Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Hospice Ijsselstein sfeerbeeld neutraal hart vlinders

Zorg in de laatste levensfase

Er alles aan doen dat mensen die gaan sterven een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven ervaren. Daar richt de zorg aan mensen in de laatste levensfase zich op. Dat heet ook wel palliatieve zorg. AxionContinu biedt zorg aan mensen die niet meer beter worden.

Kwaliteit van leven

Palliatieve zorg gaat over kwaliteit van leven. Wat is nú belangrijk voor iemand die niet meer beter wordt. Zorgen dat iemand die gaat sterven zo weinig mogelijk last heeft van klachten en het zo comfortabel mogelijk heeft. Een team van deskundigen biedt palliatieve zorg.

Palliatieve zorg thuis

Het kan fijn zijn als een gespecialiseerde verpleegkundige naar u toe komt om u thuis de juiste zorg en ondersteuning te bieden in de laatste levensfase. U kunt dan een beroep doen op het specialistisch team van AxionContinu.

De verpleegkundige palliatieve zorg probeert klachten op lichamelijk, geestelijk, sociaal en spiritueel gebied zoveel mogelijk te verlichten. Natuurlijk in overleg met uw huisarts. Daarnaast heeft de verpleegkundige palliatieve zorg ook aandacht voor uw naaste(n).

Heeft uw al wijkverpleging van Axioncontinu? Dan kan de wijkverpleegkundige deze inschakelen. U kunt ook zelf direct contact opnemen met het team. U vindt hier de contactgegevens van de verpleegkundigen.

Palliatieve zorg op locatie

Ook op onze locaties bieden wij zorg en ondersteuning in de laatste levensfase. Wij bieden palliatieve zorg op de volgende locaties:

Wilt u meer weten?

AxionContinu heeft een boekje uitgebracht over zorg in de laatste levensfase. U kunt het hier lezen.

Financial Times bezoekt hospice Demeter van AxionContinu in Gemeente De Bilt.

Wat kan het Verenigd Koninkrijk leren van de palliatieve zorg in Nederland? Zouden hospices een bijdrage kunnen hebben aan de juiste zorg op de juiste plek ( JZOJP )? Onlangs bracht een Britse journalist van de Financial Times een bezoek aan hospice Demeter van AxionContinu in Gemeente De Bilt. Britse ziekenhuizen zullen vanwege de vergrijzing aanzienlijk in bedden moeten uitbreiden. Zij constateerde dat nog veel mensen sterven in de ziekenhuizen. Haar vraag was of dit anders kon of wel: is dit de juiste zorg op de juiste plek? In Nederland waren de mortaliteitscijfers in ziekenhuizen veel lager. Haar conclusie was dat hospicezorg en palliatieve zorg in de wijk een bijdrage kan leveren aan de reductie van (van de groei van) ziekenhuisbedden.

Lees hier het artikel van Financial Times.