Voorhoeve

Ligging
Woonzorgcentrum Voorhoeve ligt tussen de Utrechtse wijken Kanaleneiland en Oog in Al, omgeven  door een prachtige tuin. Het in 1996 geopende woonzorgcentrum Voorhoeve is klein en modern. Winkels en openbaar vervoer liggen op loopafstand en het complex beschikt over een eigen parkeerterrein.

Wonen
Woonzorgcentrum Voorhoeve biedt plaats aan ongeveer 125 bewoners en beschikt over vier afdelingen met een - en tweepersoonskamers. Bij de bouw is veel aandacht besteed aan de privacy van de bewoners. 
De vier afdelingen bieden plaats aan ongeveer dertig cliënten. Twee afdelingen zijn vooral bedoeld voor ouderen die wegens geheugenproblemen niet meer zelfstandig kunnen wonen. De andere twee afdelingen zijn bestemd voor mensen met een lichamelijke handicap. 
Woonzorgcentrum Voorhoeve onderscheidt zich door de open, lichte sfeer en de combinatie van privacy en huiselijkheid. De kamers zijn licht en ruim en beschikken over uitstekende sanitaire voorzieningen. Elke afdeling heeft een eigen woonkamer en verschillende hoekjes waar bewoners overdag verblijven.
Er zijn volop voorzieningen in Woonzorgcentrum Voorhoeve. Zo is er een pedicure en een kapsalon.

Zorg
Voorhoeve biedt een brede combinatie van zorgvormen. Het zorgaanbod omvat ondermeer langdurige zorg voor mensen die blijvend zijn aangewezen op verpleeghuiszorg. Mensen met psychische of geheugenproblemen kunnen in het huis terecht voor een zinvolle dagbesteding. Tijdelijke opname behoort ook tot de mogelijkheden in Voorhoeve.
Er zijn ook aanvullende diensten, regelmatig is er bijvoorbeeld een opticien, een pedicure en een audicien in huis. Ook biedt AxionContinu geestelijke zorg aan in Voorhoeve.
Mensen met een korte levensverwachting kunnen in Voorhoeve terecht voor palliatieve zorg. Hier kunnen zij in een rustige, prettige en huiselijke omgeving de laatste fase van hun leven doorbrengen.

Om in aanmerking te komen voor verblijf of opname in woonzorgcentrum Voorhoeve is een indicatie noodzakelijk. Hiervoor kunt u zich wenden tot het Centrum voor Indicatiestelling ofwel het CIZ.

Vragen?
Wilt u meer weten over locatie Voorhoeve? Neem dan contact op met het Servicebureau van AxionContinu. Ook voor vragen over de wachtlijst of andere zorg en dienstverlening van AxionContinu kunt u terecht bij ons Servicebureau.
Via een keuzemenu komt u in contact met onze medewerkers, die u graag met raad en daad terzijde staan.
t 030 - 282 22 77 
e servicebureau@axioncontinu.nl

Verenigingsleven
De medewerkers welzijn verzorgen in samenwerking met anderen (bijvoorbeeld verzorgenden of medewerkers van het restaurant) een gevarieerd activiteitenaanbod. Deze activiteiten vinden plaats in het Theehuis, op de afdelingen of in de activiteitenruimte, maar ook buiten de locatie. Zo kunt u iedere week handwerken en spelletjes doen, maar ook deelnemen aan creatieve activiteiten, zingen en bak- en kookactiviteiten. Er is voor ieder wat wils.
Cliënten kunnen informatie hierover vinden op de weekschema’s en in het ‘Voorhoevenieuws'.

In de zomer hebben we een speciaal programma. Dit programma komt uitgebreid aan bod in de speciale zomergids, die ieder jaar gemaakt wordt.
In september starten we weer met een nieuw seizoen en komt er een nieuwe gids van het Cultureel Programma uit,  waar alle informatie over welzijn in staat.

Bewegen
Ook op latere leeftijd is bewegen belangrijk. Zeker voor mensen die dementeren. Bewegen vermindert de onrust, zorgt voor een prettig gevoel en houdt de spieren en gewrichten los. Daarom kunt u bijna iedere dag mee doen met  koffie en gym, koersbal, volleybal en volksdansen.

Uitstapjes
We organiseren ook activiteiten buiten de locatie. Vooral in de lente en zomer. Denk aan de uitjes naar het museum met het 'Vrijdagmuseum project', maar ook naar de dierentuin.  U kunt ook regelmatig mee gaan wandelen of winkelen in winkelcentrum Kanaleneiland.

Vrijwilligers
Een team van ruim vijftig enthousiaste, trouwe vrijwilligers helpt bij de organisatie en uitvoering van de activiteiten. Sommige activiteiten worden volledig door vrijwilligers mogelijk gemaakt, bijvoorbeeld de nagelsalon,  maar ook het klaverjassen en hulp bij internet.

Cultureel paspoort
Bent u geen cliënt, woont u in de buurt van locatie Voorhoeve en wilt u graag deelnemen aan onze activiteiten? Dat kan!
U kunt dan het beste contact opnemen met Saskia Popal, haar contactgegevens staan onderaan.
Vanaf september maken we gebruik van een soort cultureel paspoort die u dan kunt aanschaffen.

Vragen?
Heeft u vragen over bovenstaande dan kunt u terecht bij:
Saskia Popal, Teammanager welzijn Voorhoeve.
e spopal@axioncontinu.nl  
t 030 - 295 38 53