Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Taart oncologierevalidatie
31 mrt.

Betere zorg en revalidatie voor mensen na blaasverwijdering bij blaaskanker door samenwerking met het UMCU

Onze oncologische revalidatie afdeling op Domstate is nauw samen gaan werken met de afdeling oncologische urologie van het UMCU.

De samenwerking is gericht op patiënten met blaaskanker die een operatie voor blaasverwijdering hebben ondergaan en een urostoma hebben gekregen. De patiënten worden postoperatief eerder ontslagen uit het ziekenhuis om te gaan revalideren bij AxionContinu. Revalidanten krijgen hierdoor alle tijd en begeleiding om weer op krachten te komen, te revalideren en te wennen aan het urostoma. Door deze tussenstap in Domstate gaan de patiënten in een betere conditie weer terug naar huis. Mede hierdoor vinden er minder complicaties en heropnames in het ziekenhuis plaats.

Het team oncologische revalidatie van AxionContinu is afgelopen maanden via klinische lessen getraind door het UMCU in het omgaan met deze specifieke doelgroep. Na een lange tijd van voorbereiding hebben wij deze week de eerste revalidant met deze aandoening mogen verwelkomen!

We zijn er trots op dat het project voorspoedig van start is gegaan en hebben veel zin om deze nieuwe oncologische urologie-doelgroep op Domstate te laten revalideren in samenwerking met het UMCU. Er is een prettige samenwerking met de collega’s van het UMCU, waardoor de revalidatie van deze patiënten voorspoedig verloopt.

Deze heerlijke taart werd vanochtend bezorgd door onze collega's van het UMCU. Ontzettend attent en op naar een goede samenwerking!