Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Verzekeringen

Verzekeringen

Komt u bij één van onze woonzorgcentra wonen? Dan is het goed te weten dat Axioncontinu een aantal verzekeringen voor u afsluit. Ook is het belangrijk dat u zelf een aantal verzekeringen stopzet of laat doorlopen zoals u al deed.

Welke verzekeringen regelt AxionContinu?

AxionContinu regelt de volgende verzekeringen voor u:

  • Een collectieve aansprakelijkheids (WA) verzekering
  • Een collectieve Brand- en Inboedelverzekeringen andere verzekeringen

AxionContinu heeft voor alle bewoners een collectieve brand- en inbraakverzekering en een WA-verzekering afgesloten. De kosten hiervan zijn opgenomen in de verzorgingsprijs. Heeft u zelf nog een brand-, inbraakverzekering of een WA-verzekering? Dan kunt u deze opzeggen.

De verzekering die AxionContinu voor u afsluit is voor normale huisraad. Voor dure meubels of sieraden is het verstandig om u zelf apart bij te verzekeren. Ook een elektrische rolstoel valt niet onder de dekking van bovengenoemde verzekering.

Welke verzekering regelt u zelf?

U kunt zelf persoonlijke verzekeringen stopzetten, afsluiten of laten doorlopen. Dit is uiteraard vrijwillig als u daar behoefte aan heeft. Denk hierbij aan:

  • Levensverzekering
  • Overlijdensverzekering,
  • Lijfrenteverzekering

Zorgverzekering en aanvullende verzekering

Uw basis zorgverzekering blijft doorlopen wanneer u in een woonzorgcentrum komt wonen. Wanneer u verpleeghuiszorg krijgt, dan is een aanvullende verzekering op uw ziektekostenverzekering vaak niet meer nodig. Onze verpleeghuiszorg bevat zorg, wonen en behandeling. Dat betekent dat u bij ons fysiotherapie en ergotherapie krijgt als dat nodig is. Ook de meeste tandartszorg valt binnen uw zorgpakket. Een eventuele tandartsverzekering is meestal niet nodig

We raden u aan de polisvoorwaarden van de zorgverzekering te bekijken of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Zij kunnen aangeven of een aanvullende verzekering noodzakelijk is.

Schadeclaims

Helaas komt het voor dat u tijdens uw verblijf in ons woonzorgcentrum schade heeft. Meestal wordt dit gedekt door de aansprakelijkheids (WA) verzekering of de brand- en Inboedelverzekeringen die wij voor u afsluiten.

Bent u van mening dat een hulpverlener of het woonzorgcentrum aansprakelijk is voor uw schade? Dan meldt u dit via een schriftelijk verzoek tot schadevergoeding (schadeclaim) bij de afdelingsmanager. De behandeling van schadeclaims valt buiten de procedure voor behandeling van klachten.

Een schadeclaim kan betrekking hebben op lichamelijk letsel of beschadiging aan eigendommen. Het woonzorgcentrum heeft voor de gevolgen van aansprakelijkheid een verzekering afgesloten. Alle personen die in het woonzorgcentrum werken, zowel medewerkers als vrijwilligers, zijn verzekerd voor het geval zij onverhoopt schade toebrengen . Het woonzorgcentrum aansprakelijk stellen betekent niet automatisch dat het woonzorgcentrum daadwerkelijk aansprakelijk is; dat hangt van veel (juridische) factoren af. Als de aansprakelijkheid wordt erkend, dan vergoedt de verzekeringsmaatschappij van AxionContinu de schade. Bent u niet tevreden over de manier waarop een schadeclaim is afgewikkeld? Neem dan contact op met de Geschillencommissie.

Contact met zorgbemiddeling