Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Wonen Een fijne dag WAD Wereld Alzeimer Dag

Wereld Alzheimer Dag

AxionContinu werkt samen met Alzheimer Nederland Gemeente Utrecht (ANGU) aan een dementie vriendelijke gemeente. Afgelopen jaren werkten AxionContinu mee aan diverse activiteiten op Wereld Alzheimer Dag (WAD).

Kennismaken met kunst en cultuur

In 2018 en 2019 opende verschillende locaties de deuren om mensen te laten kennis maken met kunst, cultuur en beweegprogramma’s binnen Axioncontinu. In 2020 was het thema van WAD ‘Jong & Oud’. Door de coronamaatregelen konden we geen grote activiteiten organiseren en de deuren openen voor bezoekers van buitenaf. Toch is er aandacht geweest voor deze bijzondere dag. Er is een informatieboekje gemaakt voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Daarnaast is er in veel locaties een gezellige lunch georganiseerd. De werkgroep heeft hiervoor speciale placemats laten maken met een Utrechts tintje; de Domtoren en het Utrecht lied. Ook kwamen kinderen in verschillende locaties een liedje zingen of bakten pannenkoeken voor de bewoners om de lunch extra feestelijk te maken.

Ontmoetingsbankje

Op 21 september 2021 hebben we een ontmoetingsbankje geopend in het Griftpark. We hopen dat het bankje symbool zal staan voor de ontmoeting, gesprek en verbinding.

Bij ons wonen Kunst cultuur en welzijn Wereld Alzheimer Dag bankje

Utrechts geheugenspel

Om op nog een andere manier ontmoeting, gesprek en verbinding te creëren hebben we een leuk cadeautje bedacht voor alle woonzorginstellingen en dagopvanginstellingen voor mensen met dementie. Een echt Utrechts geheugenspel. We hopen dat het spel leuke en goede herinneringen aan vroeger en aan onze stad zal opleveren.

Wonen Een fijne dag WAD Wereld Alzeimer Dag Geheugenspel collage