Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Schutse

De Schutse is een klein woonzorgcentrum middenin het dorp Lopik. De bewoners kunnen zo in hun vertrouwde omgeving blijven wonen.

Woonvormen

In het woonzorgcentrum wonen mensen met lichamelijke problemen die intensieve zorg nodig hebben. De appartementen zijn ook geschikt voor echtparen. Mensen met dementie wonen kleinschalig in de Schutseborch.

"We spelen vaak gezellig een spelletje samen"
- Anton (85)
De Schutse Een fijne dag Neutraal Scrabble

Een fijne dag

We doen ons best u als bewoner een fijne dag te bezorgen. Samen kijken we hoe u het liefst uw leven wilt leiden en stemmen daar de begeleiding en ondersteuning op af. Daarbij is ook aandacht voor een prettige daginvulling. Er zijn welzijnsactiviteiten in de woningen, soms een-op-een, maar ook zijn er bijvoorbeeld optredens voor alle bewoners. Verder heeft AxionContinu een uitgebreid kunstprogramma met onder meer:

Eten en drinken

Maaltijden zijn belangrijke momenten van de dag, waar we veel aandacht aan besteden. In de kleinschalige woningen wordt gekookt en aan een gedekte tafel gegeten. Ook in het restaurant worden maaltijden geserveerd.

Entree Schutse bij ons wonen

Voorzieningen

  • Restaurant
  • Gemeenschappelijke ruimte

Meer informatie over de voorzieningen en activiteiten leest u op deze pagina.

Wilt u bij ons wonen?

Heeft u belangstelling om in het woonzorgcentrum te komen wonen? Neem dan contact op met één van onze zorgbemiddelaars via ons Servicebureau. Zij informeren u over de mogelijkheden die er zijn en begeleiden u bij het regelwerk. Zij nemen ook contact met u op als er voor u een plek is in het woonzorgcentrum.

Zorg & zorgprofielen

  • Zorgprofiel VV5 / PG
  • Zorgprofiel VV6 / somatiek
  • Zorgprofiel VV7 / PG
  • Dagbehandeling / dagverzorging

Contact met de zorgbemiddelaars

Ook in De Schutse

Serviceappartementen Schutseplein
Naast het woonzorgcentrum staat een complex met 26 serviceappartementen: Schutseplein. In deze appartementen wonen senioren geheel zelfstandig maar kunnen, als dat nodig is, thuiszorg of huishoudelijke hulp van AxionContinu ontvangen.

Dagbesteding Schutsehof
Dagbesteding Schutsehof is een voorziening voor zelfstandige wonende ouderen uit Lopik en omgeving die een steuntje in de rug nodig hebben. Zij krijgen in Schutsehof activiteiten aangeboden, een duidelijke dagstructuur en vinden er natuurlijk gezelligheid en aanspraak. Met deze ondersteuning is het mogelijk om langer thuis te kunnen blijven wonen.

Meer weten? Het Servicebureau helpt

Wilt u meer weten over het woonzorgcentrum? Neem dan contact op met het Servicebureau van AxionContinu. Ook voor vragen over de wachtlijst of andere zorg en dienstverlening kunt u hier terecht.

Veelgestelde vragen

Wat is kleinschalig wonen?

Hier leest u alles over kleinschalig wonen.

Kan ik een rondleiding krijgen?

Bekijk voor een eerste indruk eens de virtuele rondleiding (bovenaan deze pagina bij de afbeelding). Met de zorgbemiddelaar kunt u de mogelijkheden voor een rondleiding bespreken. We zijn daar wel terughoudend in om de rust voor de bewoners te bewaren. Voor u verhuist, kunt u uiteraard het woonzorgcentrum bezoeken.