Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Wonen Vrijheid en veiligheid leefcirkels wandeling apparaat horloge

Leefcirkels

Als u in een woonzorgcentrum woont, kunt u uw eigen leven leiden. Ook kunt u, binnen uw eigen mogelijkheden, gaan en staan waar uw wilt. Soms is daarbij het bieden van veiligheid nodig. Dat doen wij dan met persoonlijke leefcirkels. Dat is een afgebakend gebied waarbinnen iemand zich vrij kan bewegen.

Leefcirkels worden stap voor stap in wooncentra van AxionContinu ingevoerd.

Wat zijn leefcirkels?

Techniek helpt ons om bewoners bewegingsvrijheid op maat te bieden. Een leefcirkel is een afgebakend gebied in het woonzorgcentrum waarbinnen iemand zich veilig kan bewegen. Voor de een is dat het hele gebouw, voor ander is dat juist de beslotenheid van de woning. Voor wie dat nodig is, blijven buitendeuren gesloten. Via een medaillon dat de bewoner met de leefcirkel bij zich draagt, wordt zo de individuele vrijheid bepaald.

Wat de fijnste bewegingsruimte voor een bewoner is? Dat we bepreken wij samen met bewoner en naasten. Zo wordt de individuele leefcirkel bepaald.

Hoe werken leefcirkels in onze woonzorgcentra?

Wonen Vrijheid en veiligheid wandeling door woonzorgcentrum meneer

Werken met leefcirkels bij De Wartburg

In dit artikel vertellen medewerkers van AxionContinu over de invoering van leefcirkels en de werking in de praktijk in onze locatie De Wartburg.

Lees het artikel