Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Waslijn 1

Wasverzorging

Als u in een woonzorgcentrum van AxionContinu woont, heeft u geen eigen wasmachine. Uw familie en naasten kunnen uw was doen. Ook is het mogelijk uw kleding en linnengoed te laten wassen. Wij maken gebruik van de wasservice Mijn Waslijn van wasserij Cleanlease.

Hoe werkt was service Mijn Waslijn?

Wasmand en waszak

Op uw kamer of appartement komt een speciale wasmand te staan met hierin een waszak met uw naam erop. In deze waszak kunt u uw vuile kleding verzamelen. De wasmand wordt elke week op een vast moment geleegd. Uw persoonlijke waszak met hierin uw wasgoed gaat naar de wasserij en komt de week erop weer schoon terug.

De was halen we 2 tot 3 keer per week op. De week erop brengen we het weer terug.

Sokkennet

Uw vuile sokken en panty(kousen) doet u in het sokkennet. Uw schone sokken en panty(kousen) ontvangt u ook weer terug in hetzelfde sokkennet.

Aanmelden

U meldt zich eenvoudig aan via de website van Mijn Waslijn. Wanneer zij uw aanmelding hebben ontvangen, ontvangt u een bevestiging per e-mail.

Starten met de was

Als uw aanmelding compleet is, krijgt u een Welkomstbox en kunt u direct starten met het aanbieden van uw was. In uw Welkomstbox vindt u 4 gepersonaliseerde waszakken en een informatiebrochure, zodat u de belangrijkste informatie over Mijn Waslijn altijd bij de hand heeft.

Aanmelden bij Mijn Waslijn

Soorten was

AxionContinu maakt onderscheid tussen linnengoed en kleding, ofwel persoonsgebonden goed.

Linnengoed

Linnengoed zoals handdoeken en beddengoed van AxionContinu die door AxionContinu worden gewassen. U heeft hier zelf geen omkijken naar. Het linnengoed bestaat uit:

  • Lakens, kussenslopen, dekbedden
  • Handdoeken, vaatdoek en theedoek en washandjes

Kleiding en persoonsgebonden goed

Onder persoonsgebonden goed wordt uw eigen kleding verstaan, zoals:

  • Hemden,
  • Ondergoed,
  • Sokken,
  • Panty’s,
  • Broeken,
  • Rokken,
  • Blouses en truien.

Kosten

De kosten voor het wassen van uw kleding komen voor eigen rekening. Dit geldt ook voor het gebruik van eigen linnengoed, als u geen gebruik wil maken van ons huurlinnengoed.

U betaalt per gewassen kledingstuk. Van wasserij Cleanlease ontvangt u maandelijks een gespecificeerde factuur.

Het merken van kleding en linnengoed

Als u meedoet aan Mijn Waslijn wordt de was in de wasserij, bij de eerste wasbeurt, gemerkt. Dat hoeft u niet van tevoren te laten doen. De kleding krijgt een klein merkje met uw naam en een persoonlijke barcode (‘streepjescode’). Zo controleren we dat de kleding van u is. Kiest u ervoor om de was zelf te doen? Bijvoorbeeld door een naaste, dan adviseren wij u uw kleding wel te laten merken.

Dit kun u zelf doen via www.goedgemerkt.nl. Laat u de kleding niet merken, dan kan AxionContinu niet aansprakelijk worden gesteld voor vermissing van uw kleding.