Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Isselwaerde

Isselwaerde is een groot woonzorgcentrum in het historische hart van IJsselstein. De ingang is in het ‘oude ziekenhuis’, de moderne vleugels zijn er rond 2011 aangebouwd. In Isselwaerde wonen mensen met dementie.

Woonvormen

Het woonzorgcentrum heeft twaalf kleinschalige woningen voor bewoners die intensieve zorg nodig hebben.

"Het is zo fijn als we samen zingen"
- Mevrouw Weerdt
Wonen Een fijne dag Kunst cultuur welzijn Grijze koppen orkest bewoners

Een fijne dag

We doen ons best u als bewoner een fijne dag te bezorgen. Samen kijken we hoe u het liefst uw leven wilt leiden en stemmen daar de begeleiding en ondersteuning op af. Daarbij is ook aandacht voor een prettige daginvulling. Er zijn welzijnsactiviteiten in de woningen, soms een-op-een, maar ook zijn er bijvoorbeeld optredens voor alle bewoners. Verder heeft AxionContinu een uitgebreid kunstprogramma met onder meer:

Eten en drinken

Maaltijden zijn belangrijke momenten van de dag, waar we veel aandacht aan besteden. In de kleinschalige woningen wordt gekookt en aan een gedekte tafel gegeten. Ook in het Grand Café worden maaltijden geserveerd.

Isselwaerde Locatie Interieur Grand cafe Winkel

Voorzieningen

  • Grand café
  • Kapper
  • Winkel
  • Besloten binnentuin
  • Tuin

Meer informatie over de voorzieningen en activiteiten leest u op deze pagina.

Wilt u bij ons wonen?

Heeft u belangstelling om in het woonzorgcentrum te komen wonen? Neem dan contact op met één van onze zorgbemiddelaars. Zij informeren u over de mogelijkheden die er zijn en begeleiden u bij het regelwerk. Zij nemen ook contact met u op als er voor u een plek is in het woonzorgcentrum. U komt in contact met de zorgbemiddelaars via ons Servicebureau.

Zorg & zorgprofielen

  • Zorgprofiel VV5 / PG
  • Zorgprofiel VV7 / PG
  • Kortdurend verblijf
  • NAH

Contact met de zorgbemiddelaars

Ook in Isselwaerde

Dagbehandeling
In Isselwaerde is dagbehandeling De Isselhof ondergebracht. Mensen met (beginnende) dementie die nog zelfstandig thuis wonen, kunnen hier een of meerdere dagen per weer naartoe.

Binnenkijken

Regelen voor opname

De zorgbemiddelaar kan u helpen bij het regelwerk dat komt kijken bij een verhuizing naar een woonzorgcentrum. Voor opname in een woonzorgcentrum heeft u een indicatie nodig van het CIZ (Centrum voor Indicatiestelling). Een indicatie is een soort toestemming om opgenomen te kunnen worden in een verpleeghuis. U krijgt van het CIZ een Zorgprofiel, dat aangeeft hoeveel zorg u nodig heeft. U kunt bij AxionContinu wonen met een Zorgprofiel VV4 en hoger. Voorheen werden de letters ZZP gebruikt (Zorgzwaarte Pakket).De zorgbemiddelaar informeert u ook over financiële zaken als de eigen bijdrage.

Meer weten? Het Servicebureau helpt

Wilt u meer weten over het woonzorgcentrum? Neem dan contact op met het Servicebureau van AxionContinu. Ook voor vragen over de wachtlijst of andere zorg en dienstverlening kunt u hier terecht.

Veelgestelde vragen

Wat is kleinschalig wonen?

Hier leest u alles over kleinschalig wonen.

Kan ik een rondleiding krijgen?

Bekijk voor een eerste indruk eens de virtuele rondleiding (bovenaan deze pagina bij de afbeelding). Met de zorgbemiddelaar kunt u de mogelijkheden voor een rondleiding bespreken. We zijn daar wel terughoudend in om de rust voor de bewoners te bewaren. Voor u verhuist, kunt u uiteraard het woonzorgcentrum bezoeken.