Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Zorghotel De Wartburg

Welkom bij zorghotel De Wartburg, dé plek voor revalidatie na ziekte, ongeval of operatie. Hier werkt u onder begeleiding van ons revalidatieteam aan uw herstel. Met onze én uw eigen inzet, zorgen we ervoor dat u zo goed mogelijk en verantwoord herstelt. In de Utrechtse wijk Oog in Al, biedt zorghotel De Wartburg een comfortabel en aangenaam verblijf tijdens uw revalidatietraject. Het zorghotel ligt naast het woonzorgcentrum De Wartburg.

Is het zorghotel iets voor u?

Het zorghotel biedt gespecialiseerde (geriatrische) revalidatiezorg voor verschillende aandoeningen, bijvoorbeeld orthopedische aandoeningen (heup). Als thuis revalideren geen optie is, dan bent u bij zorghotel De Wartburg op de goede plek.

"Het hele revalidatieteam gaf me niet alleen de zorg die ik nodig had, maar ook de kracht om mijn zelfstandigheid terug te winnen. Nu voel ik me weer sterk!"
- Bert (68)
Revalidatie lunchbuffet

Verblijf

Zorghotel De Wartburg heeft 24 kamers met een eigen badkamer. Als u het nodig heeft, plaatsen wij voor uw komst bijvoorbeeld een douchestoel of toiletsteun. Uw bed is volledig verstelbaar en er is een oproepsysteem waarmee u 24 uur per dag de hulp van een verpleegkundige kunt inschakelen.
De verlichting kunt u naar eigen smaak afstellen en in de muren wijzen kleine led- lichtjes u ’s nachts de weg naar de badkamer. Alle kamers kijken uit op één van de tuinen en veel kamers beschikken over een balkon of terras. U kunt tegen een kleine vergoeding gebruik maken van televisie. In het hele gebouw is een gratis wifi beschikbaar.

Twee persoonskamers
In zorghotel de Wartburg zijn ook tweepersoonskamers beschikbaar. Deze zijn bedoeld als de mantelzorger een operatie moet ondergaan en de persoon die thuis achterblijft niet alleen kan blijven. Over deze mogelijkheden (en eventuele kosten/voorwaarden) vertelt de zorgbemiddelaar u graag meer. Zij zijn te bereiken via het servicebureau.

Eenpersoonskamer Zorghotel De Wartburg


Eten en drinken

U bent de hele dag van harte welkom in grand café De Swaen. Hier kunt u uw eigen tafel reserveren en genieten van onze smakelijke en gevarieerde dagmenu’s.

Lees meer Lees minder

Tegen een meerprijs kunt u ook gerechten van de kleine kaart bestellen. Uiteraard houden wij rekening met uw dieetwensen. Ook kunt u speciale voorkeuren doorgeven. Bij mooi weer bent u ook van harte welkom op ons terras, met uitzicht op de prachtige vijver of op ons dakterras op de therapiezolder. Om uw mobiliteit te stimuleren serveren wij het ontbijt en de lunch in buffetvorm. Indien nodig begeleiden onze therapeuten u hierbij.

Zorghotel De Wartburg Grand café De Swaen
Zorghotel De Wartburg locatie gebouw

Virtuele rondleiding

Wilt u alvast een kijkje nemen op onze locatie? Bekijk dan hier de virtuele rondleiding.

Klik hier
Zorghotel De Wartburg receptie

Voorzieningen

 • Grand café De Swaen
 • Huisbioscoop ’t Filmhuys
 • Kapsalon Annekes Haarmode
 • Oefentuin buiten
 • Fitness- en behandelruimtes
 • Kapel
 • Historische Regentenkamer
 • Wasvoorziening
 • Winkel
 • Gratis parkeren
 • Gratis wifi

Therapie en zorg

AxionContinu heeft jarenlange expertise op het gebied van revalidatie. Zorghotel De Wartburg beschikt over een eigen therapieteam. Het team bestaat uit artsen, fysiotherapeuten en een ergotherapeut, allen gespecialiseerd in revalidatie. Daarnaast kan een psycholoog, diëtiste of logopediste ingezet worden. Vanzelfsprekend werken zij nauw samen met de behandelend specialist uit het ziekenhuis die u behandeld heeft.
Ook het zorgteam, dat bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden, is gespecialiseerd in revalidatie. Zij spreken met u af welke zorg en begeleiding zij u bieden. Uw zorgindicatie en persoonlijke doelstellingen zijn daarin leidend.

Lees meer Lees minder

Zelf actief aan de slag
Niet alleen de met u afgesproken therapieën maken deel uit van het behandelprogramma. Ook dagelijkse handelingen als wassen en aankleden vallen er onder. Wij moedigen u daarnaast ook aan om zelfstandig tussendoor te oefenen. Natuurlijk binnen uw mogelijkheden. Met onze én uw eigen inzet zorgen we ervoor dat u zo goed mogelijk en verantwoord hersteld.

Revalideren knie behandeling

Vergoeding en kosten

Het verblijf in een revalidatiecentrum of in een zorghotel is in de regel heel betaalbaar. Hier leest u er alles over.

Rijke historie

De geschiedenis van De Wartburg begint in 1842, als de Lutherse dominee Zimmermann een tehuis voor wezen en ouderen opent aan het Domplein in Utrecht. Honderd jaar na deze historische gebeurtenis laat de Lutherse gemeente een nieuw rusthuis bouwen aan de rand van de stad, het huidige pand van het zorghotel. Dit witte en karakteristieke gebouw geldt als een schoolvoorbeeld van een modern verzorgingshuis, maar wordt in 1942 geannexeerd door de Duitsers. Vier jaar later keren de oorspronkelijke bewoners weer terug. Sindsdien is De Wartburg onafgebroken een verzorgingshuis, dat in 1972 wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel. In 2012 maakt deze oostvleugel plaats voor moderne appartementen.

Lees meer Lees minder

Het historische witte gebouw blijft intact, krijgt een nieuwe functie als revalidatiecentrum en wordt volledig voorzien van alle moderne gemakken, terwijl belangrijke historische elementen (zoals de oude regentenkamer, nu ingericht als loungeruimte) met veel oog voor detail worden gerestaureerd.

Zorghotel De Wartburg geschiedenis gebouw

College van Regenten
Vanaf de oprichting van de stichting in 1841 tot 2004 werd De Wartburg bestuurd door een College van Regenten. Het college moest verantwoording afleggen aan de kerkenraad, het hoogste gezag van de Lutherse gemeente. Jaarlijks werden vier regenten door de kerkraad gekozen. In het college moesten in elk geval een vertegenwoordiger van de ouderlingen, de diakenen en de kerkrentmeesters vertegenwoordigd zijn.In de regentenkamer ziet u nog veel voorwerpen terug uit de rijke historie van het gebouw van zorghotel De Wartburg. Zo kunt u op de naamlijsten alle namen van regenten van vroeger tot 2004 zien. De munt, met aan de ene kant een zwaan en aan de andere een afbeelding van het gebouw, werd in 1941, ter ere van het honderdjarige bestaan van de stichting geslagen. De oude staande klok stond al in 1841 in de regentenkamer in het Evangelisch Luthers Weeshuis aan het Domplein in Utrecht.

Zorghotel De Wartburg Regentenkamer

Naam De Wartburg
De Wartburg is de naam van een kasteel in Duitsland, waar Luther in 1521 het Nieuwe Testament vertaalde. Luther verbleef hier op last van Frederik III, die hem wilde beschermen tegen vervolging door de rooms-katholieke kerk. Sindsdien staat de naam Wartburg symbool voor een oord van veiligheid en rust. De Lutherse wortels van het zorghotel zijn nog steeds zichtbaar op het torentje van de kapel. Daar prijkt een witte zwaan: het symbool van de Lutherse kerk in Nederland. Binnen het gebouw kunt u ook de vroegere omgeving van De Wartburg bewonderen, afgebeeld op levensgrote foto’s.

Museumroute
Bezoekers van De Wartburg kunnen meer te weten komen over de rijke historie van het gebouw via de museumroute. Tekstschrijver en historicus Koen-Machiel van de Wetering heeft met behulp van het archief - dat teruggaat tot de oprichting in 1842 - teksten geschreven bij de verschillende markeringspunten in het pand.

Geïnteresseerden die deze museumroute willen lopen, kunnen zich melden bij de receptie van het Zorghotel, waar wordt uitgelegd hoe het werkt. U kunt hier de geluidsfragmenten afluisteren. Het lopen van de museumroute is geheel kosteloos.

Zorghotel De Wartburg regentenkamer 2

Meer informatie over Zorghotel De Wartburg

Wilt u meer weten over revalideren en herstellen in Zorghotel De Wartburg? Het Servicebureau helpt. Neem contact op met hen via: