Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Ingelanden

De Ingelanden is een woonzorgcentrum aan de rand van Terwijde vlakbij Leidsche Rijn Centrum voor mensen met dementie en mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel). Er is een mooi, groot dakterras waar bewoners buiten kunnen zijn.
Amerpoort, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, heeft één groepswoning in De Ingelanden.

Woonvormen

Het woonzorgcentrum heeft groepswoningen voor kleinschalige wonen. Er zijn aparte woningen voor bewoners met dementie en bewoners met NAH (niet-aangeboren hersenletsel).

"Ik vond met moeilijk om te verhuizen, maar dit is een warm thuis"
- Janny (93)
De Ingelanden Een fijne dag Neutraal Vilten

Een fijne dag

We doen ons best u als bewoner een fijne dag te bezorgen. Samen kijken we hoe u het liefst uw leven wilt leiden en stemmen daar de begeleiding en ondersteuning op af. Daarbij is ook aandacht voor een prettige daginvulling. Er zijn welzijnsactiviteiten in de woningen, soms een-op-een, maar ook zijn er bijvoorbeeld optredens voor alle bewoners. Verder heeft AxionContinu een uitgebreid kunstprogramma met onder meer:

Eten en drinken

Maaltijden zijn belangrijke momenten van de dag, waar we veel aandacht aan besteden. In de kleinschalige woningen wordt gekookt en aan een gedekte tafel gegeten. Ook in het restaurant worden maaltijden geserveerd.

De Ingelanden Een fijne dag Interieur Leestafel

Voorzieningen

  • Restaurant
  • Kapper
  • Groot dakterras
  • Tuin

Wilt u bij ons wonen?

Heeft u belangstelling om in het woonzorgcentrum te komen wonen? Neem dan contact op met één van onze zorgbemiddelaars. Zij informeren u over de mogelijkheden die er zijn en begeleiden u bij het regelwerk. Zij nemen ook contact met u op als er voor u een plek is in het woonzorgcentrum. U komt in contact met de zorgbemiddelaars via ons Servicebureau.

Zorg & Zorgprofielen

  • Zorgprofiel VV5 / PG
  • Zorgprofiel VV6 / somatiek
  • Zorgprofiel VV7 / PG
  • Zorgprofiel VV8 / somatiek
  • NAH

Contact met de zorgbemiddelaars

Regelen voor opname

De zorgbemiddelaar kan u helpen bij het regelwerk dat komt kijken bij een verhuizing naar een woonzorgcentrum. Voor opname in een woonzorgcentrum heeft u een indicatie nodig van het CIZ (Centrum voor Indicatiestelling). Een indicatie is een soort toestemming om opgenomen te kunnen worden in een verpleeghuis. U krijgt van het CIZ een Zorgprofiel, dat aangeeft hoeveel zorg u nodig heeft. U kunt bij AxionContinu wonen met een Zorgprofiel VV4 en hoger. Voorheen werden de letters ZZP gebruikt (Zorgzwaarte Pakket).De zorgbemiddelaar informeert u ook over financiële zaken als de eigen bijdrage.

Meer weten? Het Servicebureau helpt

Wilt u meer weten over het woonzorgcentrum? Neem dan contact op met het Servicebureau van AxionContinu. Ook voor vragen over de wachtlijst of andere zorg en dienstverlening kunt u hier terecht.

Veelgestelde vragen

Wat is kleinschalig wonen?

Hier leest u alles over kleinschalig wonen.

Kan ik een rondleiding krijgen?

Bekijk voor een eerste indruk eens de virtuele rondleiding (bovenaan deze pagina bij de afbeelding). Met de zorgbemiddelaar kunt u de mogelijkheden voor een rondleiding bespreken. We zijn daar wel terughoudend in om de rust voor de bewoners te bewaren. Voor u verhuist, kunt u uiteraard het woonzorgcentrum bezoeken.