Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Mevrouw Balk cliënt Langer Thuis: “Ik kijk uit naar de momenten dat Froukje komt”

“Wat is het fijn om er weer meer op uit te gaan! Ik woon al zeven jaar in mijn serviceappartement in De Hooghe Camp. Maar ik ben inmiddels tachtig en slecht ter been. Dus kijk ik uit naar de momenten dat Froukje van het Langer Thuis team komt en me in mijn rolstoel mee naar buiten neemt. Anders zit ik hier maar. Niks voor mij, want ik ben echt een buitenmens. Altijd al geweest. Ik hou ervan om op pad te gaan."

"Voorheen kwamen de dames van AxionContinu alleen voor het huishouden. Maar nu maken we bijna altijd wel een wandelingetje. Even naar de bakker om de hoek. Of we drinken een kopje koffie op een terrasje. Zaterdag zijn we naar de hobbymarkt geweest hier in IJsselstein, dat was ook erg gezellig", vertelt Mevrouw Balk, cliënt Langer Thuis. "Straks hobbelen we nog even naar de winkel, want ik moet wat dingetjes hebben. Brood, limonade en beschuit. En misschien wat lekkers. De Picnic komt nog steeds elke week hoor, maar soms is het gewoon fijn om zelf in de winkel uit te kiezen waar ik zin in heb. Even in die schappen neuzen is toch anders dan achter zo’n scherm.

Mijn dochters kijken goed naar me om, hoor. Allebei komen ze een keer in de week. Nu Langer Thuis hier komt, zijn die momentjes met hen meer echt voor de gezelligheid. Want ze zijn minder druk met wat er in huis moet gebeuren.

Als het moeilijker wordt, zou ik wel in een verpleeghuis willen wonen. Maar voorlopig zit ik hier goed, lekker op mijn eigen plek. Ik denk dat ik door deze zorg langer thuis kan wonen. Nou, dat is toch mooi. Ik ben er dankbaar voor.”

Meer weten over Langer Thuis

Wilt u weten wat het Langer Thuis-pakket inhoudt, wanneer u van de dienst gebruik kunt maken en wat de kosten zijn?

Lees meer