Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Mariënstein poffertjesfestijn

Een echte poffertjeskraam voor de deur. Voor de bewoners van Mariënstein ging die wens op een gure vrijdag in februari in vervulling. Detail: vanwege storm Eunice werden de poffertjes binnen gebakken. Het mocht de pret niet drukken.

De poffertjeskraam was een van de wensen die bewoners van Mariënstein in de Wensboom hadden gehangen. Een ideetje van de Vriendenstichting, die Wensboom. Het fonds steunde ook de realisatie van de winnende wens. Of eigenlijk: winnende wensen. Want dit voorjaar komen er bloembakken op het balkon van Mariënstein. En voor een paar gelukhebbers is er bovendien een aangeklede koffie bij chocolaterie Zuccotto in IJsselstein.

Zorg in verhalen Poffertjesfestijn Marienstein meneer

Het poffertjesfestijn vormde ook de afsluiting van de Elfstedenweken in Mariënstein, bedacht en georganiseerd door medewerkers Welzijn Mariken Hornman en Karin Verhoeven. Aan alles was te merken hoe veel energie en voorpret zij in het evenement hadden gestopt. Je zag het aan het vrolijke programmaboekje: ‘It giet oan!’. Aan de Friese oranjekoek bij de opening en aan de vertoning van De hel van ’63. Je zag het ook aan het idee voor de Elfstedentocht door het huis: bewoners konden twee weken langs elf ‘steden’ ‘schaatsen’ om bij de stempelposten hun stempelkaart te vullen met puzzeloplossingen. En dan was er nog de huldiging van de deelnemers met heuse Elfstedenkruisjes.

Op de Elfstedenweken kwamen veel bewoners af en dat was bij de afsluiting niet anders. Volle bak dus in restaurant De Tamboerijn. Veel bewoners namen niet één maar wel twee porties poffertjes, met een klont boter en poedersuiker. Die twintig liter poffertjesbeslag? Schoon op.

Dit artikel verscheen eerder in ContACt lente 2022.