Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Wonen Een fijne dag Kunst cultuur Tuintekeningen dichtbij

Tuintekeningen

Op het grasveld bij woonzorgcentrum ’t Huis aan de Vecht is vanaf 2017 elk voorjaar het kunstwerk ‘Tuintekeningen’ te zien van Lotte van Laatum. De ‘Tuintekeningen’ van 30.000 witte krokussen zijn het resultaat van een unieke samenwerking tussen kunstenaar Lotte van Laatum en bewoners van ’t Huis aan de Vecht.

Het kunstwerk vanuit de lucht

Kunstenaar te gast

Lotte maakte het kunstwerk in het kader van ‘Kunstenaar te gast', programma van AxionContinu. Zij was hiervoor een aantal maanden te gast in het woonzorgcentrum om samen met bewoners een kunstproject op te zetten. Na gesprekken koos Lotte het gezamenlijke uitzicht van de bewoners als uitgangspunt voor haar project. Dat uitzicht bleek iets te zijn wat álle bewoners mooi vinden en samen delen. Tijdens tekenochtenden hebben bewoners tuintekeningen gemaakt, die de basis vormden van het uiteindelijke kunstwerk. Vele vrijwilligers hebben vervolgens geholpen bij het planten van de bollen. Met dit kunstwerk genieten de bewoners elk jaar weer van een prachtig uitzicht waar ze zelf aan hebben bijgedragen.

Atelier TOP
‘Kunstenaar te gast’ is een onderdeel van Atelier TOP, het atelier op de 13e etage van 't Huis aan de Vecht. Het project is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van het K.F.Hein Fonds en het initiatievenfonds van de gemeente Utrecht.

Wonen Een fijne dag Kunst cultuur Tuintekeningen Krokus