Mariënstein

Ligging
Woonzorgcentrum Mariënstein ligt aan de rand van het historisch centrum van IJsselstein in een groene, parkachtige omgeving.

Wonen
Mariënstein heeft zo'n 44 zorgappartementen verdeeld over twee afdelingen, die in 2015 vergroot en geheel gerenoveerd zijn. De appartementen, met een vloeroppervlak van minimaal 52m2, zijn voorzien van een badkamer met toilet. Ze beschikken over een volledig ingerichte keuken met een inductie kookplaat, een afzuigkap en een grote koelkast. Er is plaats voor een magnetron. De appartementen zijn verdeeld over twee etage. Alle appartementen zijn voorzien van een alarmeringssysteem en de bewoners hebben een hals- of polsalarm.
Naast deze appartementen zijn er nog zes éénkamerappartementen die als logeerkamer of voor tijdelijke zorg worden gebruikt.

Voor de warme maaltijd kunt u ’s avonds terecht in het gezellige restaurant de Tamboerijn, dat een keuzemenu biedt. U kunt er ook eerst een aperitiefje gebruiken. 's Middags wordt er in het restaurant een broodmaaltijd geserveerd.
In Mariënstein zijn geestelijk verzorgers actief. Er is een grote, sfeervolle kapel waar een aantal keer per week diensten worden gehouden.
De service in Mariënstein is van een hoog niveau. Er is een kapsalon, een pedicure en een winkel voor de dagelijkse boodschappen.

Naast woonzorgcentrum Mariënstein ligt het serviceappartementencomplex De Hooghe Camp. Klik hier voor meer informatie.

Zorg
Mariënstein biedt gevarieerde 24-uurs zorg. Verzorgingshuiszorg, aanvullende verpleeghuiszorg en psychogeriatrische zorg voor mensen met psychische problemen of geheugenklachten.  De aanvullende verpleeghuiszorg is vooral bedoeld voor mensen die extra zorg nodig hebben of die revalideren na een ziekenhuisbehandeling. Tijdelijke opname is ook mogelijk.
Voor aanvullende verpleeghuiszorg doen we een beroep op de verpleeghuisarts en de psycholoog van AxionContinu. Fysiotherapie, logopedie en ergotherapie betrekken we uit de directe omgeving. In Mariënstein biedt AxionContinu ook geestelijke zorg aan.
Mensen met een korte levensverwachting kunnen terecht in het naastgelegen hospice IJsselstein.

Om in aanmerking te komen voor verblijf of opname in woonzorgcentrum Mariënstein is een indicatie noodzakelijk. Hiervoor kunt u zich wenden tot het Centrum voor Indicatiestelling ofwel het CIZ, www.ciz.nl.

Vragen?
Wilt u meer weten over woonzorgcentrum Mariënstein? Neem dan contact op met het Servicebureau van AxionContinu. Ook voor vragen over de wachtlijst of andere zorg- en dienstverlening van AxionContinu kunt u terecht bij ons Servicebureau. Via een keuzemenu komt u in contact met onze medewerkers, die u graag met raad en daad terzijde staan 
t 030 - 282 22 77 
e servicebureau@axioncontinu.nl.

Veel bewoners treffen elkaar dagelijks in de Tamboerijn. In deze sfeervolle ontmoetingsruimte is van alles te doen. Een gastvrouw serveert verse koffie en thee en er liggen kranten. Veel bewoners doen enthousiast mee met een keur aan activiteiten. Ook treden regelmatig koren en artiesten op.
Meer dan 160 trouwe vrijwilligers zorgen voor koffie en helpen bij bijvoorbeeld zang- en handwerkactiviteiten. Ook is er veel aandacht voor bewegen. Dit kan in de beweegtuin, tijdens de gymgroepen of met de duofiets. Daarnaast kan er op een hometrainer een virtuele tour door IJsselstein gemaakt worden.

Mariënstein kent twee vriendenstichtingen: Vrienden van Mariënstein (meer info zie rechterkolom onder 'vriendenbeheerstichting AxionContinu') en de vriendenstichting A en C van Kippersluis, die zich voornamelijk op de instandhouding van de pastorale zorg en het behoud van de kapel in het zorgcentrum richt.

De doelstelling van de vriendenstichting A en C van Kippersluis luidt als volgt:
De statutaire doelstelling van de Stichting A&C van Kippersluis bestaat uit het ondersteunen van activiteiten die het wonen in het zorgcentrum Mariënstein en de Hooghe Camp in IJsselstein veraangenamen en het gemeenschappelijk welzijn bevorderen.
Bj bestuursbesluit van 8 april 2015 is besloten om binnen die statutaire doelstelling het te voeren beleid en de te ondersteunen doelen met name te richten op de instandhouding van de pastorale zorg en het behoud van de kapel in zorgcentrum Mariënstein. Daarvoor is ook reden, gelet op het ontvangen legaat van de heer A. M. T. van Schaik.

Klik hier voor het volledige beleidsplan 2016 - 2020.

Klik hier voor de jaarrekening 2015.

Contact
Mariënstein
Benschopperweg 14
3401 BV IJSSELSTEIN
Tel. 030 - 688 17 14

RSIN / fiscaal nummer
816759091

Wilt u doneren aan de vriendenstichting van A&C van Kippersluis?
Dat kan op IBAN NL10 RABO 0169 2299 55 onder vermelding van:
Vrienden van A&C van Kippersluis.