Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Verpleegkundige Karine: “Samen zorgen dat het leven zo lang mogelijk fijn blijft”

Binnen onze Langer Thuis teams draait het niet alleen om de juiste zorg verlenen maar is er vooral ook veel aandacht voor iemands welzijn en welbevinden. “Wat vinden mensen belangrijk in het leven en hoe kunnen wij daaraan bijdragen? Die vraag staat bij ons centraal. Dat betekent dat er ruimte is om een wandeling te maken, samen fotoboeken door te kijken, met iemand mee te gaan naar de huisarts of wat het ook maar is wat het leven voor een bepaalde persoon op bepaalde dag prettiger maakt.

"Het is mooi dat we mensen vanuit deze dienst een stukje extra aandacht kunnen geven waardoor zij zich beter voelen." Karine Heese, verpleegkundige in de wijk licht toe: "Vanuit de reguliere wijkverpleging ligt de focus op de (gespecialiseerde) zorg. Maar vanuit Langer Thuis, dat gefinancierd wordt vanuit de Wlz, kunnen we meer tijd nemen voor dagelijkse dingen om die zorg heen. De zorgroutes die ik anders loop, blijven overeind maar zijn vanuit Langer Thuis anders ingepland. Zo kan ik bijvoorbeeld nadat ik iemand verzorgd heb, nog even rustig de tijd nemen om de haren te föhnen. Of als iemand bijvoorbeeld heel graag elke dag wil douchen, is daar vanuit Langer Thuis ruimte voor.

Langer Thuis sluit goed aan bij deze tijd, waarin het verzorgingshuis van vroeger er niet meer is. Ik zie regelmatig dat er daardoor mensen tussen wal en schip vallen: zij komen niet in aanmerking voor een verpleeghuis maar kunnen zich zelfstandig ook niet meer helemaal redden. Bijvoorbeeld omdat ze niet meer makkelijk alleen de deur uitgaan of zich eenzaam voelen. Door mensen zorg te bieden in maatwerkarrangementen, kunnen zij veel langer op een fijne manier in hun eigen huis wonen. Ieder mens is uniek. Daarom vind ik het zo mooi dat er steeds meer aandacht komt voor een persoonlijke invulling van zorg. Daar werk ik heel graag aan mee."

"We onderhouden nauw contact met mantelzorgers en horen graag waar zij zich zorgen over maken, zodat we daarin mee kunnen denken en samen passende oplossingen kunnen vinden."

"Door Langer Thuis komt er ook minder op de schouders van mantelzorgers terecht. We horen terug van familie dat Langer Thuis hen erg ontlast. Van de week nog bracht ik na mijn bezoekje even een potje ochtendurine langs de huisarts zodat de dochter van mevrouw daar niet speciaal voor hoefde te komen. Of ’s avonds vouwen we bij een kopje koffie nog even een wasje op. Mantelzorgers zijn daar blij mee; het maakt dat zij weer meer gewoon zoon of dochter kunnen zijn. En de zorg langer vol kunnen houden. We onderhouden nauw contact met mantelzorgers en horen graag waar zij zich zorgen over maken, zodat we daarin mee kunnen denken en samen passende oplossingen kunnen vinden.

Ik houd van de dynamiek van mijn vak, maar dat we er nu met meer rust voor mensen kunnen zijn, is heel waardevol. Mooi dat dit kan! Ik wil met aandacht zorg kunnen leveren en daar biedt Langer Thuis nog meer ruimte voor. Natuurlijk gaat dat de ene dag beter dan de andere, maar over het algemeen ga ik met een grote glimlach naar huis. Vooral wanneer mensen dingen zeggen als ‘wat fijn dat je er was’ en ‘wat heb je me weer goed geholpen’. Daar gaat het toch om? Ik vind het mooi eraan bij te dragen dat het leven zo lang mogelijk fijn blijft. Uiteindelijk is dat wat mij drijft: dat mensen met waardigheid en plezier oud kunnen worden.”

Meer over de dienst Langer Thuis

Wat mogen cliënten verwachten van de dienst Langer Thuis. Hoe ziet het Langer Thuis-pakket eruit, wanneer komen cliënten in aanmerking en wat zijn de kosten.

Lees meer