De Drie Ringen

Ligging
De Drie Ringen is een modern woonzorgcentrum in de wijk Het Zand in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. Hier wonen ouderen in ruime appartementen met de zorg die zij nodig hebben. Voorzieningen zijn binnen handbereik.
In de omgeving is van alles te beleven. Vlakbij De Drie Ringen ligt het nieuwe winkelcentrum Terwijde. Het prachtige Máximapark ligt in de buurt en leent zich voor een wandeling of een tochtje op de duo-fiets. Station Terwijde ligt op loopafstand.

Het gebouw
De Drie Ringen is een bijzonder gebouw. Kenmerkend is de lichtbrug tussen de twee woonvleugels. Deze brug geeft niet alleen sfeer, maar biedt ook de mogelijkheid tot een ‘rondwandeling’ door het gebouw. Er is een mooie binnentuin.
De naam verwijst naar de partners die voor de bouw verantwoordelijk waren: woningcorporatie Bo-Ex, Reinaerde en AxionContinu. Reinaerde geeft in een deel van het gebouw zorg aan volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wonen met zorg
In De Drie Ringen zijn 57 appartementen waar bewoners 24 uur per dag de zorg ontvangen die zij nodig hebben, op basis van de indicatie. Elk appartement is ongeveer zeventig vierkante meter groot, heeft een aparte slaapkamer en een extra kamertje dat als logeer- of bergruimte kan worden gebruikt. Ook is er eigen sanitair, een loggia en een berging. Verder is in iedere woning een internetaansluiting. De appartementen zijn geschikt voor zowel paren als alleenstaanden.
In zes appartementen wordt intensieve zorg (‘verpleeghuiszorg’) gegeven. Deze woningen zijn iets kleiner en variëren in grootte. Er is een aparte slaapkamer, eigen sanitair en een loggia.

           

Veel voorzieningen
In het wooncomplex De Drie Ringen zijn verschillende voorzieningen. De Drie Ringen heeft onder andere een restaurant, een kapsalon en een kleine winkel. Ook bewoners van Reinaerde maken van deze voorzieningen gebruik.
Er wordt ook geestelijke verzorging geboden in de Drie Ringen.

In het complex biedt Reinaerde gespecialiseerde zorg aan een groep ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking.

Om in aanmerking te komen voor verblijf of opname in De Drie Ringen is een indicatie noodzakelijk. Hiervoor kunt u zich wenden tot het Centrum voor Indicatiestelling ofwel het CIZ, www.ciz.nl.

Vragen?
Wilt u meer weten over De Drie Ringen? Neem dan contact op met het Servicebureau van AxionContinu. Ook voor vragen over de wachtlijst of andere zorg- en dienstverlening van AxionContinu kunt u terecht bij ons Servicebureau. Via een keuzemenu komt u in contact met onze medewerkers, die u graag met raad en daad terzijde staan:
t 030 - 282 22 77 
e servicebureau@axioncontinu.nl.

De welzijnsmedewerkers organiseren van alles in De Drie Ringen. Zo zijn er beweegactiviteiten en kunnen bewoners creatief bezig zijn. Feestdagen worden uitgebreid gevierd en er zijn geregeld optredens.
Ook werken bewoners graag in de tuin. Vrijwilligers ondersteunen bij de activiteiten. Wijkbewoners zijn welkom om deel te nemen aan activiteiten. Zij kunnen daarvoor een Cultureel paspoort kopen.