Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Crea

Kunst en creatief

AxionContinu heeft een uitgebreid programma op het gebied van kunst, cultuur en welzijn. Creatief bezig zijn en het beleven van kunst draagt voor veel mensen bij aan een mooie dag.

Creatief bezig zijn

In onze dagactiviteitencentra is altijd materiaal aanwezig voor creatieve bezigheden, zoals knutselen, tekenen en schilderen. Maar u kunt bijvoorbeeld ook handwerken of houtbewerken. Daarnaast organiseren we regelmatig leuke creatieve groepsactiviteiten waarbij u onder begeleiding een nieuwe vaardigheid kunt leren, zoals boetseren of een schildertechniek.

Film en muziek

Samen een film of een concert bekijken, kan heel fijn zijn. Geniet u van muziek? Op veel locaties hebben we een platenspeler of cd-speler die u zelf kunt bedienen.

Kijken en praten over kunst

Bent u een kunstliefhebber, dan komt u bij ons aan uw trekken. AxionContinu is verbonden aan Utrecht Museumdag. Een aantal keer per jaar komt een ervaren museumdocent naar het dagactiviteitencentrum met een koffer vol museumobjecten uit een van de Utrechtse musea. Tijdens deze bezoeken is er veel ruimte voor gesprek. U kunt vragen stellen, verhalen delen en herinneringen ophalen. Ook kunt u meedoen aan workshops of een Utrechts museum bezoeken.

Genieten van muziek

Professionele musici hebben zich verbonden aan de Stichting Appeltaartconcerten. Ze gaan met appeltaart en muziek naar de mensen toe. Om mensen te raken en te ontroeren. Ze bezoeken met regelmaat de dagactiviteitencentra van AxionContinu.

Zingen in het Alzheimerkoor

Houdt u van zingen, dan bent u van harte welkom mee te doen aan het Alzheimerkoor Eigen Wijs. Het koor repeteert elke woensdagochtend in De Gildenborgh. Dat is gratis voor deelnemers van de activiteitencentra. Andere koorleden dragen een bescheiden contributie bij.