Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Drie Ringen

De Drie Ringen is een klein woonzorgcentrum in Het Zand (Leidsche Rijn). Het ligt centraal, vlakbij het mooie Maximapark en bij winkelcentrum Terwijde. In het gebouw heeft zorgorganisatie Reinaerde appartementen voor (oudere) mensen met een verstandelijke beperking.

Woonvormen

Het woonzorgcentrum heeft een- en tweekamerappartementen voor mensen die zorg nodig hebben maar nog redelijke zelfstandig zijn. Er zijn ook enkele kamers voor echtparen. Ook wordt er intensieve verpleeghuiszorg gegeven aan mensen met lichamelijke problemen.

"De medewerkers en vrijwilligers stralen veel positiviteit uit"
- Mevrouw van Doorn
Ouderen vrijwilliger schilderen

Een fijne dag

We doen ons best u als bewoner een fijne dag te bezorgen. Samen kijken we hoe u het liefst uw leven wilt leiden en stemmen daar de begeleiding en ondersteuning op af. Daarbij is ook aandacht voor een prettige daginvulling. Er zijn welzijnsactiviteiten in de woningen, soms een-op-een, maar ook zijn er bijvoorbeeld optredens alle bewoners. Verder heeft AxionContinu een uitgebreid kunstprogramma met onder meer:

Eten en drinken

Maaltijden zijn belangrijke momenten van de dag, waar we veel aandacht aan besteden. Ook in het restaurant worden maaltijden geserveerd.

De Drie Ringen Locatie Exterieur Binnentuin

Voorzieningen

  • Restaurant
  • Winkeltje
  • Kapper
  • Binnentuin

Wilt u bij ons wonen?

Heeft u belangstelling om in het woonzorgcentrum te komen wonen? Neem dan contact op met één van onze zorgbemiddelaars. Zij informeren u over de mogelijkheden die er zijn en begeleiden u bij het regelwerk. Zij nemen ook contact met u op als er voor u een plek is in het woonzorgcentrum. U komt in contact met de zorgbemiddelaars via ons Servicebureau.

Zorg & zorgprofielen

  • Zorgprofiel VV6 / somatiek

Contact met de zorgbemiddelaars

Regelen voor opname

De zorgbemiddelaar kan u helpen bij het regelwerk dat komt kijken bij een verhuizing naar een woonzorgcentrum. Voor opname in een woonzorgcentrum heeft u een indicatie nodig van het CIZ (Centrum voor Indicatiestelling). Een indicatie is een soort toestemming om opgenomen te kunnen worden in een verpleeghuis. U krijgt van het CIZ een Zorgprofiel, dat aangeeft hoeveel zorg u nodig heeft. U kunt bij AxionContinu wonen met een Zorgprofiel VV4 en hoger. Voorheen werden de letters ZZP gebruikt (Zorgzwaarte Pakket).De zorgbemiddelaar informeert u ook over financiële zaken als de eigen bijdrage.

Meer weten? Het Servicebureau helpt

Wilt u meer weten over het woonzorgcentrum? Neem dan contact op met het Servicebureau van AxionContinu. Ook voor vragen over de wachtlijst of andere zorg en dienstverlening kunt u hier terecht.

Veel gestelde vragen

Wat is kleinschalig wonen?

Hier leest u alles over kleinschalig wonen.

Kan ik een rondleiding krijgen?

Bekijk voor een eerste indruk eens de virtuele rondleiding (bovenaan deze pagina bij de afbeelding). Met de zorgbemiddelaar kunt u de mogelijkheden voor een rondleiding bespreken. We zijn daar wel terughoudend in om de rust voor de bewoners te bewaren. Voor u verhuist, kunt u uiteraard het woonzorgcentrum bezoeken.