Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Ingelanden Locatie Exterieur Vijver

Voorzieningen en activiteiten De Ingelanden

Maaltijden
In De Ingelanden wordt veel aandacht geschonken aan goede zorg rondom eten en drinken. De maaltijden worden in de woningen gebruikt. In een groot aantal woningen wordt samen met de bewoners gekookt. De woningen hebben een eigen keuken.
Het is ook mogelijk in het restaurant de Watergraaf een lunch of snacks te kopen.

Restaurant de Watergraaf

Het restaurant de Watergraaf ligt op de eerste verdieping. Hier kunt u bijvoorbeeld koffiedrinken, lunchen of gewoon met uw bezoek gezellig zitten. In het restaurant de Watergraaf kunt u lunch of snacks van de kaart verkrijgen. Ook zijn hier verschillende (fris)dranken te koop.

Activiteiten
AxionContinu biedt alle bewoners een uitgebreid aanbod aan activiteiten. Verder organiseren we culturele middagen en -avonden waar artiesten of gezelschappen optreden en zijn er geregeld uitstapjesbuiten De Ingelanden. Familieleden en vrijwilligers assisteren vaak.
Wekelijks verschijnt het programma van de komende week. Dit programma wordt in De Ingelanden zichtbaar opgehangen. Ook in elke huiskamer is informatie te lezen over de activiteiten voor bewoners.

Team Welzijn en huiskamers
Er is een team van medewerkers welzijn. Zij zorgen voor de huiskameractiviteiten.
Bewoners die niet zo graag van de afdeling afgaan of in bed liggen, krijgen zo ook een vorm van welzijn aangeboden. Dit kan in groepsverband of individueel.

Vrijwilligers
In De Ingelanden is een groot aantal vrijwilligers actief. Zij brengen het leven van buiten De Ingelanden nadrukkelijk mee naar binnen. Wat zij doen is aanvullend op het werk van de zorg en welzijnsmedewerkers. Bij het uitvoeren en begeleiden van bepaalde activiteiten is de hulp van vrijwilligers vaak onmisbaar.

Kapsalon en pedicure
Uiterlijke verzorging vinden wij belangrijk omdat het kan bijdragen aan het welbevinden.
Voor de voet en nagelverzorging kan er een beroep worden gedaan op de pedicure. De kosten betaalt u zelf. Alleen als er een medische indicatie is, vallen de kosten na verwijzing door de arts onder de verzekering. Nagels en handen worden door de zorgmedewerkers en medewerkers van Welzijn verzorgd.
Ook is er een kapsalon in De Ingelanden. De kosten voor de kapper zijn voor eigen rekening. De openingstijden hangen bij de kapsalon.

Stiltecentrum
In het Stiltecentrum kunt u terecht voor een moment van rust of bezinning. De deur is altijd open. Ook uw familie kan hier naartoe. In het Stiltecentrum worden ook diensten gehouden.

Informatie voor bewoner en familie
Informatie aan bewoners en familieleden wordt verspreid via persoonlijke brieven aan de vertegenwoordiger(s) van de bewoner. Daarnaast ontvangen de bewoners of de contactpersonen twee keer per jaar het blad ContACt, het magazine van AxionContinu. Algemene aankondigingen van bijvoorbeeld uitstapjes worden ook opgehangen in de woning en in de lift. Wij gaan er vanuit dat de vertegenwoordiger van de bewoner de overige familieleden op de hoogte houdt van wat er gebeurt in De Ingelanden.

Familienet
Voor bewoners met dementie maakt De Ingelanden gebruik van Familienet, een soort afgeschermd Facebook. Bewoners, familie en medewerkers kunnen via Familienet met elkaar communiceren en informatie uitwisselen. Elke bewoner heeft een persoonlijke, beveiligde Familienet-pagina.
De verzorgers die betrokken zijn bij bewoners kunnen berichtenplaatsen, familie kan dat ook.
Ook foto’s kunnen via Familienet worden uitgewisseld. Op een afgeschermd deel kan familie onderling informatie uitwisselen.
Familienet is een aanvulling en komt niet in de plaats van bijvoorbeeld (familie)-overleggen.

Doorsturen post
Soms gebeurt het dat bewoners de post die zij ontvangen niet meer zelf kunnen lezen, bijvoorbeeld omdat zij slecht zien of (zijn gaan) dementeren. Het kan gaan om bankafschriften, catalogi van postorderbedrijven en dergelijke. Deze externe post sturen wij niet door naar de eerste contactpersoon. Deze post wordt wel bewaard op de locatie. Dat doen wij zo zorgvuldig mogelijk, maar wij kunnen er niet voor instaan dat alle poststukken worden bewaard.
Wil de eerste contactpersoon deze post thuis ontvangen, dan is gebruik maken van een betaalde doorzendservice van bedrijven als PostNL een mogelijkheid.
Uiteraard worden brieven en dergelijke van AxionContinu zelf, wel naar de eerste contactpersoon gestuurd.