Mariƫnstein

Woonzorgcentrum Mariënstein
Benschopperweg 14
3401 BV IJsselstein
t 030 - 688 17 14
 
Ligging
Woonzorgcentrum Mariënstein ligt aan de rand van het historisch centrum van IJsselstein in een groene, parkachtige omgeving.


Actueel: Verbouwing
Naar aanleiding van de regelgeving van de overheid, worden de appartementen van ons woonzorgcentrum Mariënstein in IJsselstein geschikt gemaakt voor ‘scheiden van wonen en zorg’. Nieuwe bewoners huren dan zelfstandig een appartement en kunnen thuiszorg afnemen van AxionContinu. Voor de huidige bewoners verandert er niets. Zij behouden hun indicatie.
 
Op maandag 12 mei startte de verbouwing van de appartementen in de oostvleugel. De verhuizing van de 22 bewoners was al op 7 mei afgerond. De bewoners zijn tijdelijk verhuisd naar zorgcentrum Zuilenstein te Nieuwegein. Zuilenstein is onderdeel van Zorgspectrum en verhuurt de ruimte aan AxionContinu. De zorg wordt door het personeel van AxionContinu uitgevoerd, zodat onze bewoners bekende gezichten om zich heen blijven zien. Daarnaast kunnen zij deel blijven nemen aan activiteiten in Mariënstein door een speciale vervoersservice.


Planning verbouwing
De verbouwing in Mariënstein is opgedeeld in vier fases die uiteindelijk 44 service-appartementen moeten opleveren. Het laatste appartement wordt naar verwachting in maart 2015 opgeleverd. De nieuwe service-appartementen worden twee keer zo groot als de huidige appartementen. Het nieuwe woonoppervlakte wordt 50m2.
Door de verbouwing in vier fases op te splitsen, kan de scheiding tussen wonen en zorg ook in Mariënstein geleidelijk worden doorgevoerd.
 
Inmiddels is er een modelwoning opgeleverd waarin bewoners zelf hun nieuwe interieur kunnen zien. Bewoners kunnen kiezen uit twee kleurthema’s voor hun nieuwe appartement.
 
In de oude productiekeuken op de eerste verdieping worden ook nieuwe service-appartementen gebouwd, samen met een grote huiskamer. Bewoners die hier behoefte aan hebben kunnen zo gebruik blijven maken van een gemeenschappelijke ruimte. Ook worden er zes logeerkamers, verdeeld over de verschillende vleugels, opgeleverd. Hier kunnen mensen logeren die tijdelijke zorg nodig hebben of die op de wachtlijst staan voor een appartement, maar niet meer thuis kunnen wonen.
 
De PG-afdeling en het Hopsice worden niet verbouwd. Om de overlast zo klein mogelijk te maken, worden bewoners van het Hospice wel tijdelijk ondergebracht in de nieuw opgeleverde appartementen aan de oostzijde. Daarnaast zijn er afspraken met de aannemer gemaakt over begin- en eindtijden zodat de bewoners genoeg rust krijgen.
 
De afbeelding rechtsboven is een Artist Impression van de appartementen na de verbouwing. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.


Situatie tot einde verbouwing:
Wonen

Mariënstein bestaat uit twee afdelingen met 52 eenpersoonsappartementen en één tweekamerappartement voor echtparen. De appartementen zijn voorzien van een eigen douche en toilet en beschikken over een keukenblok met koelkast. Er is plaats voor een magnetron. Ook is er een aansluiting op het alarmeringsysteem. 
Voor de warme maaltijd kunt u zowel ’s middags als ’s avonds terecht in het gezellige restaurant, dat een keuzemenu biedt. Maar misschien wilt u eerst een aperitiefje gebruiken in de gezellige ontmoetingsruimte De Tamboerijn.
In Mariënstein zijn geestelijk verzorgers actief. Er is een grote, sfeervolle kapel waar drie keer per week diensten worden gehouden.
De service in Mariënstein is van een hoog niveau. Er is een kapsalon, een pedicure en schoonheidsspecialiste en een winkel voor de dagelijkse boodschappen.
Contant geld is niet nodig in de winkel en bij veel activiteiten. Daar kunnen bewoners met de chipknip betalen. Een oplaadpunt bevindt zich bij de receptie.

Naast woonzorgcentrum Mariënstein ligt het serviceappartementencomplex De Hooghe Camp. Klik hier voor meer informatie.Zorg
Mariënstein biedt gevarieerde 24-uurs zorg. Naast verzorgingshuiszorg aanvullende verpleeghuiszorg en psychogeriatrische zorg voor mensen met psychische problemen of geheugenklachten.  De aanvullende verpleeghuiszorg is vooral bedoeld voor mensen die extra zorg nodig hebben of die revalideren na een ziekenhuisbehandeling. Tijdelijke opname is ook mogelijk.
Voor aanvullende verpleeghuiszorg doen we een beroep op de verpleeghuisarts en de psycholoog van AxionContinu. Fysiotherapie, logopedie en ergotherapie betrekken we uit de directe omgeving.  
Mensen met een korte levensverwachting kunnen terecht in het naastgelegen hospice IJsselstein.

Servicebureau

Vragen over zorg?
Bel ons Servicebureau 030-2822277 of stuur een e-mail.
Voor alle overige vragen: 030-282 22 00.