Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Isselwaerde Locatie Exterieur voorkant

Voorzieningen en activiteiten Isselwaerde

Maaltijden
In Isselwaerde wordt veel aandacht geschonken aan goede zorg rondom eten en drinken. De maaltijden worden in de woningen gebruikt. Er wordt samen met de bewoners op de woning gekookt. In de huiskamer van de woningen is een keuken.

Lunch voor bezoek
Het is mogelijk om te lunchen in het grand café. Als u dat wilt kunt u ook gezamenlijk met uw familielid lunchen.

Activiteiten en verenigingen

De medewerkers Welzijn proberen de bewoners zoveel mogelijk een zinvolle dagbesteding te bieden, door de bewoners te activeren en hun betrokkenheid bij de omgeving te behouden.
Om dit te bereiken worden zeer verschillende activiteiten geboden, variërend van individuele activiteiten tot activiteiten in (kleinere of grotere) verenigingen. Daarnaast organiseren de medewerkers welzijn gezellige avonden en uitstapjes voor de bewoners en zijn er jaarlijks enkele feesten die met zoveel mogelijk bewoners worden gevierd. Hierbij wordt hulp gevraagd van familie en vrijwilligers.

Activiteitenkalender

Uitnodigingen voor activiteiten worden op diverse plaatsen in huis zichtbaar opgehangen, zodat iedereen daar notitie van kan nemen. Ook in elke huiskamer van de woning is informatie te lezen over de activiteiten en verenigingen voor cliënten.

Vrijwilligers

In Isselwaerde is een grote groep vrijwilligers actief. Zij nemen in de organisatie en in het leven van de bewoners een belangrijke plaats in. Enerzijds brengen zij het leven van buiten Isselwaerde nadrukkelijk mee naar binnen, anderzijds kunnen zij die dingen doen, waar de medewerkers te weinig aan toe komen: rustig koffiedrinken met de bewoners, de tijd nemen voor een gesprekje of een spelletje, een eindje wandelen, begeleiden bij het naar de kerk gaan in of buiten Isselwaerde.
Bij het uitvoeren van het verenigingsleven en activiteiten die in Isselwaerde voor de bewoners worden georganiseerd, is de hulp van vrijwilligers/familie onmisbaar. In Isselwaerde is een vrijwilligerscoördinator aanwezig en een vrijwilligerscommissie, die de belangen van de vrijwilligers behartigen.

Kapsalon en pedicure

De uiterlijke verzorging is belangrijk. Door de medewerkers wordt zoveel mogelijk aan de basisverzorging gedaan. Waarbij de medewerkers een beroep kunnen doen op de Pedicure, de Kapper en u als Familie. Er is in Isselwaerde een kapsalon aanwezig. De kapsalon wordt beheerd door een zelfstandige kapster. Ook is er een kapsalon in Isselwaerde, waar cliënten gebruik van kunnen maken. De kosten voor de kapper komen voor rekening van de bewoner en de kapper stuurt de rekening.

Informatie voor cliënt en familie

Informatie aan familieleden wordt verspreid via een persoonlijke brief aan de vertegenwoordiger(s) van de bewonercliënt. Daarnaast ontvangen de contactpersonen van de bewoner cliënten twee keer per jaar het blad ContACt, het magazine van AxionContinu.

Familienet

Isselwaerde maakt gebruik van Familienet, een soort afgeschermd Facebook. Bewoners, familie en medewerkers kunnen via Familienet met elkaar communiceren en informatie uitwisselen. Elke bewoner heeft een persoonlijke, beveiligde Familienet-pagina.
De medewerkers verzorgers die betrokken zijn bij de bewoners kunnen berichten plaatsen, familie kan dat ook. Ook foto’s kunnen via Familienet worden uitgewisseld. Op een afgeschermd deel kan familie onderling informatie uitwisselen. Familienet kan een aanvulling zijn op het informele contact/zorg en komt niet in de plaats van bijvoorbeeld (familie)-overleggen.

Doorsturen post

Soms gebeurt het dat bewoners de post die zij ontvangen niet meer zelf kunnen lezen, bijvoorbeeld omdat zij slecht zien of (zijn gaan) dementeren. Het kan gaan om bankafschriften, catalogi van postorderbedrijven en dergelijke. Deze externe post sturen wij niet door naar de eerste contactpersoon. Deze post wordt wel bewaard op de locatie en/of in het postvak van de kledingkast. Familie is zelf verantwoordelijk voor deze post. Dat wordt zo zorgvuldig mogelijk gedaan doen wij zo zorgvuldig mogelijk, maar wij kunnen er niet voor instaan dat alle poststukken worden bewaard.
Wil de eerste contactpersoon deze post thuis ontvangen, dan is gebruik maken van een betaalde doorzendservice van bedrijven