zoals u dat graag wilt, ook als u merkt dat u daar steeds meer hulp bij nodig heeft. Dan is Langer Thuis-pakket van AxionContinu misschien een uitkomst voor u.

Zorg en begeleiding

In overleg met u stellen we een pakket aan zorg, begeleiding en diensten samen, passend bij uw situatie, wensen en behoefte. We kijken hierbij naar wat ú nodig heeft om zo zelfstandig mogelijk te blijven wonen.

Prettige dag

U kunt hierbij denken aan praktische ondersteuning, zoals persoonlijke verzorging, hulp bij het huishouden, verzorgen van de maaltijden en ondersteuning bij dagelijkse dingen. Maar juist ook de dingen die u een fijne dag bezorgen, dragen bij aan uw zelfstandigheid. Zoals samen een wandeling maken, familie bezoeken, naar een hobbyclub gaan, of gezellig samen koken en eten. Wij vinden het belangrijk dat u zich prettig voelt en zo lang mogelijk kunt blijven doen wat u gewend bent. Ook de mantelzorger kan op ondersteuning rekenen.

Wanneer u beperkingen krijgt, is het voor uw eigen mentale en fysieke gezondheid belangrijk dat u zo lang mogelijk zelf blijft doen wat u nog wel kunt. Ook daar begeleiden we u in zodat u zo zelfredzaam mogelijk blijft.

Vaste kleine teams

We werken met vaste teams van cliëntondersteuners die de tijd voor u nemen op de momenten die voor u belangrijk zijn. U ziet dus altijd vertrouwde gezichten. We werken altijd nauw samen met u en de mensen om u heen, zoals uw partner, familie, vrienden of buren. Wil jij onze vaste teams versterken? Bekijk dan onze vacatures.

Voor wie?

Langer Thuis is er voor mensen met een indicatie voor intensieve zorg met verblijf (Wlz indicatie). Deze kunt u aanvragen bij het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Wij kunnen u ook helpen bij het aanvragen.

Kosten

Wanneer u een Wlz-indicatie heeft, worden de kosten vergoed vanuit de Wet langdurige zorg. U betaalt zelf een inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Inhoud Langer Thuis-pakket

Wat kan zoal deel uitmaken van het Langer Thuis-pakket?

  • Ondersteuning bij de dagelijkse verzorging, zoals wassen, aankleden, medicijnen aanreiken.
  • (Samen) boodschappen doen, koken en eten of maaltijden leveren.
  • U kunt ook eten bij het AxionContinu-woonzorgcentrum bij u in de buurt.
  • Aanbrengen van structuur bij dagelijkse bezigheden.
  • Dagelijkse activiteiten zoals het maken van uitstapjes, een wandeling, samen een kop koffie drinken, de krant lezen of een familiebezoek.
  • Het huishouden doen.
  • Het organiseren van een zinvolle dagbesteding passend bij hobby’s en talenten.
  • Persoonlijk contact, luisterend oor, ook voor uw mantelzorger.

Heeft u andere wensen, bespreek deze dan met ons en samen kijken we naar de mogelijkheden en wat er in uw indicatie past.

Ontwikkeling dienstverlening bij AxionContinu

AxionContinu heeft de ambitie ouderen nog beter te ondersteunen zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Daarom zijn wij volop in ontwikkeling. Eén van de diensten die daarbij hoort is het Langer Thuis-pakket. Een op maat gemaakt pakket aan zorg en ondersteuning dat nauw aansluit op de behoefte van de cliënt. Momenteel is deze dienstverlening beschikbaar in onze serviceappartementen De Wartburg in Utrecht en Hooghe Camp in IJsselstein. Het komende jaar zal deze verder worden uitgebreid (naar andere locaties en qua dienstenaanbod). We gaan graag met u in gesprek over de ontwikkelingen en nemen uw ideeën daar graag in mee.

Aanmelden Langer Thuis

Bent u geïnteresseerd in Langer Thuis en wilt u graag weten wat het voor u kan betekenen? Neem dan contact op met het servicebureau van AxionContinu om een telefonische afspraak in te plannen.