Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

't Huis aan de Vecht

’t Huis aan de Vecht is een groot woonzorgcentrum in Overvecht. Het ligt in een groene omgeving vlakbij de Vecht. Het gebouw ligt aan de rand van een mooi park.

Woonvormen

In ’t Huis aan de Vecht wonen mensen met lichamelijke problemen. De appartementen zijn verdeeld over twaalf etages. Er wonen mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben. Er zijn ook enkele kamers voor echtparen. In ’t Huis aan de Vecht wonen ook mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel). En er is ruimte voor kortdurend verblijf.

"Thuis wonen ging niet meer, ik ben zo blij met alle ondersteuning die ik hier krijg"
- Jo (73)
Huis aan de Vecht Een fijne dag Neutraal Schilderen

Een fijne dag

We doen ons best u als bewoner een fijne dag te bezorgen. Samen kijken we hoe u het liefst uw leven wilt leiden en stemmen daar de begeleiding en ondersteuning op af. Daarbij is ook aandacht voor een prettige daginvulling. Er zijn welzijnsactiviteiten in de woningen, soms een-op-een, maar ook zijn er bijvoorbeeld optredens voor alle bewoners. Verder heeft AxionContinu een uitgebreid kunstprogramma met onder meer:

Eten en drinken

Maaltijden zijn belangrijke momenten van de dag, waar we veel aandacht aan besteden. Bewoners kunnen eten in hun appartement, in een van de gezamenlijke huiskamers of het restaurant.

Huis aan de Vecht Locatie Exterieur Tuin

Voorzieningen

  • Restaurant
  • Kapper
  • Winkel
  • Tuin

Meer informatie over de voorzieningen en activiteiten leest u op deze pagina.

Wilt u bij ons wonen?

Heeft u belangstelling om in het woonzorgcentrum te komen wonen? Neem dan contact op met één van onze zorgbemiddelaars via ons Servicebureau. Zij informeren u over de mogelijkheden die er zijn en begeleiden u bij het regelwerk. Zij nemen ook contact met u op als er voor u een plek is in het woonzorgcentrum.

Zorg & zorgprofielen

  • Zorgprofiel VV6 / somatiek
  • Zorgprofiel VV8 / somatiek
  • NAH
  • kortdurend verblijf
  • eerstelijns zorg: fysiotherapie, ergotherapie en logopedie

Contact met de zorgbemiddelaars

Ook in 't Huis aan de Vecht

Kortdurend verblijf
Heeft u tijdelijk hulp nodig bij de dagelijkse verzorging? Bijvoorbeeld na opname in het ziekenhuis of om uw mantelzorgers te ontlasten. Dan is een kortdurende opname in 't Huis aan de Vecht een mogelijkheid. De zorgbemiddelaar kan u informeren. U kunt contact opnemen via het Servicebureau.

Bijzondere geschiedenis van 't Huis aan de Vecht

’t Huis aan de Vecht is van oorsprong een ‘rood’ huis. Het werd 1973 geopend en was bestemd voor oud-leden van het Nederlands Verbond van Vakverenigingen (NVV).

Lees meer Lees minder

Toen het NVV en het Nederlands Katholiek Vakverbond (NKV) opgingen in de vakbond Federatie Nederlandse Vakbewegingen (FNV), werd ’t Huis aan de Vecht opengesteld voor iedereen met een indicatie voor opname in een woonzorgcentrum. Ieder jaar wordt op 1 mei de Dag van de Arbeid gevierd samen met de politieke partij ‘Partij van de Arbeid’ (PvdA). In het gebouw bevindt zich de Rode Zaal die verwijst naar het verleden van het huis. In deze ruimte kan worden vergaderd, worden activiteiten gehouden en is te huren voor bijvoorbeeld het vieren van uw verjaardag.

Meer weten? Het Servicebureau helpt

Wilt u meer weten over het woonzorgcentrum? Neem dan contact op met het Servicebureau van AxionContinu. Ook voor vragen over de wachtlijst of andere zorg en dienstverlening kunt u hier terecht.

Veelgestelde vragen

Wat is kleinschalig wonen?

Hier leest u alles over kleinschalig wonen.

Kan ik een rondleiding krijgen?

Bekijk voor een eerste indruk eens de virtuele rondleiding (bovenaan deze pagina bij de afbeelding). Met de zorgbemiddelaar kunt u de mogelijkheden voor een rondleiding bespreken. We zijn daar wel terughoudend in om de rust voor de bewoners te bewaren. Voor u verhuist, kunt u uiteraard het woonzorgcentrum bezoeken.