De Drie Ringen

Ligging
De Drie Ringen is een modern woonzorgcentrum in de wijk Het Zand in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. Hier wonen ouderen in ruime appartementen met de zorg die zij nodig hebben. Voorzieningen zijn binnen handbereik.
In de omgeving is van alles te beleven. Vlakbij De Drie Ringen ligt het nieuwe winkelcentrum Terwijde. Het prachtige Máximapark ligt in de buurt en leent zich voor een wandeling of een tochtje op de duo-fiets. Station Terwijde ligt op loopafstand.

Het gebouw
De Drie Ringen is een bijzonder gebouw. Kenmerkend is de lichtbrug tussen de twee woonvleugels. Deze brug geeft niet alleen sfeer, maar biedt ook de mogelijkheid tot een ‘rondwandeling’ door het gebouw. Er is een mooie binnentuin.
De naam verwijst naar de partners die voor de bouw verantwoordelijk waren: woningcorporatie Bo-Ex, Reinaerde en AxionContinu. Reinaerde geeft in een deel van het gebouw zorg aan volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wonen met zorg
In De Drie Ringen zijn 57 appartementen waar bewoners 24 uur per dag de zorg ontvangen die zij nodig hebben, op basis van de indicatie. Elk appartement is ongeveer zeventig vierkante meter groot, heeft een aparte slaapkamer en een extra kamertje dat als logeer- of bergruimte kan worden gebruikt. Ook is er eigen sanitair, een loggia en een berging. Verder is in iedere woning een internetaansluiting. De appartementen zijn geschikt voor zowel paren als alleenstaanden.
In zes appartementen wordt intensieve zorg (‘verpleeghuiszorg’) gegeven. Deze woningen zijn iets kleiner en variëren in grootte. Er is een aparte slaapkamer, eigen sanitair en een loggia.

           

Veel voorzieningen
In het wooncomplex De Drie Ringen zijn verschillende voorzieningen. De Drie Ringen heeft onder andere een restaurant, een kapsalon en een kleine winkel. Ook bewoners van Reinaerde maken van deze voorzieningen gebruik.
Er wordt ook geestelijke verzorging geboden in de Drie Ringen.

In het complex biedt Reinaerde gespecialiseerde zorg aan een groep ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking.

Om in aanmerking te komen voor verblijf of opname in De Drie Ringen is een indicatie noodzakelijk. Hiervoor kunt u zich wenden tot het Centrum voor Indicatiestelling ofwel het CIZ, www.ciz.nl.

Vragen?
Wilt u meer weten over De Drie Ringen? Neem dan contact op met het Servicebureau van AxionContinu. Ook voor vragen over de wachtlijst of andere zorg- en dienstverlening van AxionContinu kunt u terecht bij ons Servicebureau. Via een keuzemenu komt u in contact met onze medewerkers, die u graag met raad en daad terzijde staan:
t 030 - 282 22 77 
e servicebureau@axioncontinu.nl.

Verenigingsleven
De medewerkers welzijn verzorgen in samenwerking met anderen een gevarieerd activiteitenaanbod. Deze activiteiten vinden plaats in het restaurant of in de verenigingsruimte. Zo zijn er iedere week diverse creatieve activiteiten, spelletjes, maar ook zingen en culturele activiteiten. Eigenlijk voor ieder wat wils.
Meer informatie hierover kunt u vinden op de weekschema’s.
In de zomer hebben we een speciaal programma, zie deze zomergids met daarin alle informatie. In januari starten we met een nieuw seizoen en komt er een gids van het Cultureel Programma uit, waar alle informatie over welzijn in staat.

Bewegen
Ook op latere leeftijd is bewegen belangrijk. Het vermindert de onrust, zorgt voor een prettig gevoel en houdt de spieren en gewrichten los. Meerdere keren per week is er aandacht voor bewegen. We hebben onder andere meer bewegen voor ouderen, zitvolleybal en tafelgymnastiek.

Uitstapjes
We organiseren ook activiteiten buiten de locatie. Vooral in de lente en zomer. Denk aan de uitjes naar het museum met het Vrijdagmuseum project, en naar bezienswaardigheden in de omgeving. Verder  hebben we een wandelclub en een duofiets tot onze beschikking.

Vrijwilligers
Een team van ongeveer 35 enthousiaste, trouwe vrijwilligers helpt bij de organisatie en uitvoering van de activiteiten. Ook werken we geregeld samen met scholen, vrijwilligersorganisaties en bedrijven die eenmalig of voor een korte periode de handen uit de mouwen steken om u een leuke dag te bezorgen.

Vragen?
Met vragen over de activiteiten kunt u terecht bij:
Miriam van Amstel, afdelingsmanager De Drie Ringen
e.: mvanamstel@axioncontinu.nl   
t.: 030 - 686 69 50