Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Wonen Een fijne dag Kunst cultuur welzijn Belicht met bewoners uitsnede

Belicht

In woonzorgcentrum De Drie Ringen is sinds juni 2014 het kunstwerk ‘Belicht’ van Marieke Meijer te zien. Het kunstwerk is gemaakt om aan te sluiten bij de behoefte aan huiselijkheid en gezelligheid op de locatie. De kunstenaar heeft daarom tekeningen gemaakt die gebaseerd zijn op levensverhalen van de bewoners.

Wonen Een fijne dag Kunst cultuur welzijn Belicht

Geheugen prikkelen

Het is een echte inkijk in de huiskamers, slaapkamers en keukens van vroeger. 'Belicht' wil daarmee het geheugen prikkelen en verhalen uitlokken. Hopelijk ontstaat een gesprek: over vroeger, over nu, met elkaar, met kinderen, kleinkinderen, vrienden, medewerkers en voorbijgangers.

Het kunstwerk ‘Belicht’ is zowel van binnen als van buiten te zien op locatie De Drie Ringen. Vooral in de avond en in de donkere dagen van de winter komt het kunstwerk extra mooi tot zijn recht omdat de tekeningen licht geven.

K.F.Hein Kunstparticipatieprogramma

‘Belicht’ kwam tot stand in het kader van het K.F.Hein Kunstparticipatieprogramma. Jaarlijks selecteert het K.F.Hein Fonds een examenkandidaat van de HKU om samen met een maatschappelijke instelling een participatieproject te ontwikkelen. Doel is om de kunstenaar een eerste opdracht te geven en om de bewoners van de instelling te betrekken bij het kunstproject. Het kunstwerk wordt geschonken aan de instelling en krijgt daar een permanente plaats.