Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Huis aan de Vecht Locatie Exterieur vooraanzicht

Voorzieningen en activiteiten 't Huis aan de Vecht

De maaltijden
Binnen ’t Huis aan de Vecht wordt veel aandacht geschonken aan een goede zorg rondom eten en drinken. Er wordt aan u de keuze geboden wanneer u wilt eten, waar u de maaltijd wilt gebruiken en wat u wilt eten. De voorkeur is dat u de maaltijd gebruikt in ons restaurant op de begane grond. Er is een menu van de chef maar wanneer u iets niet lust is er een alternatieve keuze mogelijk. Wilt u ’s avonds warm eten dan kunt u dagelijks tussen 17.00 en 19.00 uur in het restaurant terecht. Maaltijden voor familieleden moet u ’s ochtends vóór 10.00 uur van de desbetreffende dag bestellen bij de receptie en betalen in ’t Plein (begane grond). Iedere jarige cliënt mag een verjaardagsmenu opgeven en een familielid uitnodigen om daarbij gratis mee te eten. Nodigt u meer familieleden uit, dan wordt hiermee uiteraard rekening gehouden. De kosten daarvoor worden in overleg met u in rekening gebracht. Nadere informatie kunt u krijgen bij de receptie.

Het koffiedrinken
Op de begane grond van ‘t Huis aan de Vecht bevindt zich het ‘t Trefpunt. Dagelijks kunt u daar tussen 10:00 uur en 16:30 uur terecht om medebewoners te ontmoeten bij een kopje koffie of thee. Er zijn enkele gastvrouwen/-heren die koffie en thee schenken.

Activiteiten en verenigingen
In ’t Huis aan de Vecht is een breed aanbod aan activiteiten en verenigingen. Het hele jaar door worden er centrale culturele activiteiten georganiseerd. Het aanbod is afwisselend en gevarieerd. U kunt hierbij denken aan muziekoptredens, thema diners, theater, museum uit- stapjes of het vieren van feestdagen zoals Koningsdag, Kerst, Pasen of carnaval. Daarnaast zijn er diverse verenigingen waar u aan kunt deelnemen. Dit zijn sportieve, creatieve, muzikale en ontspannende activiteiten die worden begeleid door een medewerker welzijn en vrijwilligers. Iedereen is welkom om vrijblijvend te komen kijken en zich aan te sluiten bij een vereniging. Op verschillende afdelingen worden er passende activiteiten geboden aan bewoners die niet meer zo gemakkelijk invulling en structuur kunnen geven aan hun dag. Voor hen zijn er medewerkers welzijn en gastvrouwen actief in de huiskamers. Medewerkers welzijn bezoeken nieuwe bewoners en organiseren koffie-ochtenden om u te informeren en om van u te horen wat u bezighoudt en waar u wellicht behoefte aan heeft. Regelmatig wordt er een enquête gehouden onder bewoners. Aan de hand van deze resultaten wordt het activiteitenaanbod aangepast. Mist u desondanks toch nog iets in het programma dan hoort team welzijn dat graag van u. De meeste activiteiten worden gratis aangeboden aan de intramurale bewoners van ’t Huis a/d Vecht. Soms vragen we een vergoeding voor bijzondere activiteiten zoals de diners en uitstapjes. Dit is om een deel van de kosten te dekken en verschilt per activiteit. Voor wijk/ aanleun bewoners vragen we een vergoeding per activiteit. Het bedrag is afhankelijk van wat er wordt aangeboden. Wanneer u niet meer in staat bent om zelfstandig aan de activiteiten deel te nemen en niemand in uw omgeving heeft die u kan helpen, dan zijn er mogelijkheden om een vrijwilliger voor u te zoeken. De vrijwilliger kan u dan begeleiden met een activiteit zoals wandelen, een praatje maken of boodschappen doen. U kunt hiervoor terecht bij de vrijwilligers coördinator.

Berichtgeving over activiteiten
Bewoners van ’t Huis aan de Vecht worden op verschillende manieren geïnformeerd over alle activiteiten. Iedere week komt er een nieuwe weekagenda uit, welke op iedere afdeling en in de liften worden opgehangen. Voor bijzondere activiteiten worden flyers opgehangen. dag. Voor hen zijn er medewerkers welzijn en gastvrouwen actief in de huiskamers.

Pedicure
Er is regelmatig een pedicure aanwezig. U kunt met de pedicure een afspraak maken om op uw woning langs te komen. De kosten van de behandeling dient u zelf met de pedicure te verrekenen. De Ever kan u in contact brengen met de pedicure Vanzelfsprekend kunt u ook uw eigen pedicure laten langskomen in ’t Huis aan de vecht.

Kapper
Op de begane grond nabij het ‘t Trefpunt is de kapsalon voor dames en heren. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de kapster.