't Huis aan de Vecht

Ligging
Woonzorgcentrum ’t Huis aan de Vecht ligt in een rustig deel van de Utrechtse wijk Overvecht. De parkachtige omgeving leent zich goed voor wandelingen. In de tuin van ’t Huis aan de Vecht is een groot buitenterras en in de directe omgeving bevindt zich het winkelcentrum De Klop.

Wonen
Het woonzorgcentrum bestaat uit 180  appartementen, verdeeld over twaalf verdiepingen. De appartementen hebben een of twee kamers, een open keuken en een badkamer. In de keuken zijn een kookplaat en een koelkast aanwezig. De badkamer is uitgerust met een douche, een verhoogd toilet en een wastafel. De appartementen zijn voorzien van kastruimte, telefoonaansluiting, noodoproep en elektrische zonwering.
’t Huis aan de Vecht biedt u service zoals in een hotel. Zo kunt u op basis van een keuzemenu zelf uw maaltijd samenstellen. U kunt de maaltijd gebruiken in uw eigen appartement, maar ook in het restaurant op de begane grond. Bezoekers kunnen mee-eten. Enkele avonden per week kunnen bewoners en wijkbewoners in seniorenrestaurant ’t Trefpunt terecht voor een driegangendiner.
Het woonzorgcentrum beschikt verder over een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen.

Het woonzorgcentrum beschikt ook over serviceappartementen. Klik hier voor meer informatie.

Zorg
’t Huis aan de Vecht biedt een breed palet aan zorg: van hulp bij lichamelijke verzorging tot verpleegkundige zorg. Ook biedt ’t Huis aan de Vecht de mogelijkheid van tijdelijke opname.
Aan het woonzorgcentrum is een huisarts verbonden, maar bewoners kunnen ook hun eigen huisarts aanhouden. ’t Huis aan de Vecht beschikt over een praktijk voor fysiotherapie en een pedicure.
Elke bewoner een vast contactpersoon, de ‘Eerst Verantwoordelijke’. De afspraken die deze EV’er met de bewoner maakt, worden vastgelegd in het persoonlijke woonzorgplan. 

Aanvullende diensten, zoals een audicien, opticien en een firma die gebruikers van steunkousen hulp biedt, komen regelmatig langs. De trombosedienst bezoekt het woonzorgcentrum eenmaal per week; indien nodig bezoeken deze medewerkers de bewoners in hun appartement.
Ook wordt er geestelijk verzorging aangeboden.

Om in aanmerking te komen voor verblijf of opname in verpleeghuis 't Huis aan de Vecht is een indicatie noodzakelijk. Hiervoor kunt u zich wenden tot het Centrum voor Indicatiestelling ofwel het CIZ, www.ciz.nl.

Vragen?
Wilt u meer weten over 't Huis aan de Vecht? Neem dan contact op met het Servicebureau van AxionContinu. Ook voor vragen over de wachtlijst of andere zorg- en dienstverlening van AxionContinu kunt u terecht bij ons Servicebureau. Via een keuzemenu komt u in contact met onze medewerkers, die u graag met raad en daad terzijde staan 
t 030 - 282 22 77
servicebureau@axioncontinu.nl.

De medewerkers van welzijn zorgen voor een gevarieerd activiteitenaanbod. Deze activiteiten vinden plaats in de centrale ruimtes van ’t Huis aan de Vecht. Zo hebben we iedere week diverse creatieve activiteiten (schilderen, handwerken enzovoorts), spelletjes (bijvoorbeeld rummicub, sjoelen, klaverjassen en biljart), maandelijkse optredens (theater, muziek, over bepaalde thema's) en uitstapjes.
Daarnaast bieden we ook workshops in het Atelier, ochtend- en hersengymnastiek, ontspanningsactiviteiten, kookactiviteiten en natuurlijk bingo aan.
U kunt uw ideeën doorgeven aan de teammanager welzijn (zie onderaan), waardoor we voor ieder wat wils kunnen bieden.  

Daarnaast is er in ’t Huis aan de Vecht een UIT Bureau actief. Dit bureau plant gedurende het hele jaar uitstapjes. Bewoners van ’t Huis aan de Vecht kunnen zich hiervoor inschrijven en kunnen tegen een vergoeding mee naar diverse leuke locaties in Utrecht en omgeving.
Informatie hierover kunt u vinden op de weekschema’s die worden verspreid in huis en in de liften hangen.

In juni komt een speciale zomergids uit met daarin alle informatie over de zomeractiviteiten. In september starten we met een nieuw cultureel seizoen en komt er een nieuwe ‘Kunst en Cultuurgids’ uit, waar alle informatie over welzijn in staat.

Cultureel paspoort
Komt u van buiten 't Huis aan de Vecht maar woont u wel in de buurt en wilt u graag deelnemen aan onze activiteiten? Dat kan!
U kunt dan een cultureel paspoort aanschaffen, deze kost € 45,= per jaar (september tot september). Wanneer u in het bezit bent van een cultureel paspoort kunt u meedoen aan de meeste activiteiten die georganiseerd worden in het huis. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de teammanager welzijn.

Vrijwilligers
Een team van enthousiaste vrijwilligers helpt bij de organisatie en uitvoering van de centrale activiteiten. Daarnaast ondersteunen zij op de afdelingen of gaan ze mee met uitstapjes.
In ’t Huis aan de Vecht is een vrijwilligerscoördinator aanwezig, voor meer informatie kunt u contact met hem opnemen:
Jeroen Blokland
e: jblokland@axioncontinu.nl
t: 030 - 264 66 68

Vragen
Heeft u vragen over het bovenstaande? Dan kunt u terecht bij de teammanager welzijn :
Marieke van der Linden
e: mvanderlinden@axioncontinu.nl
t: 030 - 264 66 68