De Parkgraaf

Grenzend aan het mooie park Transwijk in Utrecht ligt De Parkgraaf, een centrum voor revalidatie en herstel. In dit moderne en sfeervolle centrum ontvangt u de beste zorg en therapie en kunt u optimaal herstellen.
 
De Parkgraaf biedt een comfortabel en prettig verblijf aan iedereen die herstelt of revalideert na een operatie, ziekte of ongeval. Het centrum is gespecialiseerd in longrevalidatie, revalidatie na hartfalen en een hersenbloeding of beroerte (CVA), maar ook mensen die herstellen van bijvoorbeeld kanker of een heupoperatie kunnen in De Parkgraaf terecht.
 
In De Parkgraaf gaan herstel en comfort hand in hand. Ons professioneel therapie- en zorgteam begeleidt u dagelijks in uw revalidatie. De comfortabele gastenkamers, het grand café Het Atrium, een prachtige binnentuin en de vele extra faciliteiten maken van uw verblijf een aangename ervaring en dragen zo ook bij aan uw herstel.
 
Onder het motto ‘alles is revalidatie’ bent u dagelijks actief bezig om zo veel als mogelijk is uw zelfstandigheid stap voor stap terug te winnen. En met behulp van de deskundige begeleiding van het zorg- en behandelteam komt u verder dan u denkt.

Smakelijk eten
In De Parkgraaf bent u van harte welkom in ons gezellige en sfeervol ingerichte grand café Het Atrium. Hier kunt u tijdens het diner genieten van onze smakelijk en gevarieerde dagmenu’s. Tegen een meerprijs kunt u ook gerechten van de kleine kaart bestellen. Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen.
Heeft u zin in een vers kopje koffie, een gezellige high tea of een goed glas wijn kunt u de hele week terecht in restaurant NUL30 van Domstate. Op zaterdag en zondag bent u welkom in grand café Het van 14.00-17.00 uur.
 
Daarnaast is het mogelijk om uw maaltijd op uw eigen kamer te gebruiken. Echter, het gebruiken van de maaltijden in de Bistro of in het Atrium kan een belangrijk onderdeel van uw revalidatieprogramma zijn. Indien u toch liever in uw eigen kamer eet, zullen wij de mogelijkheden met u bespreken.

Revalidatie die u verder brengt
Al onze inspanningen zijn erop gericht dat u uw leven zo snel en zoveel als mogelijk is, weer kunt oppakken zoals u gewend was. De therapie, de zorgverlening, de activiteiten en de gastvrije omgeving dragen hieraan bij.
 
Alles is revalidatie
Onder het motto ‘Alles is revalidatie’ bent u dagelijks actief bezig om uw zelfstandigheid zoveel mogelijk stap voor stap terug te winnen. Wij begeleiden u hierin met een gericht zorgplan en therapieprogramma, dat wij in overleg met u opstellen. Uw doelen staan hierin voorop. Afhankelijk van uw zorgplan wordt een afspraak met u gemaakt over de verblijfsduur, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. En u zult zien: met de revalidatieaanpak van De Parkgraaf komt u verder dan u denkt!
 
U oefent onder begeleiding van onze fysiotherapeut in één van onze fitness- of oefenruimtes. Maar ook de dagelijkse bezigheden die u in De Parkgraaf doet, zoals douchen en traplopen, kunnen een belangrijk onderdeel van uw revalidatieproces zijn. In elke fase van uw revalidatie wordt met u besproken wat u zelf kunt doen, wat nog niet en welke begeleiding u hierbij nodig heeft.
 
Om uw mobiliteit te stimuleren worden bijvoorbeeld het ontbijt en de lunch in buffetvorm geserveerd. Indien nodig begeleiden onze therapeuten u hierbij.

Therapie en zorg
De Parkgraaf beschikt over een groot aantal deskundige behandelaars, allen gespecialiseerd in revalidatie. Zo staan artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, maatschappelijk werkers, psychologen, creatieve therapeuten en activiteiten therapeuten voor u klaar. Afhankelijk van uw therapieprogramma wordt gekeken welke behandelaars u gaan begeleiden. Vanzelfsprekend werken zij nauw samen met de specialist die u behandeld heeft.
 
Ook het zorgteam, dat bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden, is gespecialiseerd in revalidatie. Zij spreken met u af welke zorg en begeleiding zij u bieden. Uw zorgindicatie en persoonlijke doelstellingen zijn daarin leidend.
 
De Parkgraaf werkt nauw samen met alle ziekenhuizen in Utrecht en omgeving. Ook met het revalidatiecentrum De Hoogstraat bestaan intensieve contacten.

Ontspanning
In De Parkgraaf staat uw herstel of revalidatie centraal. Maar daarbij is ontspanning ook belangrijk. De Parkgraaf heeft een breed aanbod van activiteiten, van sport tot creatieve cursussen. Deze activiteiten kunnen deel uit maken van uw revalidatieprogramma, maar zij kunnen ook op basis van interesse gevolgd worden. Soms geldt dan een kleine eigen bijdrage. Daarnaast wordt regelmatig een concert, workshop of interessante lezing gehouden. We nodigen u van harte uit hieraan deel te nemen. Wilt u uzelf eens even lekker verwennen, dan kunt u in De Parkgraaf ook een bezoekje brengen aan de kapper, pedicure of schoonheidsspecialiste.
 
Omgeving
De Parkgraaf ligt direct naast het mooie park Transwijk in Utrecht. Het park heeft een prachtige vijver, een gezellige stadsboerderij, speeltuin, skateparken en een heerlijk Japans restaurant. Het is zeker een aanrader om samen met uw bezoek eens te gaan wandelen in het park. Park Transwijk is bovendien goed toegankelijk voor rolstoelen.
 
Verderop in de wijk bevindt zich een het groot winkelcentrum Kanaleneiland. Daarnaast zijn er ook in de binnenstad legio mogelijkheden om u te ontspannen. Voor de kleintjes kunnen we onder andere het Nijntje-museum en het Spoorwegmuseum aanbevelen. Voor de volwassenen biedt Utrecht een grote variatie aan winkels, musea, bioscopen en theaters. Wat u ook zoekt, u zult zich in de Domstad niet vervelen!
 
Zowel het winkelcentrum Kanaleneiland als de binnenstad kunt u gemakkelijk bereiken met de tram, die praktisch voor de deur stopt. De tram heeft een extra brede ingang voor rolstoelen. Deze plek is herkenbaar aan een sticker.
 
Wilt u zelf iets ondernemen in de omgeving en heeft u daar hulp bij nodig? Vraag het ons gerust. We helpen u graag!

Bijna naar huis
Al tijdens de revalidatie maakt het therapieteam een inschatting van uw situatie thuis. Soms zijn een aantal aanpassingen in uw huis noodzakelijk om weer thuis te kunnen wonen. De medewerkers van De Parkgraaf helpen u graag hierbij.
In De Parkgraaf is het mogelijk om – voordat u definitief naar huis gaat – enige tijd in een oefenappartement te verblijven. Zo kunt u oefenen met zelfstandig wonen, maar u heeft nog wel alle hulp onder handbereik.
In een aantal gevallen is thuis wonen niet meer mogelijk. In overleg met u en uw naasten zullen wij de mogelijkheden dan met u bespreken. AxionContinu beschikt bovendien over diverse voorzieningen voor verzorgd wonen, zowel in Utrecht als daarbuiten.
 
Na uw vertrek begeleiden onze therapeuten u nog enige tijd. Zo kunt u uw behandeling ook poliklinisch in De Parkgraaf voortzetten of bijvoorbeeld bij u thuis.

De Parkgraaf in het kort:
• Persoonlijk zorgplan en therapieprogramma
• Veel expertise in huis
• 24 uur per dag verpleegkundige hulp
• Professionele therapie- en oefenruimtes
• Speciale oefenappartementen
• Inspanning & ontspanning!
• Met de revalidatietherapie van De Parkgraaf komt u verder dan u denkt!
 

Aangenaam verblijf
Het centrum voor revalidatie en herstel De Parkgraaf beschikt over 120 comfortabele kamers, sfeervol ingericht en geheel aangepast aan de behoeften van revalidanten.
Uw bed is volledig verstelbaar en er is een oproepsysteem waarmee u 24 uur per dag de hulp van het zorgteam kunt inschakelen.
 
Alle kamers zijn voorzien van een wastafel, voldoende kastruimte, een kluisje, een bureau, een comfortabele stoel en een flat-screentelevisie. In het hele gebouw is een gratis Wi-Fi-netwerk beschikbaar. U kunt natuurlijk zelf uw eigen mobiele telefoon gebruiken. Vanuit uw kamer loopt u direct de moderne badkamer met toilet en een douche in. Deze deelt u met één andere revalidant.

Alles bij de hand
De Parkgraaf heeft tal van voorzieningen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Het gezellige restaurant Het Atrium is het hart van De Parkgraaf. Hier kunt u gezellig wat drinken of heerlijk eten. Verder zijn er ook kleine versnaperingen en cadeautjes verkrijgbaar. Bij mooi weer kunt u van de zon genieten in de prachtige binnentuin. Ook is er een kapper, schoonheidsspecialiste en pedicure.

Gastvrij
Uiteraard zijn uw vrienden en familie in De Parkgraaf van harte welkom. Zij kunnen u op elk moment van de dag bezoeken. U kunt bijvoorbeeld samen gezellig wat eten of drinken in het grand café Het Atrium, of, als u meer gesteld bent op uw privacy, uw bezoek op uw kamer ontvangen.

Voorzieningen
• Restaurant
• Binnentuin met terras
• Fitnessruimte binnen
• Oefentuin voor revalidatie
• Schoonheidsspecialiste
• Pedicure
• Kapper
• Wasvoorziening
• Rookruimte
• Park met stadsboerderij
• Wi-Fi

Verblijf vaak vergoed
Het verblijf in De Parkgraaf wordt vergoed door uw ziektekostenverzekering. Enkele veel voorkomende situaties:

*U heeft een basispakket zorgverzekering + een indicatie voor geriatrische revalidatiezorg. Uw verzekeraar vergoedt uw verblijf, zorg en behandeling, voor de duur van uw therapieprogramma. Aansluitend kan er sprake zijn van poliklinische nabehandeling. Zelf betaalt u alleen uw verplichte eigen risico.

*U heeft een indicatie voor Wlz-zorg en wacht op een plaats in een woonzorgcentrum. Uw verzekeraar vergoedt uw verblijf, zorg en behandeling, voor een bepaalde periode. Zelf betaalt u een maandelijkse bijdrage, afhankelijk van uw inkomen.

*U heeft een indicatie voor Eerste Lijns Verblijf (ELV). Uw verzekeraar vergoedt uw verblijf, zorg en behandeling voor een afgesproken periode. U betaalt zelf alleen uw verplichte eigen risico.

*Indien u geen indicatie heeft voor geriatrische revalidatiezorg, maar toch behoefte heeft aan ondersteuning bij uw herstel, dan kunt u terecht in ons zorghotel De Wartburg. Uw verzekeraar vergoedt zorg en behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent voor herstelzorg, ontvangt u een tegemoetkoming in de verblijfskosten. In ons zorghotel is het ook mogelijk om samen met uw partner te verblijven.

 

Meer weten?
Bent u geïnteresseerd in een verblijf in De Parkgraaf? Bel ons dan voor een vrijblijvend gesprek, waarin volop de gelegenheid is voor uw persoonlijke vragen. Een rondleiding behoort ook tot de mogelijkheden, evenals een overleg met de behandelend arts. Verwijzing verloopt meestal via uw behandelend arts.
 
De contactgegevens vindt u terug in de rechterkolom.
Fax medisch secretariaat: 030 - 282 23 60, t.a.v. Mevr. Marleen Kok
 
Bereikbaarheid
De Parkgraaf is uitstekend te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. De Parkgraaf ligt op drie minuten rijden van de A12, afslag 17, Utrecht Kanaleneiland. Met de tram, die praktisch voor de deur stopt, bent u binnen tien minuten op Utrecht Centraal Station.
 
Ruime parkeergelegenheid
Voor de ingang van De Parkgraaf is een ruim parkeerterrein waar u kosteloos uw auto kunt parkeren