Mariƫnstein

Woonzorgcentrum Mariënstein
Benschopperweg 14
3401 BV IJsselstein
t 030 - 688 17 14


Ligging
Woonzorgcentrum Mariënstein ligt aan de rand van het historisch centrum van IJsselstein in een groene, parkachtige omgeving.Wonen
Mariënstein bestaat uit twee afdelingen met 52 eenpersoonsappartementen en één tweekamerappartement voor echtparen. De appartementen zijn voorzien van een eigen douche en toilet en beschikken over een keukenblok met koelkast. Er is plaats voor een magnetron. Ook is er een aansluiting op het alarmeringsysteem. 
Voor de warme maaltijd kunt u zowel ’s middags als ’s avonds terecht in het gezellige restaurant, dat een keuzemenu biedt. Maar misschien wilt u eerst een aperitiefje gebruiken in de gezellige ontmoetingsruimte De Tamboerijn.
In Mariënstein zijn geestelijk verzorgers actief. Er is een grote, sfeervolle kapel waar drie keer per week diensten worden gehouden.
De service in Mariënstein is van een hoog niveau. Er is een kapsalon, een pedicure en schoonheidsspecialiste en een winkel voor de dagelijkse boodschappen.
Contant geld is niet nodig in de winkel en bij veel activiteiten. Daar kunnen bewoners met de chipknip betalen. Een oplaadpunt bevindt zich bij de receptie.

Naast woonzorgcentrum Mariënstein ligt het serviceappartementencomplex De Hooghe Camp. Klik hier voor meer informatie.Zorg
Mariënstein biedt gevarieerde 24-uurs zorg. Naast verzorgingshuiszorg aanvullende verpleeghuiszorg en psychogeriatrische zorg voor mensen met psychische problemen of geheugenklachten.  De aanvullende verpleeghuiszorg is vooral bedoeld voor mensen die extra zorg nodig hebben of die revalideren na een ziekenhuisbehandeling. Tijdelijke opname is ook mogelijk.
Voor aanvullende verpleeghuiszorg doen we een beroep op de verpleeghuisarts en de psycholoog van AxionContinu. Fysiotherapie, logopedie en ergotherapie betrekken we uit de directe omgeving.  
Mensen met een korte levensverwachting kunnen terecht in het naastgelegen hospice IJsselstein.


Servicebureau

Vragen over zorg?
Bel ons Servicebureau 030-2822277 of stuur een e-mail.
Voor alle overige vragen: 030-282 22 00.