Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Zorgtechnologie

Ambassadeurs Zorgtechnologie

Sinds 2021 hebben we in onze organisatie zes enthousiaste Ambassadeurs Zorgtechnologie. Zij werken in de praktijk, kennen die als geen ander en willen graag dat er meer ervaring en enthousiasme in de zorg ontstaat voor zorgtechnologie. Graag laten zij aan hun collega’s zien hoe het, net zoals thuis, erg behulpzaam kan zijn. Vragen zoals “Waarom moet ik er iets mee in mijn werk, wat levert het op voor de cliënt?” bespreken zij met hun collega’s. Daarnaast hebben de ambassadeurs een belangrijke rol bij het testen van technologische innovaties in de praktijk.

Zo oriënteren de ambassadeurs zorgtechnologie zich bijvoorbeeld op het testen van smart glasses, bedsensoren en de Wolk Heupairbag. Hierin werken we samen met het INOU netwerk, het Innovatienetwerk Ouderenzorg Utrecht. In dit netwerk trekken we als ouderenzorgorganisaties gezamenlijk op om innovaties te gaan gebruiken. Er is al veel bekend, en we hoeven het wiel niet telkens zelf uit te vinden. Ook helpt het om gezamenlijk met een leverancier te spreken, in plaats van als individuele organisatie.

Het programma Ambassadeurs Zorgtechnologie is een gezamenlijk programma met 15 VVT-organisaties onder leiding van UtrechtZorg. Samen willen we collega’s in de zorg inspireren, opleiden en kennis laten maken met het nut en de noodzaak van zorgtechnologie.

Zorg in verhalen Zorgtechnologie fietslabyrint

Ambassadeurs aan het werk

Een kijkje in het werk van twee ambassadeurs zorgtechnologie. Welke mooie ontwikkelingen en toepassingen zien zij en waarom zijn zij ambassadeur?

Lees het artikel uit ContACt